"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 20 octombrie 2013

Recomandare film - Printre noi

Foarte mulți oameni, printre care și eu, credem în "ceva" dincolo de ceea ce vedem cu ochii. Indiferent de definiția sau detaliile acelui "ceva", ne este foarte ușor să credem când lucrurile merg bine. Cea mai mare provocare însă apare atunci când realitatea ne arată fața sa "întunecată", atât de "întunecată" încât nu o credeam posibilă, sau poate o vedeam posibilă dar nu să ni se întâmple...tocmai nouă.

Am spus că aceasta este cea mai mare provocare deoarece abia atunci, dacă suntem foarte sinceri cu noi înșine, abia atunci ne putem da seama dacă chiar suntem fideli credințelor noastre sau doar ne-a plăcut să credem asta despre noi înșine.
De la a crede până la a fi convins de ceva e o distanță foarte lungă deși nu pare. Până la un punct e firesc să ne îndoim. Este chiar util. Asta ne scutește de foarte multe lucruri care doar par a fi și nu sunt. Dar de la un punct încolo, de unde semnele devin evidente, poate că ar fi necesar să "riscăm" să credem în miracole, fără a mai aștepta dovezi. Să "riscăm" să credem pentru ca acestea să se poată produce.

Filmul de astăzi - "Printre noi" - pune față în față cele două fațete ce există în fiecare dintre noi: fragmentul nostru ce crede în miracole și fragmentul rațional care crede doar în lucrurile ce au o explicație. Și o face așa fel încât atinge blând și vindecător colțișoare uitate din inima noastră.
Iată doar trei citate:
"Stelele destinului sunt în inimile noastre."
"Viața este un joc. Uneori pierzi, alteori câștigi. (...) Nu e totul să câștigi, important este să îndrăznești să pariezi și să îndrăznești să pierzi. Dar un lucru e sigur: dacă nu riști nu câștigi, indiferent de șanse."
"Noi nu avem limite, am putea face orice, dar nu credem."

Deși nu e din film, acesta mi-a sugerat o întrebare, una la care doar inima noastră e nevoie să afle răspunsul, în rest nimeni altcineva:
Dacă ai putea să vezi câteva potențiale viitoruri din propria viață, ce hotărâri ai lua astăzi, acum?

Link alternativ aici (link).

Articole conectate aici (link) și aici (link), în ultimul link fiind și un alt film foarte aproape de inima mea.
***
Dacă este prima dată când ai pășit pragul acestui mic univers, îți urez bun venit! Sper ca ceea ce vei găsi aici să-ți aducă măcar un strop de informație și bucurie în plus. Listele "Articole recomandate", Resurse video, cea a cuvintelor cheie din coloana din dreapta și căsuța "caută" din aceeași coloană (sus) te pot ajuta să găsești mai ușor un subiect care îți place. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag   


5 comentarii:

ion adrian spunea...

Frumos film. Imi era dor de un film suedez.
La vie est belle!

Anonim spunea...

felicitari!
expansiunea iubirii constiente inspirate rationale, noi suntem creatia vietii!

va iubesc mult

iubirea creatoare de pretutindeni

Anonim spunea...

Multumesc!

Dumitrescu.Vladimir.Luchyan spunea...

Va multumesc mult !
A fost un film minunat !

Unknown spunea...


UN FILM CU UN PROFUND IMPACT EMOTIONAL SI IN ACELASI TIMP TRANSFORMATOR.
MULTUMESC ADINA PTR TOT CEEA CE NE RECOMANZI.
PACE, LUMINA SI IUBIRE!