"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

sâmbătă, 16 noiembrie 2013

Despre Curaj și Încredere - darurile unei inimi deschise

Se scrie și se vorbește mult despre încredere și curaj dar oricât s-ar scrie și s-ar vorbi, exemplele reale sunt acelea care ne inspiră cu adevărat. Există oameni care emană prin fiecare celulă aceste valori, oameni care sunt un real exemplu de deschidere și dăruire către semenii lor și este greu să nu-i observi atunci când îi întâlnești.

Am fost de-a lungul vieții martora multor exemple de curaj, am avut privilegiul de a cunoaște oameni care-și dăruiesc încrederea necondiționat, care pot iubi fără condiții și a căror deschidere sufletească m-a cucerit definitiv. Însă după ce am ascultat discursul Amandei Palmer mi-am dat seama că mereu se poate mai mult, că deschiderea totală a inimii este posibilă cu adevărat și mi-a confirmat că această deschidere este singura care oferă libertatea totală a ființei.

Despre Amanda este greu să vorbesc pentru că...am un nod în gât și nici nu văd ecranul prea bine. În plus, simt că alte comentarii alături de fragmentul de mai jos ar fi de prisos. Deorece limbajul inimii nu este compus din cuvinte, e mai bine să...simțiți energia .


Articole hrană pentru suflet se găsesc și aici (link), aici (link) și aici (link).
***
Dacă ai ajuns pentru prima dată în căsuța mea virtuală, îți spun bine ai venit! Articolele pe care le vei găsi aici cuprind informații utile pentru dezvoltarea noastră dar și recomandări de filme sau materiale video ce aduc bucurie pentru suflet. Poți căuta un subiect care îți place folosind listele "Articole recomandate", cuvintele cheie din coloana din dreapta și căsuța "caută" din aceeași coloană (sus). Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag   *>:D< îmbrăţişare



2 comentarii:

Anonim spunea...

Buna Adina!
Observ cu oarecare surprindere ca sunt printre putinii care "ma bag in seama" facand mici comentarii sau aprecieri la postarile tale si sincer nu prea inteleg de ce. Mare parte dintre ele fac trimiteri la informatii de mare valoare si merita multumit sau dat "buna ziua" chiar si pentru ca "cineva" gasind o nestemata s-a gandit s-o impartaseasca si cu altcineva. Tu ai vreo explicatie valida?

Referitor la Amanda Palmer... Am consultat Wikipedia, pentru ca nu-mi era cunoscuta. Mi s-a parut "din prima" ca este "o figura", o persoana imposibil de introdus intr-un tipar comportamental, cu experiente aflate la limita umanului. Cele traite i s-au imprimat pe fizionomie, dandu-i un aspect de "salbaticiune", si nu am in vedere sprancenele pensate straniu. Cele aflate mi-au confirmat impresiile, completand tabloul unei fiinte cu trairi si experiente exotice sau absolut speciale. Sigur este o "persoana vie", care isi traieste intens, asemeni lui Edith Piaf, (comparatia nu este foarte deplasata) fiecare clipa a vietii. Uneori, doar uneori, regret ca nu pot sa traiesc ca ea, chiar sa nu-mi pese de reactia celor din jur.
Pe ansamblu e interesant, desi eu nu am simtit "energia" de care vorbeai.(E.A.)

Adina Amironesei spunea...

@ E.A.:
Acesta este un subiect cel puțin...delicat...:)) Nu știu ce să zic.
Așa-i, Amanda este imposibil de încadrat în tipare, de aceea m-a și inspirat.
Mulțumesc pentru gând. :)