"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 5 mai 2013

Recomandare film - Gabriel


Lupta dintre bine și rău a fost și este subiectul a numeroase filme. Asta și din motivul că aceeași luptă se dă în fiecare dintre noi clipă de clipă până la înțelegerea rostului existenței dualității.

Deși în filme câștigă aproape fără excepție binele, în lumea pe care o numim "reală", până la etapa acestei înțelegeri, rezultatul nu este întotdeauna cel dorit. Consider că asta se întâmplă tocmai pentru ca noi să ajungem să înțelegem Rostul. Dar asta e o o altă discuție.

Filmul de astăzi este unul special, de suflet, și, din motivul de mai sus, consider că are rezonanțe subtile în fiecare om. Titlul acestuia este "Gabriel" și, deși a fost lansat în 2007, nu este unul foarte cunoscut.

Atmosferă întunecată (atât la propriu cât și la figurat) de pe parcursul filmului compensează prin semnificațiile subtile și de aceea cred că sufletul celui care alege să călătorească în această poveste va primi în final un dar minunat, călătoria fiind în mod simbolic una în interiorul umbrei proprii (link).

Sper ca încadrarea acestuia de către IMDb în familia de filme horror să nu oprească pe nimeni din a surprinde tocmai aceste semnificații subtile (al căror înțeles va fi revelat la final). Vizionare plăcută!

Link alternativ aici-link.

Articole conectate prin fire văzute sau mai puțin văzute: 3 pași importanți în evoluția spirituală, Jumătate din înțelegerea lumii, IERTAREA - aspecte esențiale și o schimbare de perspectivă și documentarul din "musai list" Efectul umbrei.

Dacă ești pentru prima dată pe această pagină, îți urez bun venit! Sper să-ți placă ce vei găsi și să te întorci din când în când. Poți alege alte subiectul dorit folosind lista cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


4 comentarii:

Gabi spunea...

Un film, intr-adevar special.

Anonim spunea...

Fara nicio ofensa personala la adresa cuiva, insa "Gabriel" mi se pare un film departe de a fi spiritual, mult prea departe, nu credeti? Arhangheli printre arme, mahala, prostitutie, batai, omoruri, sinucideri... Adica nu cred ca ceea ce ramane pe retina e un mesaj pozitiv, in urma vizionarii lui!

Elena

Adina Amironesei spunea...

Cum spuneam și mai sus, călătoria în povestea din film este în mod simbolic și o călătorie în interiorul umbrei proprii (link) în sensul că tot ce ne deranjează și judecăm în afară reflectă părți ale noastre care nu sunt acceptate.
Mesajul pozitiv (și foarte important) al filmului se află într-o replică de la final - în timpul luptei dintre cei doi. Nu vreau să o dezvălui de dragul celor ce nu au văzut încă filmul. :)

Anonim spunea...

UN FILM SUPERB!!! NU POT SA CRED CA NU L-AM VAZUT PANA ACUM!
FOARTE IMPORTANT CA TOATA LUMEA SA L VADA SI SA INTELEAGA MESAJUL FILMULUI!!!MULTUMESC