"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

Click pe banner pentru detalii

duminică, 30 iunie 2013

Recomandare film - Dincolo de Viață

Oare cum ne-am trăi viața dacă am ști ce e dincolo de moarte? Am prețui mai mult oamenii cu ale căror cărări se interesectează calea noastră, am avea mai multă grijă când ei ne pun în palmă sufletul lor? Am prețui mai mult clipele, am trăi mai intens sau mai relaxat?

Când vine vorba de viața de Dincolo, multitudinea de variante posibile vehiculate în diverse texte a născut la fel de multe variante de scenarii de film.

Filmul de astăzi - "Dincolo de viață" - este unul care m-a cucerit prin profunzimea subiectului central dar mai mult de atât - prin sensibilitatea emoțiilor transmise. Cele trei personaje aflate în trei colțuri diferite ale lumii trăiesc experiențe care lasă urme adânci, experiențe care au legătură cu lumea de dincolo. Cum reușesc ei să facă față acestor experiențe și de ce și-au găsit locul în același scenariu, veți vedea pe parcursul filmului. Ce pot să vă spun cu siguranță este faptul că exercițiul experimentării emoțiilor personajelor principale se încadrează cu succes în cadrul exercițiilor de fitness emoțional și că astfel de exerciții au ca efect benefic deschiderea și cunoașterea a încă cel puțin o cameră din castelul minunat care este inima noastră a fiecăruia.

Vă mai spun doar că în rolurile principale sunt Matt Damon, Cécile De France, George și Frankie McLaren, că regia este a lui Clint Eastwood și că mi-a plăcut mult! Am preluat filmul de pe acest site (link), dar bineînțeles, cumpărarea dvd-ului este varianta optimă pentru o vizionare de calitate. Vizionare plăcută!Dacă ești pentru prima dată aici îți urez bun venit! Poți găsi alte exerciții de imaginație aici (link), alte filme (artistice) aici (link) sau documentare aici (link). Celelalte subiecte tratate pe această pagină te așteaptă în tabelul cuvintelor cheie din coloana din dreapta.
Cu drag  *>:D< îmbrăţişare

vineri, 28 iunie 2013

Despre pasiune și valorile vieții noastre

Desigur ați văzut oameni care sunt atât de pasionați de ceea ce fac încât uită de existența lucrurilor din jurul lor și chiar de existența timpului. Ați văzut cum se simt ca și cum ar exista doar ei și pasiunea lor, nimic altceva, ați văzut cum radiază pur și simplu. Posibil să fii chiar tu, cel ce care citești acest text, unul dintre acei oameni pasionați de ceea ce fac și atunci știi sigur cum e. Știi sigur că nimic nu poate înlocui bucuria de a face ceea ce-ți place.

Desigur tuturor ne place să facem diverse lucruri, să avem diverse preocupări, însă una singură este cea care ne aduce bucuria aceea care nu poate fi descrisă în cuvinte. Una singură este activitatea în care se împletesc 100% armonios talentul nostru principal, abilitățile sau într-un singur cuvânt vocația. Cineva spunea că "Dumnezeu e încântat privindu-ne făcând ceea ce ne place". În sensul clasic sau metaforic, oricum ar fi, sunt sigură că așa este.

Cunosc multe personalități care vorbesc cu pasiune despre pasiune, dar astăzi m-am gândit să vă împărtășesc viziunea lui Rick Warren despre aceasta, autor al cărții "Viața ghidată de țeluri", lui aparținându-i și citatul de mai sus. Cu siguranță vă va cuceri, vizionare plăcută!


Cu o legătură mai puțin vizibilă dar importantă sunt și articolele de aici (link), aici (link) dar și acesta (link).
Dacă esti pentru prima dată pe această pagină îți urez bun venit! Poți alege un subiect care îți place din tabelul cuvintelor cheie din coloana din dreapta.
Cu drag   *>:D< îmbrăţişare

miercuri, 26 iunie 2013

Despre empatie și altruism

Știm cu toții că fiecare lucru sau întâmplare are semnificații și nuanțe diferite pentru fiecare dintre noi. Știm de asemenea că fiecare dintre noi este pe calea învățării chiar dacă suntem sau nu pe deplin conștienți de asta, chiar dacă o numim sau nu așa. Fie că "citim" ce ni se întâmplă într-un fel sau altul, fie că "traducem" mai mult sau mai puțin eficient semnificația experiențelor pe care le trăim, acestea se lasă în voia interpretării noastre și ne oferă cu drag oricând toată înțelepciunea de care avem nevoie.

O experiență recentă mi-a arătat cât de ușor senzitivitatea ajunge să fie confundată cu dezechilibrul emoțional. Parcă la fel de ușor cum detașarea poate fi confundată cu indiferența.
Întradevăr, este greu de distins granița dintre multele noastre manifestări dar cred că putem folosi ca instrument de măsură în acest scop gradul de apropiere sau de separare dintre oameni la care manifestărle noastre ne conduc.

Putem de exemplu distinge granița dintre detașare (de care se vorbește în spiritualitate) și indiferență observând gradul în care ceea ce simțim ne lasă mai mult sau mai puțin inerți la nevoile și durerea celor din jurul nostru, cunoscuți sau nu. Putem observa de asemenea dacă inima noastră vibrează la experiențele prin care ceilalți trec și felul în care acest lucru se întâmplă, referindu-mă aici la intensitate și la nuanțele acestor vibrații.

Într-o discuție zilele trecute, cineva spunea că atunci când ești în echilibru/armonie cu tine însuți, nici o amintire personală nu-ți mai aduce lacrimi în ochi și nici experiențele prin care trec cei din jurul tău. Eu cred că atâta vreme cât nu putem empatiza cu noi înșine (cei din trecut), cât nu suntem capabili să (re)simțim durerea prin care am trecut (chiar fiind vindecați emoțional), acest context ne împiedică să putem empatiza și cu cei care trec acum prin experiențe similare cu ale noastre. Cred cu convingere că numai amintirea vie a ceea ce am trăit (când am trecut prin momente grele) ne poate sta suport în încercarea noastră de a-i înțelege pe ceilalți și de afi alături de cei care traversează experiențe dureroase.

Desigur nu întâmplător am fost cu toții martori zilele acestea la experiența traumatică a celor implicați în accidentul rutier din Muntenegru. Nu voi lua în discuție durerea prin care trec cei care au trăit această experiență sau cei din familiile acestora. Doresc doar să subliniez extraordinara acțiune a celor care au intervenit pentru salvarea celor în nevoie și minunata colaborare, armonia care s-a creat între atât de mulți oameni necunoscuți care au dăruit în mod necondiționat timp, energie, sânge - sau într-un singur cuvânt Viață - sufletelor care au ales să rămână în continuare printre noi.

Îngerii umani sunt printre noi, dacă dorim e nevoie doar să avem ochi să îi vedem și urechi să îi auzim. Consider că Raed Arafat este unul dintre ei și nu mă îndoiesc absolut deloc de asta. De asemeni și toți cei care au făcut un gest cât de mic pentru a ajuta într-un fel sau altul la acțiunea de salvare. Tuturor le trimit un gând de profundă recunoștință și mă înclin în fața altruismului de care au dat dovadă. Să ne rămână drept exemplu fiecare gest făcut de aceștia.

Merită să urmăriți un discurs al lui Raed Arafat susținut de domnia sa la TEDx București..


Dacă esti pentru prima dată pe această pagină îți urez bun venit! Despre îngerii umani poți citi și aici (link) sau poți alege alt subiect din tabelul cuvintelor cheie din coloana din dreapta.
Cu drag  *>:D< îmbrăţişare

marți, 18 iunie 2013

Informații care mi-au schimbat viața (11)


Așa cum spuneam și în alte articole, este greu să nu observi faptul că mult așteptatele schimbări încep să-și facă simțită prezența deși nu sunt atât de mediatizate. Faptul că unii oameni nu le observă din diverse motive nu înseamnă că acestea sunt mai puțin importante sau că nu există.

