"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

marți, 13 august 2013

Cele 4 "porți" prin care va trece omenirea în următorii ani

Atunci când vorbim despre viitor este bine să ne amintim că fiecare alegere din fiecare moment (atât la nivel individual cât și la nivel de societate) modifică efectiv istoria. Nu sunt cuvinte prea mari, e pe bune. Chiar dacă alegerile sunt sau nu conștiente, realitatea se modifică permanent, modelându-se asemeni unui fluid.

Acesta este motivul pentru care nu cred în previziuni ci în probabilități - lucru despre care am vorbit și în alte articole. Astfel, un eveniment se va întâmpla cu o probabilitate mai mare cu cât numărul de oameni care fac alegeri ce converg în acel sens este mai mare. 

Desigur, putem oricând să facem o "previziune" luând în considerare condițiile existente la un moment dat, dar previziunea respectivă va fi valabilă numai în raport cu condițiile acelui moment. Nu fac nici o referire la universurile paralele deoarece lucrurile pe care le-am amintit mai sus s-ar complica mult prea mult.:))


Am vrut doar să reamintesc aceste lucruri deoarece doresc să împărtășesc o discuție foarte faină despre viitorul omenirii. Este vorba despre o emisiune în care sunt expuse multe informații de mare valoare printre care și patru "porți" (sau praguri, cele mai probabile) prin care va trece omenirea în următorii ani. Expunerea este făcută de un remarcabil om de știință român, un OM pe care am onoarea să-l cunosc personal, domnul fizician Andrei Dorobanțu - cercetător în cadrul Institutului de Fizică Atomică de la Măgurele.

Despre Universul privit ca rețea, despre fizica cuantică și implicațiile ei în viața noastră actuală și viitoare, despre comuniunea dintre științe și transcendent/spiritualitate și despre predicțiile de care vorbeam mai sus - totul în termeni foarte simpli - într-o emisiune de excepție realizată de conf.univ.dr. Matei Georgescu care îl are ca invitat pe domnul fizician Andrei Dorobanțu. Merită fiecare minut, vizionare plăcută!


REMINDER:
Te invit într-un loc de basm, într-o atmosferă faină, de suflet, să regăsim Bucuria de A FI 😍. În perioada 26-30 august, într-un mod relaxat, "de vară", vom discuta despre transformarea interioară autentică și despre cum să trăim în pace cu noi înșine și cu lumea. Vom face o mulțime de chestii faine dar vor fi și multe surprize. UNDE: Câmpulung Moldovenesc - click AICI pentru detalii. Te aștept cu drag și bucurie 💗
***
O altă emisiune cu domnul fizician Andrei Dorobanțu cu titlul CERN, Universurile Paralele și Călătoria în Timp - găsiți în articolul de aici-link. Tot despre universurile paralele și aici-link.

Pentru cei care vor să pătrundă mai adânc în tainele universului recomand cărțile lui Brian Greene care au darul de a explica lucruri complicate pe înțelesul tuturor și au calitatea de a fi mai palpitante decât un film SF:
- "Universul elegant" - comandă online aici-link;
- "Realitatea ascunsă" - comandă online aici-link;
și încă două cărți dragi mie:
- "Cosmos" -Carl Sagan- comandă online aici-link;
- "Lumea și demonii ei" -Carl Sagan- comandă online aici-link.
***
Dacă ești pentru prima dată aici, îți spun bine ai venit! Toate articolele și materialele pe care le vei găsi în acest spațiu virtual ne ajută să evoluăm și să devenim din ce în ce mai conștienți. Poți căuta un subiect anume utilizând listele "Articole recomandate" și cea a cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


Niciun comentariu: