"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

joi, 31 ianuarie 2013

Vibrație, rezonanță, împreună


Acest "articol" nu este de citit ci de....simțit. De fapt, este un exercițiu de percepție a sentimentului pe care-l putem numi împreună. Deci...SIMTE energia! 😍


Dacă ești pentru prima dată aici, îți spun bine ai venit! Toate articolele și materialele pe care le vei găsi în acest spațiu virtual au darul de a ne ajuta să creștem și să restabilim armonia în viața cotidiană. Poți căuta un subiect anume utilizând lista cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


marți, 29 ianuarie 2013

Informații care mi-au schimbat viața (4)


"Știm acum că energia întunecată reprezintă peste 70% din Univers, materia întunecată cam 20%. La un calcul simplu ne dăm seama că abia înțelegem (științific) maxim 10% din Univers, dar 90% rămâne un mister. Conștientizând această realitate trebuie să fii foarte precaut înainte să spui că ceva este imposibil."  - Harold E. Puthoff

"Să presupunem că Moise, Buddha, Iisus, Mohamed nu au existat, că nu au existat Vechiul Testament, Cabala, Noul Testament, Coranul, imaginează-ți că nu exista clarvăzători, profeți, vindecători și că nu există decât știința secolului XXI. Ar ajunge știința de una singură, în încercarea ei de a înțelege originea și evoluția armoniei universale incluzând viețile noastre individuale, ar ajunge totuși știința la concluzia că există un principiu ce ghidează, organizează și determină, adică G.O.D. (Dumnezeu)?

Răspunsul meu după 20 de ani de cercetare la Universitatea Yale și aici, răspunsul este: Da! Acest principiu (Dumnezeu) există! Ca să poți cuprinde cu adevărat ce este această inteligență creatoare, îți trebuie ceva îndeajuns de „mare” încât să cuprindă fizica cuantică, fizica newtoniană, teoria stringurilor și toată fizica ce ar urma după acestea."Gary Schwartz


Aș putea doar să adaug că - dacă toate aceste tipuri de fizică, de înțelegere mentală, nu sunt însoțite în aceeași măsură de Intuiție și de Imaginație, ne va fi imposibil să înțelegem cu adevărat Inteligența Universală.

Deoarece tot veni vorba în penultimul articol despre abilitățile considerate "paranormale", continui astăzi seria "Informații care mi-au schimbat viața" cu un alt film documentar ce merită toată atenția pe tema acestor abilități. Citatele de mai sus sunt preluate din filmul documentar pe care îl recomand astăzi în cadrul seriei de care spuneam, film care are un titlu sugestiv: "Ceva necunoscut face ceva ce noi nu înțelegem".

Vă mai spun doar că filmul cuprinde concluziile la care au ajuns cunoscuți oameni de știință (psihologi, fizicieni, medici) precum: prof. Charles T. Tart, dr. Dean Radin, dr. Ed Mitchell, dr. Rupert Sheldrake, dr. Harold E. Puthoff, Stephan A. Schwartz, dr. David. R. Nelson, prof. Gary Schwartz, dr. Melinda Connor și bineînțeles persoane cu abilități numite încă "paranormale" - acestea din urmă fiind "subiecți" ai experimentelor științifice discutate în film.
Vizionare plăcută!



***

Dacă ești pentru prima dată aici, îți spun bine ai venit! Toate articolele și materialele pe care le vei găsi în acest spațiu virtual ne ajută să evoluăm și să devenim din ce în ce mai conștienți. Poți căuta un subiect anume utilizând listele "Articole recomandate" și cea a cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


luni, 28 ianuarie 2013

Omul Nou ca necesitate a noii Ere

            Oricare ar fi gradul în care credem în profețiile care s-au făcut pentru perioada care a început în decembrie 2012 nu cred că mai putem nega că trecem printr-o perioadă în care traversăm transformări ce au loc la orice nivel - de la microcosmos la macrocosmos.
            Criza prin care trecem la scară individuală dar și la nivel de societate impune necesitatea unor schimbări majore care încep în mod clar cu cele interioare. Cred că schimbarea de mentalitate ocupă în cadrul acestora locul cel mai important. Cum spuneam și aici (click!) - nu trebuie să avem ochi de vultur și nici capacități paranormale ca să vedem starea în care ne-au adus prejudecățile, judecățile, critica, invinuirea eternă a celuilalt și uitatul în grădina vecinului. Acestea ne-au adus deja unde suntem astăzi. Pentru destul de mulți oameni (printre care mă număr și eu) este deja clar că trebuie să "încercăm" ALTCEVA - o nouă abordare, o nouă mentalitate, noi modele.

