"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

vineri, 1 noiembrie 2013

Informații care mi-au schimbat viața (24)

Despre subiectul de astăzi voiam să vă povestesc mai demult dar se pare că abia acum i-a venit vremea și chiar îl consider important pentru acum. Acesta se referă la momentul când Miracolul devine POSIBIL. Ca să fiu foarte clară voi stabili de la început faptul că numesc "miracol" un lucru pentru care nu avem încă o explicație logică și pe care nici știința îl poate explica deocamdată. Sunt foarte multe lucruri care m-au convins de-a lungul ultimilor șapte ani că "distanța" dintre noi și un astfel de "miracol" este egală cu măsură credinței. Și nu vorbesc aici despre credința într-o forță superioară, nici de credința într-o religie anume, ci de un lucru mult mai simplu: credința în faptul că acel lucru este POSIBIL. Fără alte detalii. De credința în faptul că lucrurile se pot întâmpla și altfel decât prin prisma explicațiilor raționale cu care suntem obișnuiți sau decât calea pe care o poate imagina mintea noastră.

Știu că e foarte greu să abandonăm căutarea explicațiilor. Nici nu știți cât de bine știu asta. Evident, din experiența personală 😁. Și nu spun că ar trebui să abandonăm căutarea asta pentru totdeauna, ci doar atunci când explicațiile nu există :)). Cred că este vorba mai mult despre a deveni mai flexibili în gândire și de a accepta pur și simplu că pentru anumite lucruri vom găsi abia mai târziu explicații.

Cred că e un moment potrivit să facem asta cu atât mai mult cu cât fizica cuantică ne tot "spune" într-un mod mai mult sau mai puțin voalat că totul este posibil, că doar probabilitățile cu care lucrurile se întâmplă sunt diferite și mai mult de atât: că nu este vorba despre probabilitățile cu care suntem obișnuiți ci de unele pe care mintea noastră (sau știința) nu le prea poate explica deocamdată. Experimentul celor două fante este deja celebru (link) și mă mir că despre efectul tunel (link) nu s-a prea vorbit până acum (nu vreau să intru în amănunte prea...teoretice și oricum ar dura câteva pagini până să demonstrez cât mai logic legătura dintre acestea și "miracole" 😁.
Singura idee care mi se pare importantă, este aceea că fizica cuantică permite ca "miracolele" să se întâmple iar faptul că acestea se "întâmplă" cred că are cumva legătură și cu legea rezonanței-link. Personal mă bucur că am reușit până la urmă să mai sar peste detalii, lucru ce mi-a permis în sfârșit să mă bucur de lucrurile pe care le trăiesc într-un mod mult mai simplu și mai liniștit decât până acum câțiva ani.
Cum spuneam mai sus, intuiesc că doar credința ne desparte de a trăi "miracole". Cam asta vrea să spună și documentarul postat mai demult "Matricea Vie" (link). Desigur, ce spun aici are legătură și cu efectul placebo, dar despre acesta voi vorbi altă dată.

Am vorbit despre aceste lucruri deoarece doresc să vă fac cunoscut cazul lui Iosif Gotbarac (Braco) despre care se spune că are o privire binefăcătoare. El doar privește oamenii, iar aceștia simt stări speciale de pace, relaxare profundă sau chiar au parte de vindecări ale unor afecțiuni. Da, ați înțeles bine, Braco doar privește oamenii. Atât. Nu le vorbește, nu face nici un ritual, nici o inițiere, nimic.
Credința mea raportat la ce veți vedea în film (părere personală), este că Braco NU este un vindecător în sensul clasic, NU e un guru ci un catalizator (un mijlocitor) între oamenii cu care intră în contact vizual și potențialul interior de autovindecare al acestora. Acesta nici nu se consideră vindecător, această denumire a primit-o de la cei care s-au vindecat după ce l-au privit. Pe scurt, Braco e un catalizator între ei și ei înșiși. A nu se înțelege că toți cei care au intrat în contact cu Braco s-au vindecat, dar au existat vindecări.

Consider că acest scurt documentar se încadrează perfect în seria "Informații care mi-au schimbat viața" deoarece informațiile conținute sunt dovezi vii ale faptului că lucrurile chiar funcționează și altfel decât înțelegem noi acum sau decât poate explica știința deocamdată. Vizionare plăcută!
***Documentarul are două părți fiind sub formă de listă de vizionare; a doua parte începe automat când se termină prima.


Despre natura spațiului, timpului și a realității în general și despre percepția noastră incompletă asupra acestora se găsesc informații (100%) științifice în documentarele de mare valoare postate  aici (link 1), aici (link 2), aici (link 3) și aici (link), iar despre implicațiile fizicii cuantice în viața noastră cotidiană există un documentar aici (link). Seria întreagă "Informații care mi-au schimbat viața" se găsește aici (link).
Dacă ai ajuns pentru prima dată în acest loc virtual, îți urez bun venit! Sper să găsești subiecte utile în lista "Articole recomandate" sau în tabelul cuvintelor cheie, ambele fiind situate în coloana din dreapta. Dacă îți place ce găsești și îți dorești să afli mai multe, te aștept cu drag la workshop-ul pe care îl susțin la Cluj-Napoca pe 9, 10 noiembrie pentru a experimenta un fragment de realitate plin de blândețe, căldură sufletească și informații utile regăsirii Potențialului Interior. Detalii se găsesc aici (link).
Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag   *>:D< îmbrăţişare


5 comentarii:

Caty Ludwig spunea...

BINE TE-AM GASIT IN CALEA VIETII MELE, ADINA ! E tarziu,nu am timp (ora 0.25,ora Germaniei ,unde ma aflu ) dar incepand de azi ,blogul tau va fi de-a fir-a par...citit de mine. Combinarea tuturor informatiilor ,religioase,biblice,esoterice...cu fizica cuantica...ma incanta cel mai mult !
PRACTICA asa-zisului MIRACOL...aducerea lui in cotidian,este pentru mine pasiune si scop...gratie rolului pe care il joaca IUBIREA PURA ...patrunsa pana in ultimul atom al fiintei umane ! Sunt recunoscatoare Divinitatii ca te-am intalnit ! TE IUBESC !

Adina Amironesei spunea...

@ Caty Ludwig:
Bun venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur din toată inima că îți place "combinația" de pe această pagină!
Am încercat să descriu aici (click) cum am ajuns la acest "cocktail" de informații.
Te aștept cu drag ori de câte ori ai vreme ♥ :)

Anonim spunea...

Multumesc Adina!
Pentru mine este o noutate, nu stiam nimic despre Brato. Absolut de exceptie! Probabil asa arata un inger intrupat. Ce privire, ce ochi, ce bunatate, ce mers, cata generozitate ...
E.A.

anna_k spunea...

M-a impresionat videoclipul, acum, ca inteleg mai bine potentialul care este in noi, l-am perceput altfel decat daca l-as fii vazut acum cativa ani. Iti multumesc!:)

Anonim spunea...

Minunat.