"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

marți, 1 octombrie 2013

Informații care mi-au schimbat viața (20)

Am remarcat de-a lungul vremii că există o mare diferență între "a crede" și "a fi convins" de ceva. "A crede" permite cumva măcar o umbra de îndoială pe când "a fi convins" exclude această posibilitate. Uneori această diferență poate avea consecințe uriașe. Unul dintre domeniile în care consecințele diferenței de mai sus sunt foarte importante este starea noastră de sănătate.

Am adus pe această pagină mai multe materiale care confirmă prin dovezi științifice faptul că în ADN-ul nostru (și implicit starea de sănătate) se modifică odată cu schimbarea credințelor noastre (link-1, link-2, link-3, link-4). Deși aceste dovezi sunt multe și vin din mai multe domenii precum biologie, medicină, neuroștiințe, psihologie, fizică, etc., foarte mulți oameni rămân încă sceptici la noile descoperiri. Dacă scepticismul nu ar avea la rândul său consecințe asupra sănătății noastre atunci acest lucru nu ar avea nici o importanță. Însă după cum s-a demonstrat în ultima vreme consecințele există și se traduc în boli. Boli degenerative de cele mai multe ori.

Îmi spunea cineva zilele trecute că o experiență de viață povestită de un om care te privește în ochi face de multe ori mai mult decât o mie de dovezi științifice și mărturisesc că și eu am ajuns la această concluzie. Plecând de la această idee, am considerat potrivit să aduc astăzi în seria articolelor cu titlul de mai sus un interviu cu un invitat de excepție - Miceal Ledwith. Spun de execepție deoarece a fost profesor de teologie și președinte de colegiu teologic pentru mai mult de 25 de ani (Irlanda), fost membru distins al Comisiei Teologice Internaţionale timp de 17 ani. Este cunoscut pentru apariția sa în documentarul "What the Bleep Do We Know" (pe care l-am recomandat aici-link), dar și pentru un alt documentar pe care l-am adus pe blog aici (link)


Interviul este realizat de domnul Cristian Mureșanu pe care îl felicit cu această ocazie pentru informațiile valoroase pe care le aduce  în aceste interviuri și în emisiunile pe care le realizează la TVR. Pentru simplitatea vizionării, am ales să reunesc cele 3 părți ale interviului (sub care acesta a fost dat publicității). În cadrul acestuia, Miceal Ledwith abordează în principal subiectul privind consecințele credințelor noastre asupra stării noastre de sănătate dar și mai departe de atât, implicațiile acestora la nivelul întregii realități pe care o creăm și o trăim fiecare. Iată doar trei citate scurte:

"Aceste credințe nu se află numai în mintea noastră ci sunt filtrate în jos precum cafeaua în filtru. Așa că ele se află acum în ADN-ul nostru. Deci toate aceste credințe se află acum în carnea mea. Și aceasta nu este o exagerare sau o metaforă. E o afirmație."

"Lipsa încrederii în sine este o problemă endemică în cultura noastră, este ingredientul de bază al culturii religioase (...). Deci primul pas este să re-programăm, să "curățim" aceste lucruri din ADN-ul nostru, să reconstruim sistemul nostru de la credințe până la vârf, este singura modalitate de a re-programa. De aceea informația nouă reprezintă primul pas esențial în proces, dar este doar primul pas. Foarte rar indivizii pot realiza această schimbare, pentru că n-au suficientă energie să îşi implementeze ideea: "Eu pot face asta!", aşa cum ai făcut tu şi aşa cum am făcut şi eu."

"Starea fundamentală a Universului este abundența. Niciodată nu s-a înregistrat vreo lipsă în "câmpul cuantic". Așa că odată ce înțelegem că noi creăm propria realitate din câmpul cuantic, putem avea tot ce ne dorim."

Importanța acestor informații este de la sine înțeleasă și cred că acest interviu merită fiecare minut investit. Vizionare plăcută!


Informații complementare celor de mai sus se găsesc în articolele de aici (link), aici (link), aici (link) și aici (link). Seria  "Informații care mi-au schimbat viața" se găsește cu un click aici (link).

Recomand cu căldură una dintre cărțile lui Miceal Ledwith care a fost tradusă și în limba română și este foarte utilă pentru cei pasionați de cunoaștere:
- "Proiectul Sfera" - Miceal Ledwith, Klaus Heinemann - comandă online aici-link - transport gratuit.



Dacă ești pentru prima dată pe această pagină, mă bucur să-ți urez bun venit! Sper să găsești subiecte care să-ți placă în lista "Articole recomandate" sau în tabelul cuvintelor cheie, ambele fiind situate în coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


7 comentarii:

Anonim spunea...

Buna Adina!
Apreciez ca fiind un eveniment special in "viata" blog-ului tau postarea integrala si unificata, a convorbirii dintre C.M. si M.L. Perfect de acord cu laudatio si comentariile personale. Multumesc este prea putin spus pentru ceea ce propui spre luare la cunostinta. E.A.

Adina Amironesei spunea...

@ E.A.:
Nu e mare lucru faptul că am reunit aceste fragmente, cred că mulțumirile le merită în primul rând domnul Cristian Mureșanu care a reușit realizarea interviului și transmiterea acestuia pe postul TVR. Să dăm mai departe informațiile cu care intrăm în contact e o bucurie și știu că și pentru tine e la fel.
Mulțumesc pentru gândul frumos, zi senină :)

Anonim spunea...

Cred ca o contributie la evolutia sinelui, este poate telul principal al acestui blog, asa ca anunt si aici, dupa ce am anuntat-o deja pe Adina, de lansarea in Bucuresti, joia trecuta a unei carti pe care eu o consider deosebita, intitulata "Initierea in splendoare", carte care deasemeni desi este literatura, este un roman, dar mai mult decat atat, se circumscrie cautarilor prin care simtim si vedem ca azi din ce in ce mai muulti incep sa se coaguleze pentru a realiza ceea ce autorii punand aceasta tema pe facebook( https://www.facebook.com/RevolutiaSinelui)au denumit foarte frumos (R)Evolutia sinelui.

ion adrian spunea...

Scuze: Anonim= ion adrian

Vlad Dumitrescu spunea...

Minunat ! Va multumesc mult !
Cu stima,
Vladimir Luchyan.

Natalia Gorceag spunea...

Adina, multumesc foarte mult pentru postarea acestor inregistrari! De cateva zile ascult non-stop interviurile nu numai cu Miceal, dar si cu Bruce Lipton... extrem de interesant si "schimbator de viata" :)Daca nu postai, eu nu aflam aceasta informatie.
MULTUMESC!!!

Adina Amironesei spunea...

@ Natalia Gorceag:
Mă bucur că informația a ajuns la tine și că îți este de folos. ♥