             "Omul viitorului va fi unul inițiatic, spiritualizat, conștient de originea sa sacră și de sensul venirii sale pe lume. Omul viitorului va fi obligat ca alternativă a autoextincției spre care mergem cu pași repezi să-și edifice o nouă conștiință, o nouă spiritualitate în acord cu sensul său originar." - Jean-Paul Bertrand

            Pentru mine este o bucurie și o relaxare cănd îl urmăresc pe domnul prof.dr. Dumitru Constantin Dulcan datorită discursului foarte bine argumentat și imaginii de ansamblu ce o oferă asupra subiectului discutat. Din acest motiv aduc astăzi în atenție o nouă emisiune la care a fost invitat și în cadrul căreia subiectul principal este Omul Nou - Omul Viitorului (viitor care cel puțin mie nu-mi pare prea îndepărtat, pentru că pur și simplu simt că lucrurile s-au accelerat și intuiesc că acesta va "trendul" în lunile care urmează). Este vorba despre emisiunea "Dincolo de aparențe" realizată de Florentina Fântânaru, ediție care a fost difuzată chiar pe 21 decembrie 2012. 
            Vizionare plăcută!


Felicitări doamnei Florentina Fântânaru pentru emisiuni atât de interesante!
Cărțile domnului prof. Dumitru Constantin Dulcan pot fi cumpărate online:
"Inteligența materiei" - comandă online aici-link - transport gratuit;
"În căutarea sinelui pierdut" (ambele volume) - comandă online aici-link - transport gratuit;
"Mintea de dincolo" - comandă online aici-link - transport gratuit;

Dacă este prima dată când ai ajuns pe această pagină îți pot spune că celelalte articole ce conțin emisiuni cu domnul prof.dr. Dumitru Constantin Dulcan se găsesc cu un click aici!


Cu drag    *>:D< îmbrăţişare

vineri, 25 ianuarie 2013

Despre profeți, profeții și viitor(uri) - conexiuni importante


Anul 2012 a fost de departe cel mai dens în profeții dintre toți anii din istoria omenirii.
Așa cum era de așteptat, odată trecut decembrie 2012 articolele în care profeții sunt "arși pe rug" s-au înmulțit simțitor. Deși am mai vorbit despre textura viitorului pe acest blog aici-link și aici-link, m-am gândit că este necesar să revin asupra acestui subiect și să aduc o imagine și mai clară prin conectarea "oficială" a unor informații care deja există și ne sunt accesibile tuturor.

Pentru început aș vrea să ne reamintim că la școală am învățat cu toții că un experiment fizic se poate reproduce identic doar în cazul când condițiile inițiale sunt (fix) aceleași. De exemplu, toată lumea știe că apa fierbe la 1000C dar (să presupunem că) nu toată lumea știe că asta se petrece numai dacă presiunea de la suprafața apei este de 1 atmosferă = 760 mm coloană de mercur. Dacă de exemplu eu nu știu acest lucru și mă aflu la munte la peste 1500 m și observ că apa fierbe la 950C, voi spune că fizicienii au tras o concluzie („predicție/profeție”) greșită? Nu ar fi corect. Voi spune mai degrabă că eu nu am luat în calcul valoarea modificată a presiunii atmosferice sau nu am știut că aceasta poate influența temperatura de fierbere.

Când cineva face o profeție, fie că este vorba despre clarviziune sau alte abilități de acest gen, persoana respectivă "vede" doar un potențial viitor, bănuiesc - cel mai probabil dintre toate variantele posibile și anume cel favorizat de "condițiile inițiale" existente în acel moment. În acest caz, expresia "condiții inițiale" se referă la nivelul conștiinței omenirii din momentul "previziunii"/"profeției".

În plus, când vine vorba despre profeții, cred că ar trebui să luăm în calcul și caracterul metaforic al textelor respective trecând peste definiția din DEX a cuvintelor. Dacă facem asta este aproape sigur că vom găsi semnificații noi ale respectivelor previziuni.

Cum spuneam la început, avem foarte multe informații care există deja și peste care s-a trecut prea ușor sau au fost chiar uitate. Primul exemplu ar fi filmul "What the bleep do we know" (postat aici-link) care explică destul de clar ce înseamnă un potențial și care este natura realității pe care o trăim, chiar dacă noi ne-o imaginăm ca fiind singura posibilă. Voi da doar un citat din ceea ce spune un fizician în film: "Ce este câmpul ondulatoriu? Este un ocean de potențialitate pură. Un ocean al existenței abstracte potențiale. Îl numim "câmp unificat" sau "câmpul superstringurilor"."


