"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

joi, 28 noiembrie 2013

Un biofizician descoperă o nouă viață după ce s-a trezit din moarte clinică

Povestea lui Joyce Hawkes este una impresionantă. Ea este este doctor în biofizică şi specialistă în biologie celulară iar în acest moment este membră a Asociaţiei Americane pentru Progresul Ştiinţei. Pe parcursul a 15 ani, Joyce a câştigat o reputaţie internaţională pentru contribuţiile sale ştiinţifice de mare valoare în domeniul cercetărilor privind efectele laserilor de mare viteză asupra celulelor, precum şi privind efectele poluanţilor mediului asupra acestora. A publicat 36 de lucrări ştiinţifice în acest domeniu.


Însă experiența de moarte clinică pe care trăit-o i-a schimbat pentru totdeauna modul de a gândi și întreaga sa viață de după acest eveniment. Este o poveste emoționantă care nu are nevoie de nici o altă introducere...


Cărțile scrise de Joyce Hawkes se găsesc în limba engleză aici (link). Articole conectate cu acesta găsiți aici (link)aici (link) și aici (link).
***
Dacă ai ajuns pentru prima dată în căsuța mea virtuală, îți spun bine ai venit! Articolele pe care le vei găsi aici cuprind informații utile pentru dezvoltarea noastră dar și recomandări de filme sau materiale video ce aduc bucurie pentru suflet. Poți căuta un subiect care îți place folosind listele "Articole recomandate", Resurse video, cuvintele cheie din coloana din dreapta și căsuța "caută" din aceeași coloană (sus). Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag   *>:D< îmbrăţişare


marți, 26 noiembrie 2013

Provocările vremurilor noastre (3) - Autocontrolul

Se întâmplă fiecăruia dintre noi să se mai trezească luat de val într-o conversație sau într-o altă experiență de viață. Știți, este vorba despre situațiile acelea în care după câteva minute te întrebi "oare cum am ajuns să spun astfel de lucruri?" sau "parcă n-am fost eu, nu-mi stă în fire să reacționez așa...".

Poate că aceste situații nu ar prezenta importanță dacă nu ar avea consecințe pe care să le regretăm după. Și, după cum știți deja, autoînvinuirea este direct proporțională cu gravitatea urmărilor. Și poate că am rezolva ușor cu autoînvinuirea, însă amprentele ce rămân în sufletele celorlalți sunt uneori ireparabile.

Desigur, dacă este vorba despre o experiență de viață mai complexă decât o discuție, atunci lucrurile se complică suficient de mult încât rezolvarea lor și regăsirea echilibrului interior ajung să necesite foarte mult timp și energie. Și asta numai pentru că încă nu am învățat încă să fim conștienți 100% în fiecare moment al vieții noastre.

Aici intervine importanța autocontrolului. Este cel care ne permite să reducem la maxim momentele în care suntem "luați de val". Autocontrolul ne ajută să devenim din ce în ce mai conștienți de tot ceea ce emitem (intenții, gânduri, emoții) și de acțiunile noastre.

Acesta este o abilitate și se învață. Și, dacă interconectarea noastră cu tot ce există ne motivează suficient și ajungem să ne dorim să fim cât mai responsabili, atunci rezultatele dezvoltării aceste abilități nu vor întârzia să apară.

Câteva exemple relevante privind consecințele lipsei autocontrolului și importanța exersării acestuia am găsit într-un discurs TED foarte interesant al lui Dan Ariely (profesor de psihologie și economie comportamentală la Duke University) și m-am gândit să-l dau mai departe aici. Vizionare plăcută! (***Dacă subtitrarea nu pornește automat, o puteți seta din butonul "rotiță" după ce dați play)


Un alt discurs interesant al lui Dan Ariely despre iraționalitatea deciziilor noastre găsiți aici (link) iar celelalte două articole din seria "Provocările vremurilor noastre" se găsesc aici (link) și aici (link).
Recomand cu căldură cărțile lui Dan Ariely:
- "Irațional în mod previzibil. Forțele ascunse care ne influențează deciziile" - comandă online aici-link;
- "Al dumneavoastră, irațional" - comandă online aici-link;
- "Iraționalitatea benefică" - comandă online aici-link;
- "Adevărul (cinstit) despre necinste" - comandă online aici-link;


