"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 3 noiembrie 2013

Recomandare film - Cel mai important joc care s-a jucat vreodată

Toți oamenii au în sufletul lor un vis la care aproape nu îndrăznesc să se gândească. Un vis atât de drag încât destul de puțini vorbesc despre el. Dintre cei care vorbesc despre visul lor, câțiva îndrăznesc să spere că acel vis se poate realiza. Iar dintre aceștia, foarte puțini chiar fac totul să-l împlinească.

Filmul de astăzi - "Cel mai important joc ce s-a jucat vreodată" - este este povestea unui om din ultima categorie. Mai exact, este despre un copil și determinarea acestuia de a-și realiza visul cel mai drag sufletului său. Și este o poveste în întregime adevărată care a început în 1879. Dacă și în zilele noastre încurajările (link) sunt rare iar descurajările (link) ne urmăresc la orice pas, își poate oricine imagina cum era pe atunci, pe vremea când până și unele sporturi erau doar apanajul celor din "înalta societate".

Atât titlul cât și filmul în sine ne duce cu gândul la cel mai important joc pe care îl avem de jucat, anume însăși viața noastră, și la măsura în care suntem în stare să riscăm pentru a ne îndeplini visele. Până la urmă, dacă nu avem curajul să riscăm, nu vom avea niciodată cum să câștigăm...jocul.

Este un film de privit prin ochii sufletului, unul capabil să trezească și să scoată la iveală și cea mai bine ascunsă porție de curaj din inima privitorului. Nu mă îndoiesc de asta.

Filmul este preluat de pe net, pentru o vizionare de calitate, recomand cumpărarea dvd-ului. (*** Reclamele care se deschid la primul click NU îmi aparțin și nu le-am putut elimina). Vizionare plăcută!

Link-uri alternative aici (link).

Articole conectate cu filmul sunt articolele de aici (link), aici (link) și aici (link).
Dacă ești pentru prima dată aici, mă bucur să-ți urez bun venit! Sper să găsești subiecte utile în lista "Articole recomandate" și în tabelul cuvintelor cheie, ambele fiind situate în coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag   


Un comentariu:

Razvan Ianculescu spunea...

Gata, l-am trecut pe lista scurta, da-mi-ar Universul timp de filme.