Iar un alt fizician spune "Conectivitatea tuturor lucrurilor este un constituent de bază al materialului realității. Este foarte dificil de înțeles această idee. Dar Erwin Schrodinger (unul dintre fondatorii fizicii cuantice) a afirmat că această interdependență care constituie și ideea acestei conectivități nu este doar o simplă proprietate aparținând mecanicii cuantice, ci este PROPRIETATEA ei, cea care o face extrem de ciudată."

Și încă un citat din film - foarte important pentru subiectul de față: "Noi putem, prin conștiență direcțională și intenție să schimbăm lucrurile la nivelul vidului, ceea ce permite să accesăm un nou nivel al fizicii (fenomenelor) - și anume modificările la nivel molecular."


S-a demonstrat că o constiință de grup superioară (ordonată) creează ordine în întreg mediul. Experimente din mediul universitar au arătat că lumea fizică (materială) și lumea mentală sunt conectate și interdependente. Un proiect foarte interesant pe această temă este The Global Consciousness Project care se găsește aici-link .

Desigur, mulți oameni (chiar și fizicieni) încă mai cred că fizica cuantică se aplică doar particulelor subatomice, dar de demonstrarea aplicabilității la corpurile macroscopice s-a "ocupat" deja Aaron Douglas O'Connell care și-a descris pe scurt cercetările aici-link și, pentru mine cel puțin, a fost suficient.

Un alt fapt care nu este luat în calcul când vorbim despre "profeții" este existența extradimensiunilor Universului și a Universurilor paralele. Deși sună SF ce spun acum este bine de știut că și existența extradimensiunilor este luată acum în considerare de fizicieni, iar foarte pe scurt despre asta ne vorbește Brian Greene - profesor la Universitatea Columbia - aici-link. Mai pe "lung", același Brian Greene detaliază subiectul în episodul 4 al seriei de documentare The Fabric Of The Cosmos aici-link-4, însă pentru o înțelegere profundă recomand parcurgerea seriei în ordine link-1, link-2, link-3.

Dacă mai luăm în considerare și faptul că David Deutsch, în The Fabric of Reality, adoptă mecanica cuantică pentru interpretarea "lumilor multiple" dar și alte lucruri foarte utile pe care le rezumă Richard Dawkins aici-link, atunci cred că ne putem forma o cu totul altă idee despre textura Universului și implicit despre ce anume înseamnă o "profeție" și ce grad de valabilitate poate avea aceasta.

Universul (Multiversul) chiar este fluid iar aceasta nu este o metaforă decât la suprafață. Dacă înțelegem la nivel profund acest lucru, atunci ne va fi mult mai ușor să înțelegem de ce orice "previziune"/"profeție" reprezintă numai un potențial, o fâșie dintr-o realitate posibilă și nimic mai mult.

Mulți oameni care au crezut în profețiile despre 2012 se simt într-un fel trădați de cei care au făcut previziunile/profețiile respective. Este firesc? Eu cred că nu - deoarece, atâta vreme cât omul are la dispoziție toate datele și poate conecta informațiile între ele - nu găsesc nici o"vină" (dacă ar fi să vorbesc în astfel de termeni) celui care a transmis viziunea/profeția.

Mai mult de atât, cred că rolul/rostul acestor profeții este chiar acela de a trage un semnal de alarmă asupra probabilităților - pentru ca noi, oamenii, să ne schimbăm mentalitatea devenind conștienți că putem modifica în mod real și palpabil structura Realității comune și a Viitorului comun și suntem responsabili în fiecare clipă de modul în care o modificăm. Să alegem să o facem cu cât mai puține critici distructive/acuzatoare și cu mai multă înțelegere atunci când citim/auzim o profeție/previziune/predicție.

"Eşti ceea ce eşti astăzi datorită alegerilor pe care le-ai făcut ieri, iar alegerile pe care le faci astăzi determină ceea ce vei fi mâine." - Michael Josephson. Și cred că acest lucru este valabil și la nivel de societate, nu doar la nivel individual, dar depinde de fiecare dintre noi cum ne "ocupăm" de asta. :)
***
Note:
- Acest articol conține informații care pot fi conectate numai după citirea celorlalte articole la care am făcut referire.
- Preluarea acestui articol se poate face numai cu precizarea sursei la început cu link valid către articolul original.
***

Pentru cei îndrăgostiți de cunoaștere recomand următoarele cărți:
- "Inteligența materiei" - Dumitru Constantin Dulcan - comandă online aici-link;
- "Universul elegant" - Brian Greene - comandă online aici-link;
- "Enigma cuantică" - Bruce Rosenblum, Fred Kuttner - comandă online aici-link ;
- "Biocentrismul" -Robert Lanza, Bob Berman- comandă online aici-link ;
- "Viața secretă a Universului" - Amy Corzine - comandă online aici-link.


În cazul când abia ai ajuns aici, îți urez bun venit! Pentru a alege un subiect care să-ți placă poți folosi listele "Articole recomandate" și cea a cuvintelor cheie (coloana din dreapta). Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


miercuri, 23 ianuarie 2013

Informații care mi-au schimbat viața (3)

Fiecare persoană cu care ne întâlnim, fiecare situaţie în parte cu care ne confruntăm, fiecare cuvânt spus la televizor, poate că nu pare prea influențabil la nivelul conștientului, dar subconștientul tău este conceput tocmai pentru a permite oricărui semnal din mediu să te influențeze, fără ca tu să ştii asta. Deci întrebarea este: suntem conștiințe vii sau vieţi inconștiente?” - acesta este un citat dintr-un film care se încadrează perfect în seria de informații insuficient popularizate sau care merită revăzute.
Neurologia arată că în viața noastră de zi cu zi numai 5% din timp ne „conducem” viața în mod conștient, restul de 95% din timp aflându-ne sub controlul subconștientului nostru care operează cu niște „programe” care rulează automat.
Prin urmare, cu cât devenim mai repede conștienți de modul în care funcționăm ca ființe întregi (spirit-minte-corp) cu atât ne vom clarifica mai rapid cum putem acționa astfel încât din ce în ce mai multe din alegerile pe care le facem în fiecare clipă să devină alegeri conștiente.
Filmul din cadrul căruia este citatul de mai sus și pe care îl recomand cu drag în această seară se numește "Kymatica" și merită fiecare minut investit. Vizionare plăcută!


Celelalte articole din seria „Informații care mi-au schimbat viața” pot fi găsite cu un click aici.
Dacă este prima dată când ai ajuns pe această pagină merită să vezi postarile de aici (click) și cea de aici (click).

Cu drag *>:D< îmbrăţişare

duminică, 20 ianuarie 2013

Recomandare film - The 4400 [2004]

Probabil fiecare om s-a gândit măcar o dată cum ar arăta lumea noastră dacă am comunica telepatic sau cum ar fi dacă ne-am putea teleporta sau citi gândurile celorlalți. Asta deoarece abilitățile care se înscriu în sfera paranormalului au constituit de-a lungul istoriei subiecte de larg interes și de mare atracție.

Acum un an am găsit un serial excelent care mi-a oferit ocazia de a privi astăzi din alt unghi de vedere (decât la acea vreme) capacitățile numite în general paranormale.

Serialul se numește „The 4400” („Cei 4400”) și cred că nu e doar interesant ci și suficient de captivant pentru a merita efortul și timpul investit, fiind desigur un bun exercițiu de imaginație din seria (click) celor pe care le-am mai recomandat aici.

Serialul are acest titlu deoarece reprezinta povestea a 4400 de oameni care au dispărut inexplicabil în momente diferite pe parcursul a 50 de ani dar care reapar pe Pământ simultan în același loc, fiecare dintre aceștia arătând neschimbați față de momentul dispariției și fără a-și aminti unde au fost și ce s-a întâmplat. Singurul lucru ce diferă față de momentul dispariției este faptul că fiecare are un simț în plus dezvoltat pe care este capabil să îl stăpânească (controleze).

Filmul poate fi vizionat online subtitrat aici (click) sau aici-link (sunt 4 sezoane, *cu muuulte reclame).
Iată primul episod din primul sezon. Sper să vă placă! Vizionare plăcută!


Dacă ești pentru prima dată în acest spațiu virtual, îți urez bun venit! Ideea centrală a acestei pagini este Dezvoltarea Personală Integrală așa cum am definit-o aici-link. Poți căuta un subiect care să-ți placă utilizând listele "Articole recomandate", lista de cuvinte cheie și căsuța "caută" din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag   *>:D< îmbrăţişare


marți, 15 ianuarie 2013

Creează-ți ziua! [documentar]

Pâna acum câțiva ani aveam o mare suspiciune în ceea ce privește sursa informațiilor pe care le preluam și le aplicam în viața mea. *Și mă bucur că am o gândire rațională care mă împiedică să cred toate poveștile inventate de oameni pentru a-și explica ceea ce știința încă nu reușește să explice. 