O discuție pe care am avut-o zilele acestea mă determină să readuc pe blog subiectul schimbărilor prin care trecem. Printre numeroasele piedici în calea producerii mai rapide ale trasformării societății noastre în aliniere cu schimbările planetare enumăr astăzi doar două.

- Frica de schimbare (link) - este cea care dă naștere multor reacții dintre cele neașteptate. Probabil asta nu ar fi o problemă la nivel individual în cazul când ne pasă mai puțin de reacțiile în lanț pe care le provocăm în ceilalți. Spun că asta nu ar fi o problemă dacă felul în care gândim, negativitatea, pesimismul nu ar avea ca și consecințe și diverse blocaje în corpul nostru, acestea trasnformându-se uneori în boli greu de vindecat.

- Critica excesivă a tot ce este în jur și nu coincide cu propriile „standarde” - este o altă piedică în calea transformării lumii noastre într-o lume a acceptării, iubirii și colaborării. Este o piedică deoarece unde este atenția noastră acolo este și energia, în sensul că oamenii preocupați doar de critică pur și simplu rămân cu foarte puțină energie pentru ei înșiși. Consecințele acestui gen de atitudine sunt numeroase dar deja am vorbit despre asta aici (link).

Oricare ar fi lucrurile care frânează parcursul lumii noastre spre o lume în armonie (link), mă bucur că observ zi de zi schimbări în jurul meu și mă bucur că trăiesc în aceste vremuri (pe care eu le văd) minunate!

Filmul documentar pe care îl aduc astăzi în atenție se numește „2012 - Tranziția - Un nou început” - și deși a fost lansat anul trecut în noiembrie, nu este unul suficient de mediatizat. Realizatorul filmului - bosniacul Amel Tresnjic (producător, scenarist, regizor și editor) a pus mult suflet pentru a-l realiza, dar cred că după ce îl veți urmări veți observa singuri acest lucru. Mesajul optimist al filmului sper să vă umple inima de speranță și sufletul de elan spre a vă implica fiecare după posibilități în construirea acele lumi mai bune pe care ne-o dorim cu toții. Asigurânu-vă ca merită fiecare minut vă urez vizionare plăcută!
Link alternativ pentru film - aici (link). Un articol cu foarte mare legătură cu informațiile din film se găsește și aici (link).

*** Înțelegerea fricilor, a blocajelor emoționale dar și a celor energetice ale corpului fizic (simptome și boli) și eliminarea lor se află printre obiectivele workshop-ului de la București de pe 22-23 iunie - pe care l-am anunțat aici (link) și ale cărui detalii le-am dat aici(link).

Seria de articole reunite sub titlul "Informații care mi-au schimbat viața" se găsește aici (link). Dacă esti pentru prima dată pe această pagină îți urez bun venit! În legătură cu acest articol reprezentativ pentru această pagină poți citi aici (link) sau poți alege subiectul dorit din tabelul cuvintelor cheie din coloana din dreapta.
Cu drag  *>:D< îmbrăţişare


duminică, 16 iunie 2013

Recomandare film - Un alt Pământ


Ce-ar fi dacă mâine ai vedea pe cer apropiindu-se o altă planetă identică cu Pământul? Ce-ar fi dacă ai afla că acolo există un alt TU? Ai dori să te întâlnești cu Tine? Ce ți-ai spune?

Întrebări ale căror răspunsuri ne pot aduce noi unghiuri din care putem privi viața și mai ales din care ne putem privi pe noi înșine în studiul continuu spre autocunoștere și dezvoltarea personală integrală (link). Întrebări ale căror răspunsuri pot fi transformatoare.
Filmul de astăzi - Un alt Pământ - este unul de suflet, ca și celelalte pe care le-am recomandat pe această pagină, unul care ne pune în mișcare emoțiile (link) și imaginația (link)  și care deschide noi căi de acces spre cunoaștere. Vizionare plăcută!
***Înțelegerea emoțiilor noastre (și ale celorlalți) și a stărilor ce le generează acestea, plus găsirea metodelor potrivite prin care putem să ne creștem adaptabilitatea în situații de stres - se află printre obiectivele workshop-ului de la București de pe 22 și 23 iunie - pe care l-am anunțat aici (link) și ale cărui detalii le-am dat aici (link).

Dacă esti pentru prima dată pe această pagină îți urez bun venit! Poți găsi celelelalte recomandări de filme aici (link) sau poți alege alte subiecte din tabelul cuvintelor cheie din coloana din dreapta.

Cu drag  *>:D< îmbrăţişare

vineri, 14 iunie 2013

Empatia și echilibrul interior


Empatia - un subiect drag inimii mele. Un subiect drag deoarece aceasta a fost un fel de fir roșu al vieții mele care m-a condus spre tot ceea ce gândesc și fac astăzi.
Este o abilitate cu care toți ne naștem dar pe care este greu să o păstrăm "activă" în maximul ei de potențial deoarece când ești un receptor bun nu este stările percepute la ceilalți nu sunt întotdeauna confortabile. Asta pentru că este este destul de greu să învățăm să rămânem detașați de experiențele dureroase prin care trecem sau prin care trec ceilalți. Este greu atâta vreme cât ne oprim la aparențe (link), atâta vreme cât rămânem blocați în dualitate (bine-rău, lumină-întuneric, etc.) (link).

Experiențele prin care am trecut de-a lungul vremii mi-au demonstrat în mod repetat că "binele" și "răul" sunt relative și că aceste noțiuni pot fi percepute transformându-se una în cealaltă în funcție de unghiul de vedere din care privești și de momentul de timp din care se face observația. Astfel, faptul că nu "vedem" întregul tablou al unei experiențe ne poate obtura înțelegerea acesteia în ansamblu.

Am găsit de curând un scurt discurs al lui Mooji care oferă mai multe explicații legate de modul în care percepem în mod empatic suferința și de modul cum putem să depășim momentele de implicare excesivă în experiențele prin care trec ceilalți. Iată discursul (dacă nu apare automat, puteți seta limba romănă din bara player-ului):


Biografia lui Mooji am tradus-o aici (link), celelalte articole ce conțin învățăturile lui se găsesc aici (link), iar articolele despre empatie se găsesc cu un click aici (link).
Recomand și două cărți minunate despre empatie (transport gratuit oriunde în țară):
"Empatia în psihoterapie" - Arthur C. Bohart - comandă online aici-link;
"Empatia în educație. Necesități pedagogice moderne" - Maria Robu - comandă online aici-link.
Dacă esti pentru prima dată pe această pagină îți urez bun venit! Te invit să alegi alte subiectele care îți plac din tabelul cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Te poți conecta cu articolele blogului oferindu-i un Like.
Cu drag  *>:D< îmbrăţişare

joi, 13 iunie 2013

Merit, Vreau și Pot! - 1000 de oameni și 1000 de vise au fost împreună


Pe 27 Aprilie 2013 am participat la a doua sesiune a seminarului ”Merit, Vreau și Pot mai mult!” care a avut loc la București. Peste 1000 de oameni din toată țara însuflețiți de gândul că merită, vor și pot mai mult de la viață și au participat la acest eveniment. Seminarul este (la timpul prezent o să vedeți de ce) destinat tuturor celor ce gândesc în acest fel și este organizat de Accelera. Verbele sunt puse la prezent deoarece urmează să se defășoare de încă două sesiuni în acest an.

Programul seminarului a fost următorul:
1. INTRO – Bogdan Comănescu
2. P.I.S.C. – Percepția noastră și Tiparele mentale – Ovidiu Atanasiu
3. TIMPUL – Tiparele mentale legate de timp – Paul Costin 
4. STAREA – ”Ceasul Minții” –  Bogdan Comănescu
5. RELAȚIA – Secretul: Să îl intelegi pe celălat – Amada Băltățeanu 
6. BANII – Tipare mentale legate de bani – Cătălin Dumitru 
7. SUCCESUL – ”Cum scăpăm de sacoșa de rafie?” – Octavian Grozea 
8. Recapitulare MVP 2 – Bogdan Comănescu

Pentru că nu am avut timp să vă povestesc cum a fost și pentru că de curând a apărut înregistrarea întregului seminar, m-am gândit să o aduc pe blog și știu că asta va face mai mult decât un articol cu impresii personale. Eu vă spun doar că a meritat din plin să fac cei peste 700 de km (dus-întors) ca să ajung acolo și să fiu împreună cu oameni care au vise  dragi ca și mine. Vizionare plăcută!
***Despre cum îl putem înțelege pe Celălalt, despre empatie și despre cum să înlăturăm tiparele mentale care ne împiedică să avem o viață armonioasă, plus multe alte subiecte interesante (și multe surprize) vom vorbi și la workshop-ul care va avea loc la București de pe 22 și 23 iunie - a cărui anunț se găsește aici (link) și ale cărui detalii le-am dat aici (link). Vă aștept cu drag
Dacă ești pentru prima dată pe această pagină mă bucur că ai venit! Poți găsi subiecte care îți plac în tabelul cuvintelor cheie din coloana din dreapta.
Cu drag   *>:D< îmbrăţişare

marți, 11 iunie 2013

Trei principii care pot salva sistemul de învățământ

Faptul că sistemul de învățământ este în colaps nu mai este un secret pentru nimeni chiar dacă se întâmplă să nu aveți nici o tangență actuală cu acesta. Zi de zi la TV, în ziare sau online vedem/citim știri care au legătură cu inadaptabilitatea tinerelor generații care au de parcurs diverse etape ale învățământului obligatoriu. După cum probabil știți, nici învățământul universitar nu o duce mai bine, însă faptul că nu poți răzbate spre o viață mai bună fără el face ca despre acesta să se vorbească mai puțin.
Nu am găsit eu cele trei principii care pot salva învățământul deși m-am gândit foarte mulți ani la posibile soluții în acet sens, însă îmi face mare plăcere să le aduc pe blog prin intermediul creatorului acestora, o personalitate foarte cunoscută pe plan internațional - Sir Ken Robinson - speaker, autor de succes și consilier în educație cu o carieră strălucită.
În cazul când ați mai fost pe această pagină l-ați mai „întâlnit în articolele de aici (link) și de aici (link) cu discursurile sale relaxante și amuzante în același timp. Recunosc că sunt vrăjită de oamenii care pot spune lucruri de maximă valoare sub această formă. Și mai recunosc că aș vrea să pun acest discurs în toate școlile din România și bineînțeles în comisia de la minister care se ocupă de învățământ. Puteți să ajutați cu un share poate ajunge măcar online la ei :))
Iată discursul lui de luna trecută de la TED, sigur o să vă placă, vizionare plăcută!


Educația nu se oprește după ce am terminat școala, indiferent de nivelul pe care am finalizat-o, pentru că noi toți evoluăm într-un fel sau altul. După ce intrăm în viața de adult, provocările devin mai complicate. De aceea, dezvoltarea personală are un rol foarte important pentru cei ce își doresc să se adapteze cât mai ușor la vremurile de profundă schimbare pe care le trăim. Câteva păreri despre aceasta am scris și aici (link).
Recomand cu toată inima cărțile lui Ken Robinson:
"Descoperă-ți elementul" - comandă online aici-link - transport gratuit;
"O lume ieșită din minți" - comandă online aici-link - transport gratuit.
  ***O parte din informațiile culese de-a lungul a șapte ani de căutări și studii personale le-am sistematizat în cadrul programului workshop-ului de la București de pe 22 și 23 iunie - a cărui anunț se găsește aici (link) și ale cărui detalii le-am dat aici (link).
Dacă esti pentru prima dată pe această pagină îți urez bun venit! Poți găsi subiecte care îți plac în tabelul cuvintelor cheie din coloana din dreapta.
Cu drag   *>:D< îmbrăţişare

duminică, 9 iunie 2013

Recomandare film - August Rush


Fiecare lucru pe care îl vedem, auzim sau gustăm are un impact asupra noastră. De-a lungul vremii însă, din diverse motive de securitate în fața suferinței, oamenii și-au închis sufletul în încercarea de a bloca orice stimul exterior. Cum spuneam și în articolul precedent, odată cu această închidere am ajuns să ne ferim de a simți lucrurile din jurul nostru fără să fim neapărat conștienți că pe aceeași ușă a sufletului intră și bucuria nu doar tristețea.

Probabil asta este explicația pe baza căreia mulți oameni când văd un film se opresc la suprafața lui, la realizarea cinematografică, la jocul actorilor, calitatea imaginilor, a sunetului sau a scenariului, fără să observe mai curând stările interioare pe care le naște în ei povestea însăși. Înțeleg toate aceste lucruri, mai ales faptul că ne închidem suferinței, le consider firești și nu aș avea cum să le judec odată ce eu însămi am trecut printr-o lungă perioadă de închidere.
Dar dacă știind asta m-aș mai opri acum la suprafața unui film, fără să-mi conștientizez trăirile, clipă cu clipă, emoție cu emoție, aș considera că vizionarea acestuia este un timp pierdut indiferent de calitatea filmului și de povestea din el.

Filmul de astăzi - August Rush - este o poveste emoționantă și fascinantă a unui copil care simte o conexiune specială cu muzica, dar și cu tot ce îl înconjoară. Un copil care vede lumea altfel decât cei din jurul lui. Am motive să cred că este un film din acela...terapeutic. Un film care, dacă îl lăsați, vă va atinge sufletul atât de blând încât vă veți bucura că ați lăsat deschisă calea.
Cumpărarea dvd-ului este varianta optimă de vizionare. Dar dacă doriți să-l vizionați online, vă propun varianta de mai jos preluată de aici (link).Vizionare plăcută!


Dacă ești pentru prima dată pe această pagină îți urez bun venit! Poți căuta un subiect care să-ți placă utilizând listele "Articole recomandate", Resurse video, cuvintele cheie din coloana din dreapta și căsuța "caută" din aceeași coloană (sus). Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag   *>:D< îmbrăţişare


sâmbătă, 8 iunie 2013

Copilul din noi


Oricărui om (de orice vârstă) îi place să fie alintat și să se alinte, să se comporte măcar câteodată ca un copil. Faptul că nu toți oamenii lasă să se vadă această parte a lor nu face fraza precedentă mai puțin adevărată. Această parte a noastră a fiecăruia este numită de obicei copilul din noi.
Până acum câțiva ani am ținut latura asta a mea bine ascunsă, numai pentru mine, neîndrăznind să o las la vedere. Sinceră să fiu nici eu cu mine însămi nu-mi permiteam să mă copilăresc deoarece nu prea îmi iubeam această parte fiind partea mea cea mai fragilă.

În urma unei frumoase discuții aseară, de aceea de la suflet la suflet, o prietenă îmi spunea că nu prea poate să se împace cu partea ei vulnerabilă deoarece i-a adus doar suferință. Mi-am amintit atunci de perioada mea de neacceptare și de deconectare care m-a ținut departe și pe mine de copilul interior.
Nu-i simplu să acceptăm acest fragment al nostru. Din simplul motiv că e partea noastră cea mai adâncă dar și cea mai rănită. Dar cred că lucrurile devin infinit mai ușoare dacă reușim să conștientizăm că acest copil interior din fiecare dintre noi conține spontaneitatea și creativitatea noastră și încă multe alte daruri de mare preț. Stând departe de el vom sta departe și de darurile lui. Construind ziduri în jurul lui încercând să-l protejăm de suferință, ne vom îndepărta în același timp din ce în ce mai mult de tot ceea ce acesta deține. Pentru fiecare lucru pe care îl facem în privința închiderii inocenței noastre facem simultan și un pas în dezavantajul nostru. Simetria universală își face și aici simțită prezența.

Indiferent de calea pe care o alegem în fiecare clipă e bine să fim conștienți de ambele laturi ale alegerii.

Și dacă tot ați citit aceste rânduri, m-am gândit să aduc și un cadou copilului din voi, un film (desen animat) pentru copii dar cu multe învățăminte și pentru oamenii "mari", film cu un titlu sugestiv "Cum să-ți antrenezi dragonul". Vă asigur că e pentru oameni "mari", nu doar pentru copii.  L-am preluat de pe acest site (link), vizionare plăcută!

Link alternativ aici (link) sau aici (link).

Later-edit: Între timp a apărut și partea a doua, așa că, dacă ți-a plăcut, iat-o mai jos, preluată de pe acest site (link)..:


Dacă ești pentru prima dată pe această pagină îți urez bun venit! Sper să poți găsi ceva care să-ți placă în tabelul cuvintelor cheie din coloana din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag   *>:D< îmbrăţişare


joi, 6 iunie 2013

O călătorie fascinantă în lumea simetriei universale


Ideea simetriei universale nu este una nouă fiind vehiculată încă din vremuri străvechi, astfel încât o putem găsi chiar și în Tabla de Smarald a lui Hermes (a cărei origine este încă un mister) sub forma binecunoscută: "Ceea ce este deasupra este ca și ceea ce este dedesubt, și ceea ce este dedesubt, este ca și ceea ce este deasupra. Spre a înfăptui miracolul Întregului". Această idee apare de asemenea în majoritatea tradițiilor în diferite forme și face parte din Legile Universului.

M-a atras mereu frumusețea simetriei, chiar dacă în copilărie nu știam de ce. Pe măsură ce am crescut, observând minunata simetrie universală, motivul mi-a devenit din ce în ce mai limpede. Mărturisesc că unul dintre primele momente de emoție și înțelegere l-am avut după ce am urmărit documentarul Kymatica - pe care îl puteți viziona aici (click).

Ceea ce mi-a devenit foarte clar de-a lungul vremii este că nu putem să gustăm miracolul acestei frumuseți decât dacă ne oferim timp, un timp în care nimic altceva să nu ne distragă atenția. Și dacă cineva mi-ar spune că este greu să găsim astfel de momente aș spune că: tot timpul pe care mi l-am dăruit cu drag spre învățare și înțelegere a tot ceea ce există (interior și exterior) mi-a dăruit la rândul lui daruri înmulțite cu cel puțin o mie, iar cel mai de preț dar dintre ele este pacea și împăcarea pe care le trăiesc astăzi.
Constantin Brâncuși spunea că "Nu există energie morală risipită în Univers". Este un citat al cărei veridicități am testat-o de mii de ori iar rezultatul a ieșit mereu pozitiv.

Cred că miracolul relației noastre cu Universul (interior și exterior în același timp) constă în faptul că odată ce te-ai îndrăgostit de El aceasta este o iubire pentru totdeauna.

O călătorie fascinantă în lumea simetriei universale asemeni unui dans minunat între micro și macrocosmos veți găsi în miniseria de patru filme de mai jos. Miniseria a fost lansată sub titlul "Inner Worlds, Outer Worlds" ("Lumi Interioare, Lumi Exterioare") și a căștigat patru premii de marcă din lumea filmului. Vă pot asigura că merită fiecare secundă investită. Nu pierdeți partea a 4-a care are titlul "Dincolo de gândire". Ar fi păcat. Vizionare plăcută!

*** Cele patru videoclipuri de mai jos sub formă de playlist deci pot fi vizionate unul în continuarea celuilalt. Puteți selecta mod de vizionare în HD din bara player-ului.