Dacă ai ajuns pentru prima dată în căsuța mea virtuală, îți spun bine ai venit! Articolele pe care le vei găsi aici cuprind informații utile pentru dezvoltarea noastră dar și recomandări de filme sau materiale video ce aduc bucurie pentru suflet. Poți căuta un subiect care îți place folosind listele "Articole recomandate" și cuvintele cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag   *>:D< îmbrăţişare



joi, 21 noiembrie 2013

Informații care mi-au schimbat viața (27)

Mi-a atras atenția azi dimineață ceața pe care am văzut-o afară. Nu se vedea nici la un metru distanță. Inițial nu i-am dat importanță dar acum mi-am dat seama că era un semn ce prevestea gândurile de peste zi.

Uneori e ceață. Pur și simplu. Nu vezi nici la un metru distanță. Bineînțeles, cea care intră în panică este mintea. Cea care mereu vrea să găsească răspunsul la un "de ce". Deși în cazul oamenilor care au plecat pe drumul cunoșterii, autocunoașterii și înțelegerii, mintea a învățat deja că în viață întâi primești lecția și abia apoi înțelegerea, aceasta are încă tendința de a intra în panică atunci când lucrurile nu respectă tiparul pe care tocmai l-a învățat lecția trecută.

Desigur, de la persoană la persoană durata și intensitatea fricii de necunoscut pe care o manifestă mintea noastră este diferită. Poate dura un minut, o ora sau o lună până să o liniștim, fie cu înțelegerea (cazul cel mai fericit), fie cu credința oarbă că până la urmă vom înțelege ce și cum.

Provocarea vremurilor noastre cred că este reducerea duratei obținerii liniștii mentale până la zero (în final). Iar acesta nu este un lucru care să se obțină tocmai ușor. Însă nu e nici un lucru imposibil. Depinde de la caz la caz. Mărturisesc că sunt un om care am avut o minte rezistentă :))) în sensul că nu s-a liniștit cu una cu două.

În cazul meu nu au funcționat meditațiile clasice deoarece le-am perceput (*dintr-un anume punct de vedere) ca pe o fugă de realitate. În plus, am perceput meditațiile ca pe o metodă ce nu asigură o adaptare definitivă la mediu ci doar oferă un respiro de moment. Și am căutat în continuare metoda de rezolvare definitivă.


Bineînțeles fiecare gram de înțelegere a funcționării lucrurilor m-a ajutat să reduc perioada de panică din ce în ce mai mult. Dar "mai mult" nu mi s-a părut "de ajuns". Asta deoarece consecințele unui singur moment de panică pot mătura ca un buldozer tot ceea ce am construit (în interiorul nostru) în ani de transformare interioară (link1 + link2). Consider că acesta este un motiv foarte bun pentru a ne dori să ne vindecăm mintea de frici și să o liniștim definitiv.

La un moment dat am observat un lucru important: de partea cealaltă a "ceții" oricât de groase ar fi fost, găseam întotdeauna un lucru minunat și mai ales util adaptării ființei mele, armonizării acesteia cu tot ceea ce există. Și asta chiar dacă la prima vedere mintea mea nu-l putea percepe așa. Lucrurile se puteau înțelege doar în cadrul unui context mai vast, metaforic vorbind: numai privind întregul tablou (sau măcar o parte mai mare din acesta).

Ok. Și dacă dincolo de ceață nu a fost nimic *cu adevărat rău niciodată, pentru obținerea liniștii minții rămâne doar o singură chestiune. Să o antrenăm în privința răbdării și a credinței fără dovezi. Credința că dincolo de ceață există întodeauna o nouă versiune a fiecăruia dintre noi, o versiune mai adaptată și mai armonizată cu Universul.

Mai cred că în majoritatea cazurilor mintea noastră are nevoie doar de o schimbare de perspectivă asupra felului în care privim lucrurile. De exemplu, interviul de mai jos mi-a oferit o altă perspectivă asupra fricii.

Este vorba despre una dintre conversațiile lui Jiddu Krishnamurti cu dr. A. W. Anderson. Am considerat important să dau astăzi mai departe acest interviu în speranța că vă va fi măcar la fel de util cât mi-a fost mie. De văzut și documentarul de aici (link) Vizionare plăcută!


Traducerea aparține domnului Marian Matei căruia îi mulțumesc pentru traducerea multor documentare care au schimbat numeroase perspective. Mulțumesc și site-ului www.jkrishnamurti.com/ pentru punerea la dispoziție a înregistrărilor cu Jiddu Krishnamurti.

Recomand cu căldură cărțile lui Jiddu Krishnamurti:
- "Eliberarea de cunoscut" - comandă online aici-link;
- "Trezirea inteligenței" - comandă online aici-link;
- "Despre educație. Arta învățării și valoarea vieții" - comandă online aici-link;
- "Viață eliberată" - comandă online aici-link.

Spuneam mai sus că momentele de panică ne pot face să pierdem controlul conștient al stărilor noastre și pot produce comportamente de care nu credeam că suntem capabili. Propun vizionarea filmului "Ceața" care ilustrează foarte bine devierea comportamentelor noastre în situații de...ceață. Link pentru vizionare aici.
***
Dacă e prima oară cand ai ajuns aici, îți spun bine ai venit! Sper să găsești lucruri plăcute și utile călătoriei tale plecând de la lista cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag  💗



marți, 19 noiembrie 2013

Frica de libertate

La prima vedere expresia de mai sus nu are sens. Asta deoarece de-a lungul istoriei Omul și-a dorit mereu să fie liber, liber de atașamente, de credințele care îl limitează, de "sistem" și de toate constrângerile de orice natură.

Însă pe drumul cunoașterii, după cum știți, în stările de maximă sinceritate față de noi înșine putem observa că aceste constrângeri ne sunt foarte utile. "Constrângeri utile" pare o contradicție, nu? Și totuși nu e. Spun că ne sunt utile deoarece acestea funcționează foarte bine ca și scuze pentru sistemul de valori pe care îl arătăm celorlalți dar care nu se reflectă în acțiunile noastre, pentru lucrurile pe care le-am spus și nu le respectăm, pentru acelea pe care vrem să le îndeplinim dar nu le realizăm și, în general, pentru toate neputințele noastre.

Dar poate e mai bine să facem un exercițiu de imaginație:
V-ați gândit vreodată cum ar arăta viața fără nici o grijă și  fără nici o constrângere? Cum ar fi să nu ne fie teamă de absolut nimic și să simțim că întreg Universul ne e cu adevărat prieten?

Știu. Este un exercițiu de imaginație foarte greu, mai greu decât pare la prima vedere. Deși ne place să spunem că ne putem imagina orice, o astfel de libertate este greu de imaginat. Și dacă reușim totuși să oprim zgomotul de fond al minții pentru o clipă și să gustăm măcar în imaginație din stărea de libertate totală, vom sesiza că un fior rece ne străbate șira spinării fără să ne dăm seama neapărat de ce.


Mi-amintesc că atunci când am auzit prima dată că oamenilor le este teamă de libertate am concluzionat cu multă superficialitate că acesta este un nonsens. Însă după ce am simțit eu însămi fiorul fricii de libertate mi-am dat seama cât sens există în cuvintele din expresia din titlu. Mi-am dat seamă că de fapt aceasta este teama de necunoscut, mai concret, ne e teamă că în starea de libertate totală a ființei vom descoperi o mulțime de lucruri pe care nu ne-ar plăcea să le aflăm despre noi înșine. Și asta pentru că "acolo" în libertatea totală nu se mai găsesc scuzele din constrângeri.

Gândindu-mă la aceste lucruri, am ales să dau mai departe un fragment dintr-un satsang a lui Mooji care știu că o să vă placă deoarece ne oferă un nou mod de a privi acest subiect. Pentru că nu e doar important pentru autocunoaștere ci și amuzant, așa cum îl știți...


Biografia lui Mooji se găsește aici (link), iar celelalte articole ce conțin fragmente din sastang-urile sale sunt aici (link). Câteva puncte de vedere despre libertate se găsesc și aici (link-1 , link-2).

Recomand cu drag următoarele cărți care constituie un suport important în autoinvestigatie (toate beneficiază de transport gratuit oriunde în țară):
- "Doar rămâi tăcut" -H.W.L. Poonja (Papaji - maestrul lui Mooji)- comandă online aici-link;
- "Evanghelia lui Ramana Maharshi" -Ramana Maharshi- comandă online aici-link;
- "Cine Sunt Eu?" -Ramana Maharshi- comandă online aici-link;
- "Eu sunt acela. Dialoguri despre absolut" -Nisargadatta Maharaj- comandă online aici-link;
- "Dizolvarea egoului. Realizarea sinelui" -David R. Hawkins- comandă online aici-link;
- "Eliberarea de cunoscut" -Jiddu Krishnamurti- comandă online aici-link;
- "Experiența conștientizării" -Ovidiu Brazdău- comandă online aici-link.
***
Dacă ești pentru prima dată aici, îți urez bun venit! Ideea de bază a acesteia este dezvoltarea personală integrală așa cum am descris-o aici (link). Sper să găsești lucruri frumoase dar și utile călătoriei tale spre tine însuți fie în lista "Articole recomandate" fie în tabelul cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag  💗*>:D< îmbrăţişare



duminică, 17 noiembrie 2013

Pericolul unei singure povești (+ recomandare film)

Așa cum s-a întâmplat probabil fiecărui om, mi s-a întâmplat și mie să aud diverse povești despre X sau Y care au format în mintea mea fără să vreau o imagine a acestora. Întotdeauna când am avut răbdare am avut surpriza ca acea imagine să se dizolve total în momentul când am cunoscut personal oamenii  respectivi și am aflat și alte povești de viață care le-au modelat personalitatea.

Mai târziu am aflat mecanismul prin care se naște în mintea noastră o idee preconcepută. De obicei se întâmplă fără să ne dăm seama. În superficialitatea ce caracterizează omul secolului 21, avem impresia că putem cunoaște lucruri, locuri, experiențe și chiar și mai grav: oameni - fără să intrăm în contact direct cu acestea.

Avem impresia că putem cunoaște pe X prin prisma părerilor lui Z, iar dacă Z zice că X e prost, atunci X sigur e pentru că "Z știe" sau "am eu încredere în Z". Ne creăm imagini distorsionate despre oameni fără să le cunoaștem faptele, motivațiile, durerile. Ba mai mult de atât, ne permitem chiar să-i judecăm, să-i condamnăm, fiindu-ne suficientă acea imagine distorsionată pe care ne-am construit-o în mintea noastră din părerile celorlalți.

A ști o singură părere sau o singură poveste despre cineva este periculos pentru că: "Poveștile au fost folosite ca să deposedeze și să rănească. Dar poveștile pot fi folosite și ca să dea putere, să umanizeze. Poveștile pot știrbi demnitatea oamenilor. Dar poveștile pot și să repare demnitatea știrbită." - Chimamanda Ngozi Adichie. Păcat însă că acele povești de bine sunt atât de rar spuse și aflate.

Chimamanda Ngozi Adichie a o gustat pericolul poveștii unice pe propriul suflet și pe pielea ei ciocolatie. Este o scriitoare nigeriană care a primit multe premii și recunoașteri pe plan internațional. Vă invit să-i ascultați povestea impresionantă care a inspirat milioane de oameni...


Și dacă tot am vorbit despre acest subiect și am ascultat povestea lui Chimamanda Ngozi Adichie, m-am gândit să propun un film care mi-a încălzit inima într-un mod aparte. Se numește "Ajutorul" ("The Help") dar a fost supranumit și "Culoarea sentimentelor" datorită subiectului central al acestuia. Este ecranizarea bestseller-ului cu același titlu scris de Kathryn Stockett (comandă online aici).