Însă cu timpul mi-am dat seama că prejudecățile mă împiedică să intru în contact și cu alte informații care mi-ar putea face viața mai armonioasă și mai împlinită. Chiar dacă nu vin dintr-o sursă științifică și chiar dacă par sau chiar sunt doar povești inventate de oameni. Din momentul acestei conștientizări am eliminat complet prejudecățile și am păstrat drept ghidare doar două principii:

1. Spusele lui Buddha: "Nu credeţi în buna credinţă a tradiţiilor, chiar dacă datează de generaţii şi sunt larg răspândite. Nu credeţi un lucru numai pentru că mulţi alţii vorbesc despre el. Nu credeţi în bunele intenţii ale înţelepţilor din vremurile trecute. Nu credeţi în ceea ce v-aţi imaginat, sugestionându-vă că un zeu a fost sursa voastră de inspiraţie. Nu credeţi în autoritatea maeştrilor şi a preoţilor. După ce examinaţi totul, credeţi numai în ceea ce aţi verificat şi experimentat singuri şi consideraţi a fi rezonabil după felul vostru de a fi."

2. Dacă informația poate fi aplicată concret și în urma aplicării acesteia viața mea se îmbunătățește calitativ și se simplifică, atunci orice prejudecată legată de sursa informației este inutilă iar scepticismul merită doar păstrat în fundal.


Despre ceea ce oamenii numesc "crearea realității", despre ce anume înseamnă acest lucru și despre explicațiile date de psihologi acestui potențial s-au spus destule lucruri în documentarul pe care îl găsiți aici (link) și deja i s-a dedicat o ramură a psihologiei care se numește acum psihologie cuantică, denumire pe care o consider forțată.

Acestea fiind spuse, fără alte detalii, vă invit să urmăriți un material video cel puțin interesant și cu foarte mare aplicabilitate în viața noastră cotidiană având în vedere rolul important al subconștientului.

Vizionare plăcută!


Pentru a cerne credințele iraționale și a antrena gândirea critică propun în completare: 7 întrebări pe care să ți le pui înainte de a CREDE orice informație, Creierul, percepțiile și realitatea (1) și Creierul, percepțiile și realitatea (2). Aș spune chiar.. musai să știi acele informații😁.

***
Dacă ești pentru prima dată aici, îți spun bine ai venit! Toate articolele și materialele pe care le vei găsi în acest spațiu virtual ne ajută să evoluăm și să devenim din ce în ce mai conștienți. Poți căuta un subiect anume utilizând listele "Articole recomandate" și cea a cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


duminică, 13 ianuarie 2013

Exercițiu de imaginație (2) - Frumoasa Verde

Multe lucruri pe care le facem zilnic se înscriu în categoria banalului și ajungem să le executăm în mod automat, dând posibilitatea minții să zboare unde vrea ea (în cazul fericit) sau unde ne este îngrijorarea (în cazul mai puțin fericit). Acest comportament are, ca orice alt lucru, o parte pozitivă - aceea că putem face mai multe lucruri deodată 😁 - dar și o parte negativă - faptul că nu mai "gustăm" multe momente din viața noastră deoarece nu suntem conștienți (și deplin prezenți) în fiecare clipă.

Dar dacă ar fi să putem privi lumea prin alți ochi observându-ne din afară? Cum ne-ar părea comportamentul nostru de fiecare zi? Ar fi amuzant că facem lucruri în mod automat? Ar fi trist? Am reconsidera anumite lucruri și am da mai multă valoare altora?

Greu de răspuns la astfel de întrebări fără un suport, mai exact fără un exercițiu de imaginație. Este vorba despre un film special, de suflet, un film numai bun pentru o zi ca cea de astăzi, cu titlul "Frumoasa Verde" ("La Belle Verte"). Dacă nu l-ai văzut până acum pot să-ți spun că merită toată atenția și timpul investit. Modul metaforic în care sunt spuse lucrurile, modul în care sunt evidențiate contradicțiile pământenilor, adierea blândă a bunătății pe care o emană personajul principal și nu în ultimul rând umorul fin al situațiilor recomandă cu drag acest film.

Pentru o vizionare cu imagine de calitate recomand cumpărarea dvd-ului, dar dacă preferați varianta online, iată-l mai jos unde preluat de pe net. Vizionare plăcută!
P.S. Este SF...sau nu știu, depinde de...unghiul de vedere 😁


Un alt exercițiu de imaginație am postat aici (click!).
***
Dacă ești pentru prima dată în acest spațiu virtual, îți urez bun venit! Ideea centrală a acestei pagini este Dezvoltarea Personală Integrală așa cum am definit-o aici-link. Poți căuta un subiect care să-ți placă utilizând listele "Articole recomandate", cuvintele cheie și căsuța "caută" din coloana din dreapta . Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗*>:D< îmbrăţişare


vineri, 11 ianuarie 2013

1 an de la lansarea Portalului Universul Cunoașterii

Iată că s-a împlinit un an de la lansarea online a Portalului Universul Cunoșterii (11.01.2012). Încetul cu încetul s-au strâns pe pagina acestuia 1448 de pagini web (la numărătoarea de astăzi) acestea fiind grupate în următoarele secțiuni:
                                                      
* Spiritualitate/Evoluție/Cunoaștere
* Inspirație/Dezvoltare personală/Training/Coaching/Psihoterapie
* Sănătate/Remedii Naturiste/Nutriție
* Parinți/Copii/Sarcină/Alăptare
* Social/Umanitar
* Donații/Oferte/Gratuități
* Ecologie/Green/Energie Liberă
* Astrologie/Paranormal/Numerologie
* Pagini utile (română)
* Pagini utile (engleză)
* Cărți/Filme/Muzică/Artă
* Grupuri/Comunități/Asociații/Organizații
* Proiecte pentru Viitorul nostru global
* Platforme pentru învățare on-line
* Locuri/Locații deosebite

Despre motivul pentru care a fost înființat nu voi mai vorbi aici pentru că deja am povestit asta aici și aici (răspunsul la întrebarea 2). Depre experiențele pe care le-a generat existența lui am vorbit deja aici. Astăzi vreau doar să mă bucur că proiectul există și să-l sărbătoresc prin acest articol cu tort în poză :))

Dacă e prima dată când afli de acest proiect eu cred că merită să intri pe acest link:
și să-l păstrezi la favorite. Cum spuneam și în descrierea funcționării acestuia, la fiecare refresh (nouă afișare) îți va dărui noile articole ale paginilor web care au postat în timpul ce a trecut de la ultima afișare.

Dacă vrei să-i faci un cadou portalului, te rog să trimiți link-ul acestuia prin email sau share pe orice rețea de socializare pentru ca din ce în ce mai mulți oameni să se bucure de facilitățile lui.


"Nu există energie morală risipită în Univers" spunea Constantin Brâncuși, așa că, orice dăruiești îți va fi dăruit înapoi pe o altă cale.

*** Portalul nu este o afacere, nu produce nici un venit, nici una dintre cele 1448 de pagini web nu plătește nimic pentru indexarea pe portal - scopul lui unic fiind numai acela de informare rapidă și de a permite vizualizarea actualizărilor de pe aceste site-uri în cel mai scurt timp posibil.
*** Iată și un cadou din partea mea...sper să-ți aducă starea pe care mi-a creat-o mie *:x îndrăgostit lulea


Cu drag  >:D<

joi, 10 ianuarie 2013

Momentul schimbării

Putem observa cu ușurință că nimeni nu face schimbări în viața sa dacă se află într-o zonă de confort (emoțional, material, etc.). Foarte puțini dintre noi fac schimbări dacă lucrurile merg prost dar pot suporta. Știu că e greu de acceptat pentru că sună trist însă momentul schimbării vine abia cănd lucrurile merg... suficient de prost.

Mai exact, dacă suntem foarte foarte sinceri cu noi înșine, putem recunoaște că facem schimbări doar când frustrările, suferința ating maximul suportabilității.

Ne pot ajuta numeroase informații, desigur, ele există, putem face multe exerciții de imaginație, dar în majoritatea cazurilor doar lecțiile de viață sunt cele care ne conving să facem pași decisivi spre adevărata schimbare.

Așa cum am mai spus, pe mine exercițiile de imaginație, transpunerea în diverse situații m-au ajutat foarte mult să-mi antrenez emoțiile (fitness emoțional). Între acestea, filmele (și anumite  seriale) au avut și au un rol foarte important.

M-am gândit să vă propun astăzi ca exercițiu de genul descris mai sus, un film extraordinar, care, în cazul unei transpuneri suficient de profunde în poziția personajului principal, poate crea surprinzătoare percepții și poate oferi după vizionare numeroase puncte de vedere noi și importante asupra vieții.

