"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 27 octombrie 2013

Recomandare film - Pace, iubire și...neînțelegere

Se întâmplă uneori ca valurile rutinei să ne îndepărteze de lucrurile care contează cu adevărat. Se întâmplă să ne îndepărteze unii de alții fără măcar să ne dăm seama. Sau poate uneori pur și simplu nu vrem să privim întracolo unde știm că ceva începe să se dărâme. Pentru că doare. Pentru că suntem oameni și suntem până la un punct vulnerabili. Și după o vreme în care comunicarea lasă de dorit, distanța dintre oameni crește și crește cu fiecare cuvânt nerostit. Important este faptul că nu e niciodată prea târziu să ne reamintim și să ne restabilim prioritățile.

Filmul de astăzi  -"Pace, iubire și neînțelegere" - ne vorbește și despre astfel de lucruri și despre multe altele importante și apropiate sufletului nostru. Ne vorbește despre autenticitate și aparențe, despre prietenie și curaj, despre relațiile dintre oameni a căror valoare o găsim doar dacă avem multă răbdare și acceptare. Ne vorbește de asemenea despre autocunoaștere și reinventare și despre puterea extraordinară care este ascunsă în fiecare dintre noi.

Și ne vorbește despre toate acestea prin intermediul unei povești de viață atât de...reale. Filmul conține multe simboluri și oferă înțelegeri profunde dacă suntem dispuși să trecem dincolo de cuvinte, acolo unde locuiesc emoțiile noastre. O parte din sarea și piperul acestuia este bunica flower power al cărui rol este jucat de Jane Fonda într-un mod care mie mi s-a părut extraordinar de...natural. Deși este un film etichetat drept comedie vă pot asigura că este mult mai "adânc" de atât și că merge direct la suflet. Filmul este preluat de aici (link) , dar bineînțeles, cumpărarea dvd-ului este varianta optimă pentru o vizionare de calitate. Vizionare plăcută!


Link alternativ de vizionare aici (link).

"Câteodată, în artă, la fel că și în viaţă, trebuie să accepţi faptul că treburile nu se îndreaptă în direcţia care vrei şi nu ştii pe unde vrei să o apuci. Trebuie să accepţi asta pentru că abia atunci transformarea poate avea loc." (citat din film)
Cumva conectate cu acest film sunt articolele de aici (link), aici (link) și aici (link).

Dacă ai ajuns pentru prima dată în căsuța mea virtuală, îți urez bun venit! Structura acestei pagini urmărește dezvoltarea personală integrală - așa cum am descris-o aici (link). Sper să găsești lucruri care să-ți placă în lista "Articole recomandate" sau în tabelul cuvintelor cheie care sunt situate în coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag  💗*>:D< îmbrăţişare


4 comentarii:

Marcela Voinea spunea...

Excelent filmul ....intradevar.

karma police spunea...

abia astept sa-l vad-tu ce mai FACI draga mea

Unknown spunea...

MINUNAT...si multumirii!!!pupici si inbratisari caldute de craciun..

Cristiana spunea...

...lacrima care cade și aripa care înalță... cele două părți ale inimii... ale sufletului de fapt...
Am oprit filmul atunci, căci zilele acestea chiar am reflectat împreună cu cineva asupra faptului că sunt oameni care nu văd decât propriile lor lacrimi și oameni care nu sunt interesați decât de propriile lor bucurii... Și numai când le primim pe toate - și ale noastre, și ale altora deopotrivă - devenim cumva acel fel de om cu adevărat înțelegător.

Ca întotdeauna, mulțumesc pentru film, Adina :) !!!