"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

Click pe banner pentru detalii

duminică, 18 noiembrie 2012

Singurul obstacol dintre noi și Compasiune


            Multe dintre credințele și prejudecățile noastre ne opresc să ascultăm, să citim cu atenție dar mai ales să simțim anumite discursuri, mesaje sau texte. Uneori trecem chiar foarte greu peste apartenența celui ce transmite mesajul (la o religie sau alta), peste cât este de controversat sau nu, dacă este sau nu recunoscut ca și autoritate în domeniu și multe altele.

            Totuși, astfel de prejudecăți plus atenția superficial focusată (aceasta fiind o caracteristică specifică tuturor în prezentul nostru comun) ne determină să pierdem multe dintre lucrurile minunate pe care oamenii din diverse culturi le transmit.

În acest context mă bucur că am găsit discursul lui Faisal Abdul Rauf, activist al cărui obiectiv declarat este de a îmbunătăţi relaţiile între lumea musulmană și cea vestică, autor al cărții „What's Right with Islam Is What's Right with America” și de asemenea imam într-o moschee din New York. Mă bucur deoarece sunt sigură că discursul său - ascultat și simțit cu inima - mângâie, vindecă, aduce pacea în sufletul tuturor și mai presus de acestea deschide drumul fiecăruia dintre noi spre locul ascuns din propriul suflet unde stă ascunsă Compasiunea.

Vizionare plăcută!


Cu drag  *>:D< îmbrăţişare

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...