"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

marți, 11 septembrie 2012

Fericirea sub lupă

Prin tot ceea ce facem căutăm FERICIREA. Unii oameni spun că au renunțat deoarece consideră că e ceva de neatins. Dar cred că asta e o păcăleală a minții care a "deghizat" dorința naturală de a fi fericit în hainele speranței. Pentru că fără speranță nimeni nu ar putea trăi. 

Cum drumurile spre fericire sunt întortocheate 😁, consider că orice împărtășire a metodelor prin care oamenii ating această stare este binevenită și ne poate determina pe fiecare să facem conexiunile potrivite pentru a ne apropia și mai mult de starea de echilibru și bucurie pe care o căutăm.


Plecând de la această premiză m-am gândit să dau mai departe un discurs TED care mie mi-a adus puncte de vedere utile în ceea ce privește starea de fericire și de echilibru.

Este vorba despre discursul lui Matthieu Ricard - un om a cărui viață ar merita așternută într-un film deoarece a avut un drum foarte neobișnuit: s-a specializat în biochimie la Institutul Pasteur, dar a "părăsit" știința alegând să se mute în Himalaya și să devină călugăr budist. În acest mod și-a propus să studieze fericirea - punând-o sub lupă drept subiect de studiu din punct de vedere științific.

Reușind să atingă starea de fericire, el a ajuns să creadă că aceasta impune același tip de efort, de voință, de antrenament al minții ca orice alt tip de scop uman. Reflecțiile profunde și științifice despre fericire și budism ale lui Matthieu Ricard s-au materializat în mai multe cărți, printre care și "Quantum Lotus: o călătorie unde știința și budismul se întâlnesc".

În viața cotidiană, Matthieu Ricard este traducător și un fel de "mână dreaptă" pentru Dalai Lama fiind implicat în diverse proiecte umanitare. Cu scopul unui studiu științific aprofundat asupra fericirii, acesta s-a supus unor teste clinice intensive la Universitatea din Wisconsin, Robert Chalmers (ziarist la The Independent) numindu-l "cel mai fericit om din lume". Vizionare plăcută și inspirație maximă..


În completare recomand articolele: Sursa nefericirii noastre și Fericirea este... în mintea noastră
Una dintre cărțile scrise de Matthieu Ricard - Fericirea - a fost tradusă și în limba română și poate fi comandată online aici-link.
Alte cărți minunate de folos în formarea obiceiurilor ce ne conduc spre fericire (transport gratuit oriunde în țară):
- "Bucuriile înțelepciunii" -Yongey Mingyur Rinpoche- comandă online aici-link;
- "Imperfecți, liberi și fericiți" -Christophe André- comandă online aici-link;
- "Succesul redefinit" -Arianna Huffington- comandă online aici-link;
- "Și nu uita să fii fericit" -Christophe André- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Bucuria. Fericirea care vine din interior" -Osho- comandă online aici-link;
- "Fericire Acum!" -Robert Holden- comandă online aici-link;
- "Antidotul. Fericire pentru oamenii care nu suportă gândirea pozitivă" -O. Burkeman- comandă online aici-link.
Un documentar de excepție despre căutarea fericirii poate fi vizionat - aici (click!)


Dacă ești pentru prima dată în acest spațiu virtual, îți urez bun venit! Ideea centrală a acestei pagini este dezvoltarea personală integrală. Poți căuta un subiect care să-ți placă utilizând listele "Articole recomandate", cuvintele cheie și căsuța "caută" din coloana din dreapta . Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag  💗 *>:D< îmbrăţişare


Niciun comentariu: