"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

marți, 13 august 2013

Cele 4 "porți" prin care va trece omenirea în următorii ani

În fizica cuantică despre viitor se poate vorbi doar în termeni de probabilitate și este și firesc să fie așa odată ce fiecare alegere a noastră din fiecare moment (atât la nivel individual cât și la nivel de societate) modifică efectiv istoria. Chiar dacă alegerile sunt sau nu conștiente realitatea se modifică permanent, modelându-se asemeni unui fluid (link).

Acesta este motivul pentru care nu cred în previziuni decât în termeni de probabilitate lucru pe care l-am mai spus în articolul de aici (link important) dar și cu alte ocazii. Astfel, un eveniment care credem că se va întâmpla are o probabilitate mai mare de a se manifesta în realitate cu cât numărul de oameni care au această credință și cu cât intesitatea credinței respective este mai mare. Asta doar așa, ca să avem o imagine intuitivă asupra fenomenului.
Desigur, la un moment dat, luând în considerare condițiile acelui moment se pot face previziuni, dar numai raportate la condițiile acelui moment. Nu fac nici o referire la universurile paralele deoarece lucrurile pe care le-am amintit mai sus s-ar complica mult prea mult. În plus, păstrez ideile pentru mai târziu deoarece pregătesc o mică surpriză pe tema asta. :))

Acestea fiind spuse doresc să împărtășesc astăzi o emisiune care mi-a mers direct la suflet, una în care sunt expuse foarte multe lucruri de mare valoare printre care și patru "porți" (cele mai probabile) prin care va trece omenirea în următorii ani. Expunerea este făcută de un valoros om de știință român, fizicianul Andrei Dorobanțu care a mai apărut pe acest blog în articolul de aici (link) si în cel de aici (link).
Despre Universul privit ca o rețea, despre fizica cuantică și implicațiile ei în viața noastră actuală și viitoare, despre comuniunea dintre științe și transcendent/spiritualitate și despre predicțiile de care vorbeam mai sus - totul în termeni foarte simpli - într-o emisiune de excepție realizată de conf.univ.dr. Matei Georgescu care îl are ca invitat pe domnul fizician Andrei Dorobanțu. Merită fiecare minut, vizionare plăcută!


Dacă ești pentru prima dată aici, bine ai venit! Dacă ești curios/curioasă în ceea ce privește rostul acestui blog te invit cu drag să citești articolul de aici (link) care este un fel de descriere a acestuia. Sau poți găsi ceva care șă îți placă în lista cu titlul "Articole recomandate" sau din tabelul cuvintelor cheie din coloana din dreapta.
Cu drag  *>:D< îmbrăţişare

3 comentarii:

Anonim spunea...

Genial.Multumim

Anonim spunea...

Vorbe-n vant....dar de Satana nimic.

Anonim spunea...

Multumesc pentru acest superb interviu! Este o placere sa il asculti pe Andrei Dorobantu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...