Special pentru cei care au decis că e timpul să treacă la următorul nivel de conștientizare și armonizare cu lumea interioară și cea exterioară am construit seminarul "Evoluția Conștientă pas cu pas"  - care oferă o hartă a evoluției conștienței pe care îți poți clarifica poziția actuală, stadiul de dezvoltare pe care îl dorești și alege pașii potriviți pentru o transformare autentică. Toate detaliile acestui program se găsesc aici-link.

Dacă esti pentru prima dată pe această pagină îți urez bun venit! Alte filme documentare care mi-au adus numeroase răspunsuri la întrebări fundamentale se găsesc aici (link) sau poți alege subiectul dorit din tabelul cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Pentru a primi pe mail articole interesante și recomandări de filme documentare și artistice te poți abona cu adresa de mail în formularul de mai jos. Te mai aștept,
cu drag   *>:D< îmbrăţişare


marți, 4 iunie 2013

Conferință și workshop - București - 21,22,23 iunie

Numeroase experiențe atât din viața mea cât și a celor cu care comunic mă determină să cred că trăim vremuri de intensă separare și că au devenit foarte rare momentele de comunicare în care oamenii își oferă timp și răbdare unul altuia pentru a-și înțelege reciproc stările și pentru a-și deschide sufletul unul în fața altuia. Unii nu au dispoziția, alții nu au timpul necesar, alții nici nu cred în posibilitatea, rostul sau beneficiile unor relații armonioase.

            Dar sunt și oameni care cred și își doresc foarte mult să îl poată înțelege pe Celălalt și își doresc să ajungă să trăiască în comuniune cu semenii lor și cu tot ce îi înconjoară, iar acest lucru este minunat.

În urma mesajelor pe care le-am primit pe diverse căi (mail, facebook, messenger, discuții telefonice sau live) am hotărât să fac următorul workshop la București. Titlul acestuia va fi același - "Dezvoltarea inteligenței rezonante - modalitate de cunoaștere și extindere a conștiinței" și va avea aceeași structură ca și primul. Însă în urma feedback-urilor persoanelor care au participat la primul workshop am decis să îl împart în două sesiuni (zile), deoarece informațiile și exercițiile s-au dovedit a fi prea concentrate pentru o singură zi. Astfel, acesta se va desfășura pe 22 și 23 iunie.

Motivația existenței acestui seminar, descrierea modului cum am ajuns la formularea conceptului de inteligență rezonantă și beneficiile celor ce vor participa se găsesc AICI (link). Modul cum s-a desfășurat primul workshop este descris aici (link) iar mărturiile participanților se găsesc aici(link).

Detaliile workshop-ului din București (locație, program, etc.) se găsesc AICI (click pe "vezi mai mult") (link-ul se deschide chiar dacă nu aveți cont de Facebook).

Dacă articolele pe care le-am scris aici (link), aici (link) sau aici (link) au reușit să depășească limitările cuvintelor scrise și să ajungă la inima ta, atunci sigur acest workshop este pentru tine.
Abia aștept să ne întâlnim   *>:D< îmbrăţişare

Deoarece conceptul de inteligență rezonantă este unul nou, workshop-ul va fi precedat (în data de 21 iunie) de o conferință gratuită cu titlul "Empatia - primul pas în dezvoltarea inteligenței rezonante", aceasta având și rol introductiv pentru workshop. Participarea la workshop nu este condiționată de participarea la conferință și nici invers, însă doar workshop-ul cuprinde exerciții detaliate de dezvoltare a inteligenței rezonante și celelalte beneficii ce decurg din aceasta. Detalii despre conferință voi posta curând pe facebook și voi reveni și aici cu o reeditare a acestui post.
***
Dacă esti pentru prima dată pe această pagină îți spun bine ai venit! Sper să găsești subiecte care îți plac în tabelul cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Iată și un mic dar de bun venit, un clip care îmi creează mereu o stare de pace minunată:


Cu drag   *>:D< îmbrăţişare
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...