Este vorba despre filmul "Conversații cu Dumnezeu", un film care surprinde o perioadă de schimbări profunde din viața lui Neal Donald Walsch (autorul a numeroase cărți ajunse bestseller pe plan internațional - cele traduse în limba română pot fi comandate online aici-link). Producătorul și regizorul filmului este Stephan Simons, cel care a regizat printre altele si "What dreams may come".

Vizionare plăcută!


Documentare de referință recomandate: Cine sunt eu? și Minți luminate. De asemenea recomand și documentarul Poți să-ți vindeci viața - dacă nu l-ați văzut încă.

Cărțile lui Neal Donald Walsch traduse în limba română pot fi comandate online aici-link.


Dacă ai ajuns pentru prima dată pe această pagină, îți urez bun venit. Posibil să îți placă să petreci un moment de liniște aici (link) sau poți căuta ceva care să-ți placă în lista "Articole recomandate" sau în tabelul cuvintelor cheie, ambele fiind situate în coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


marți, 8 ianuarie 2013

Informații care mi-au schimbat viața (2)

Din seria de articole reunite sub titlul de mai sus în care spuneam că voi aduce pe blog informațiile care m-au ajutat să înțeleg lumea în care trăim, iată astăzi un alt documentar insuficient popularizat dar foarte bogat în informații bine documentate științific și explicate pe înțelesul tuturor.

Este vorba despre documentarul "Beyond Me" ("Dincolo de mine") care aduce argumente științifice pentru a susține o nouă viziune asupra evoluției umane și care aduce noi explicații în "funcționarea" ființei noastre ca întreg.

Documentarul este realizat de Frank Huguenard și cuprinde studii amănunțite din psihologie, biologie, dar și din alte domenii conexe, studii elaborate de oameni de mare valoare cum ar fi microbiologul de renume mondial Bruce Lipton, psihiatrul Rob Williams și mulți alții.


Nu ofer o prezentare mai detaliată deoarece știu că cei care își doresc informații îl vor vedea și analiza oricum. Informațiile există dar depinde de fiecare dintre noi câtă atenție și răbdare investim pentru a le conecta între ele.

Mulțumiri pentru traducere domnului Marian Matei care susține blogul Dezvăluiri. Vizionare plăcută!


În cazul în care abia ai ajuns pe această pagină, îți spun bine ai venit! Sper ca ceea ce vei găsi să răspundă întrebărilor și căutărilor tale, astfel încât să-ți placă să te întorci din când în când. Pentru a căuta mai ușor un subiect poți folosi lista cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗

duminică, 6 ianuarie 2013

Distanța dintre Admirație și Dispreț


Deși la prima vedere s-ar putea crede că admirația și disprețul sunt polii opuși ai unei axe, în viața cotidiană distanța dintre ele este una foarte mică, trist de mică, din oricare unghi am privi.

Mi s-a întâmplat (și probabil și vouă) să „cad” în admirație pentru cineva sau altcineva cu diverse calități, abilități, talente, etc. Apoi, nu știu cum, dar s-a întâmplat ca la un moment dat să apară ceva - o întâmplare sau un amănunt - care scădea lumina admirației, uneori până la zero și, privind mai departe în trecut, am observat că reacția putea chiar să tindă spre disprețuirea persoanelor pe care inițial le admirasem.

Se pare că acesta este un mecanism destul de obișnuit în societatea în care trăim deoarece oricine poate observa cât de des se întâmplă asta la scară mică (prieteni, cunoștințe) dar mai ales la scară mare și, mai ușor de observat, în media (tv, radio, ziare, bloguri, rețele de socializare, etc).

M-am întrebat de ce se întămplă asta, unde „dispar” calitățile de admirat când scade admirația și cum anume se transformă admirația în dispreț? Iată o variantă de răspuns fără pretenția de a fi singura.
***

Cred că admirația se naște în noi în momentul când nu reușim să vedem în noi înșine calitățile, abilitățile sau talentele pe care le vedem în ceilalți și pe care ni le dorim.

Mai cred că admirația are mai multe nuanțe (asemeni tuturor reacțiilor noastre), nuanțe care ar putea fi puse pe o scară în care unul dintre repere este admirația „clasică - cea care naște așteptări și care este strict determinată de împlinirea acelor așteptări pe termen lung, iar celălalt reper este admirația detașată, necondiționată.

