"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

marți, 23 octombrie 2012

Un Univers sau mai multe? Multiversul demostrat științific!

Încă de multă vreme se vehiculează ideea mai multor Universuri și a mai multor dimensiuni. Și asta, după cum știți, nu doar în fizică.
Se pare însă că lucrurile tind să se clarifice cu o viteză ce crește exponențial.
În anul 2011 premiul Nobel pentru fizică a fost decernat cercetătorilor Saul Perlmutter (Laboratorul Naţional Lawrence Berkeley, S.U.A.), Brian Schmidt (Universitatea Naţională din Australia) şi Adam Riess (Universitatea John Hopkins, S.U.A.) pentru descoperirea faptului că Universul este în expansiune.

În teoria stringurilor (corzilor) se postulează existența unor dimensiuni suplimentare ale spațiului și anume în loc de trei dimensiuni, se iau în calcul zece dimensiuni spațiale și o dimensiune pentru timp și astaa pentru a permite ca teoria să fie definită în mod consecvent.

Brian Greene - profesor la Universitatea Columbia - care are ca arie de cercetare această teorie, face prin cercetările sale legătura între descoperirea că Universul este în expansiune și teoria stringurilor și explică aceste descoperiri în cel mai simplu mod posibil în discursul său de mai jos. Vizionare plăcută!


Ce implicații au aceste descoperiri în viața noastră?
„Distanța” dintre aceste descoperiri și implicații depinde de fiecare dintre noi, de tipul întrebărilor la care căutăm răspunsuri, în cazul când aceste răspunsuri au nevoie și de dovezi științifice.
Poate că visele noastre din timpul somnului și experiențele trăite în stările de conștiină extinsă nu sunt doar vise și stări...ci existențe simultane în universurile paralele. :D
***
Câteva cărți deosebite despre Univers și realitate (transportul cărților este gratuit pentru orice comandă oriunde în țară):
"Realitatea ascunsă" -Brian Greene- comandă online aici-link;
"Universul elegant" -Brian Greene- comandă online aici-link;
"Cosmos" -Ervin Laszlo, Jude Currivan- comandă online aici-link;
"Universul într-un singur atom" -Dalai Lama- comandă online aici-link;
"Peisajul cosmic" -Leonard Susskind- comandă online aici-link;
"Universul din nimic" -Lawrence M. Krauss- comandă online aici-link.
***
Dacă este pentru prima dată când ai ajuns pe această pagină, îți urez bun venit! Sper ca lucrurile pe care le vei citi să-ți aducă o stare de pace și bucurie. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag   


2 comentarii:

Anonim spunea...

Dintotdeauna am simțit și am crezut că există și alte universuri... Iar seriale precum ”Sliders” sau ”Fringe” dovedesc că mulți oameni au crezut, și chiar și-au imaginat aceste universuri ! Poate unii dintre ei au primit chiar un fel de ”informații subliminale” de acolo...:)

Glumesc, dar nu se știe niciodată !

ion adrian spunea...

Adina,
Multumesc pentru acest film care mi-a lamurit o nelamurire care imi tinea pe loc finalizarea unei postari pe blogul meu la firul
http://ionceldomn.blogspot.ro/2013/06/einstein-si-hubble-au-avut-dreptate.html
Daca vei merge acolo vei intelege la ce ma refer.
PS Acolo ma refer si la blogul tau.