"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 19 mai 2013

Cât de mult prețuiești timpul..? (+ recomandare film)

Suntem într-o fugă nebună prin viață, mereu către momentul următor și ne plângem mereu că nu avem Timp. Și totuși, amânăm lucruri importante găsindu-ne diverse scuze pentru fiecare gen de problemă amânată. De multe ori m-am gândit la această contradicție care ne caracterizează specia și nu i-am găsit nici o explicație și nici o...scuză 😁.

Procrastinarea - cum este numită științific "boala" amânării aduce un stres în plus vieților noastre și așa destul de... complicate. Din acest motiv m-am gândit că observațiile lui Tim Urban (co-fondator al site-ului Wait But Why) vor fi pentru toată lumea de un real folos. El ne spune într-un mod foarte amuzant ce e în mintea unui procrastinator profesionist așa că știu că o să vă placă.. 😁 Enjoy!


Filmul pe care-l recomand astăzi este bineînțeles despre.. timp. Scenariul acestuia ne ajută să facem un excelent exercițiu de imaginație: Cum ar fi lumea în care trăim dacă moneda de schimb ar fi secundele, orele, zilele vieții noastre? Dacă am munci ca să câștigăm timp și nu bani și dacă am plăti totul cu timp din propria viață.

Se numește "In Time" și are o idee centrală pe care o consider genială. Este un film care ajută semnificativ să ne restabilim prioritățile și să ne gândim măcar de două ori dacă sistemul de valori conform căruia ne ghidăm viața este cel în armonie cu scopurile noastre sau este departe de a fi. Este un film ca un instrument de măsură cu o precizie extraordinară.

Filmul nu este doar un bun exercițiu de imaginație, ci se încadrează foarte bine în grupa exercițiilor de fitness mental (link) și emoțional (link) dar și în gama exercițiilor de "dezvoltare personală cu bisturiul" (link).

În rolurile principale sunt Cillian Murphy, Justin Timberlake și Amanda Seyfried și că merită fiecare minut investit chiar dacă am trăi în lumea a cărei monedă de schimb ar fi timpul 😁. Îl puteți viziona online aici-link, aici-link sau aici-link (atenție la reclame). Vizionare plăcută!
***
REMINDER:
Te invit într-un loc de basm, într-o atmosferă de la suflet la suflet, dincolo de barierele (pre)judecăților, să regăsim TABĂRA Bucuria de A FI. Este o tabără special dedicată celor care au decis că vor să facă o schimbare reală de perspectivă în viața lor. De aceea include *seminarul 'Evoluția Conștientă pas cu pas' (!) și conține și exerciții de conectare cu interiorul ființei, cu natura, respirație conștientă, etc. Serile vor fi de inspirație și povești - la lumina sufletului și a focului de tabără.. Perioada de desfășurare este 24-28 august, detalii AICI-LINK, te aștept cu drag și bucurie 💗
Pe romașcani îi aștept în fiecare joi ca de obicei la serile de inspirație și povești..
***
Dacă ești pentru prima dată pe această pagină îți urez bun venit! Pentru o mai bună înțelegere a naturii timpului recomand documentarul Iluzia Timpului link în care se explică lucruri complicate pe înțelesul tuturor și are calitatea de a fi mai palpitant decât un film SF.  Poți alege alte subiecte din tabelul cuvintelor cheie sau din lista articolelor recomandate - ambele fiind situate în coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag   


3 comentarii:

Anonim spunea...

superb !!!

Razvan Ianculescu spunea...

O realizare deosebit de buna. Ideea nu este noua, dar filmul este de mare mare angajament. Este unul dintre filmele mele preferate, desi Justin nu este un actor bun, in filmul asta joaca foarte foarte bine.

Marcela Voinea spunea...

Wooooow ! Nu stiam ca se numeste procrastinare.......ma regasesc ......din pacate......si din fericire lucrez de ceva timp la asta si recunosc ca ma simt mult mai bine , viata mea merge muuuult mai bine de cind functionez constient si iau decizii in loc sa amin .Multumesc ! Filmul l-am vazut de mai multe ori pentru ca m-a socat efectiv prima data cind l-am vazut . Excelenta abordare .