(Notă: În cele ce urmează mă refer doar la oamenii autentici care nu fac nimic pentru a fi admirați, NU la cei care-și fabrică singuri o imagine (un piedestal) în ochii celorlalți.)

În general, când admirația vine la pachet cu așteptările, admiratorul pune persoana admirată pe un piedestal (metaforic) și îi confiscă dreptul de a se comporta altfel decât prin confirmarea calităților cu pricina.

Când apare ceva cât de mic care nu este aliniat cu așteptările admiratorului, persoana admirată este repede dată jos de pe piedestal iar dacă lucrurile ar rămâne așa totul ar fi bine. Însă de obicei lucrurile merg intantaneu mai departe și persoana ex-admirată este „micșorată” (= i se șterg calitățile și tot ce-a făcut bun cu un burete) până la stadiul în care este strivită cu dispreț, ironie și sarcasm.


Vedem/auzim asta zilnic în media în cazul persoanelor din lumea mondenă și nu numai, dar și  uitându-ne în jurul nostru în imediata „apropiere”. * Bineînțeles nu aș putea vorbi despre asta dacă nu aș fi observat propriile mecanisme. Și bineînțeles nu aș fi putut observa și mai bine dacă nu aș fi fost pusă la colț chiar și fără a fi admirată pentru ceva anume :))

Oriunde am privi putem spune că există o sete de a strivi oameni. Există o sete de a disprețui. O sete de a-l pune jos pe aproapele nostru.

M-am întrebat de ce. Cred că cea mai probabilă cauză (sau măcar una dintre ele) ar fi aceea că în momentele în care oamenii îi pun pe alții la pământ, cei care de obicei se simt „mici” ajung să se simtă pentru puțin timp ceva mai „mari”. Spun pentru puțin timp deoarece acest sentiment nu e unul durabil. Ne comparăm unii cu ceilalți indiferent dacă vrem sau nu deoarece comparația este unul dintre programele după care rulează mintea noastră (și se întâmplă instantaneu).

O cauză profundă a mecanismului prin care apare disprețul este neacceptarea de sine a fiecăruia. Deoarece felul în care îi acceptăm pe ceilalți reflectă fix măsura în care ne acceptăm pe noi înșine. Și asta pentru că: exteriorul reflectă mereu ceea ce este în interiorul nostru - legea Universului cel mai greu de acceptat.

Practic, calitățile omului pe care l-am admirat inițial nu dispar în mod real ci sunt ascunse privitorului de neacceptarea față de celelalte părți ce-i întregesc ființa (neacceptare ce-și are rădăcina în negarea unor aspecte din noi înșine = umbră). Trist, nu-i așa? Mie cel puțin așa îmi pare.

E trist deoarece se ajunge uneori la minimalizarea valorii unor fapte, acțiuni, creații - doar pe motiv că omul care le-a creat nu e unul „perfect” în viziunea/conform așteptărilor celui care face judecata.

***

Cred că trăim vremuri în care putem și este strict necesar să renunțăm la acest mecanism de transformare a admirației în dispreț, odată ce este unul deja cunoscut și înțeles. Aici sigur nu mă refer la acest articol :))) ci la cărțile serioase care există pe acest subiect (neacceptările legate de umbra noastră), cărți scrise de autori cunoscuți precum Debbie Ford și Adrian Nuță.


Articole conectate cu subiectul: Umbra noastră cea de toate zilele, Oglindă, oglinjoară, ce-a mai rămas de... integrat? și documentarul din "musai list" Efectul Umbrei.

Recomand cu căldură câteva cărți care îmi sunt foarte dragi: (toate beneficiază de transport gratuit indiferent de valoarea comenzii):
"Partea întunecată a căutătorilor de lumină" -Debbie Ford- comandă online aici-link ;
"De ce oamenii buni fac lucruri rele" -Debbie Ford- comandă online aici-link;
"Secretul umbrei" -Debbie Ford- comandă online aici-link ;
"Darul imperfecțiunii" -Brene Brown- comandă online aici-link;
"Efectul umbrei" - Debbie Ford, Deepak Chopra și Marianne Williamson - comandă online aici-link.
***
Dacă este prima dată când ai pășit pragul acestui mic univers, îți urez bun venit! Sper ca ceea ce vei găsi aici să-ți aducă măcar un strop de informație și un dram de bucurie în plus. Listele "Articole recomandate" și cea a cuvintelor cheie din coloana din dreapta te pot ajuta să găsești mai ușor un subiect care îți place. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag  💗*>:D< îmbrăţişare