Filmul ne poartă într-o poveste foarte tulburătoare dar terapeutică, presărată cu umor și speranță. Este o poveste frumoasă despre prietenia ce depășește barierele sociale și despre curajul de a lua atitudine și de a inspira schimbări în sistemul de valori general al societății. Este un film care ne poate ajuta simultan în autocunoaștere și dezvoltarea abilităților de relaționare în cazul când îl transformăm într-un exercițiu profund de fitness mental și emoțional. Îl puteți viziona online aici-link (click pe "Watch video"), aici-link sau aici-link.
***
Astăzi recomand cu drag cărțile lui Chimamanda Ngozi Adichie care au fost distinse cu numeroase premii și traduse în numeroase limbi inclusiv în limba română:
"Jumătate de soare galben" -comandă online aici-link;
"Hibiscus Purpuriu" - comandă online aici-link;
"Feminist(a), Feminiști" -(eseu)- comandă online aici-link.


Dacă ai ajuns pentru prima oară aici, mă bucur să-ți spun bine ai venit! Structura acestei pagini urmărește dezvoltarea personală integrală așa cum am descris-o aici (link). M-aș bucura să găsești lucruri care să-ți placă și să-ți fie utile călătoriei tale spre tine însuți astfel încât să mai treci din când în când. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag  💗


sâmbătă, 16 noiembrie 2013

Despre Curaj și Încredere - darurile unei inimi deschise

Se scrie și se vorbește mult despre încredere și curaj dar oricât s-ar scrie și s-ar vorbi, exemplele reale sunt acelea care ne inspiră cu adevărat. Există oameni care emană prin fiecare celulă aceste valori, oameni care sunt un real exemplu de deschidere și dăruire către semenii lor și este greu să nu-i observi atunci când îi întâlnești.

Am fost de-a lungul vieții martora multor exemple de curaj, am avut privilegiul de a cunoaște oameni care-și dăruiesc încrederea necondiționat, care pot iubi fără condiții și a căror deschidere sufletească m-a cucerit definitiv. Însă după ce am ascultat discursul Amandei Palmer mi-am dat seama că mereu se poate mai mult, că deschiderea totală a inimii este posibilă cu adevărat și mi-a confirmat că această deschidere este singura care oferă libertatea totală a ființei.

Despre Amanda este greu să vorbesc pentru că...am un nod în gât și nici nu văd ecranul prea bine. În plus, simt că alte comentarii alături de fragmentul de mai jos ar fi de prisos. Deorece limbajul inimii nu este compus din cuvinte, e mai bine să...simțiți energia .


Articole hrană pentru suflet se găsesc și aici (link), aici (link) și aici (link).
***
Dacă ai ajuns pentru prima dată în căsuța mea virtuală, îți spun bine ai venit! Articolele pe care le vei găsi aici cuprind informații utile pentru dezvoltarea noastră dar și recomandări de filme sau materiale video ce aduc bucurie pentru suflet. Poți căuta un subiect care îți place folosind listele "Articole recomandate", cuvintele cheie din coloana din dreapta și căsuța "caută" din aceeași coloană (sus). Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag   *>:D< îmbrăţişare



joi, 14 noiembrie 2013

Informații care mi-au schimbat viața (26)

Sistemul de credințe după care omenirea și-a ghidat drumul până în zilele noastre are ca rezultat viața pe care o trăim astăzi și cred că nimeni nu se mai îndoiște de faptul că ne-a adus până în pragul colapsului în toate ariile acesteia. Faptul că întreg tabloul realității noastre arată cum arată, pe mine mă determină să fiu convinsă că undeva, cumva, am pierdut din vedere niște factori de am ajuns până aici.

Pentru mine, cei care au reușit să aplice în viața de zi cu zi roadele noilor descoperiri din neuroștiințe, epigenetică, fizică cuantică, etc. sunt exemple vii ale faptului că schimbarea modului în care gândim chiar dă rezultate și că toate informațiile noi care au apărut în ultimii ani chiar pot fi aplicate pentru a trăi o viață împlinită și armonioasă din toate punctele de vedere.

Pentru că legăturile dintre aceste descoperiri sunt încă greu de observat, pentru că fiecare strop de cunoaștere mai completează încă o piesă în puzzle-ul personal de răspunsuri al fiecăruia, vin astăzi să dau mai departe un interviu de mare valoare cu dr. Bruce Lipton realizat de Cristian Mureșanu (și difuzat în 2012 la TVR Cluj) dar prea puțin mediatizat online.

Așa cum am mai spus și în articolele precedente, Bruce Lipton este un biolog remarcabil, specialist în genetică, foarte cunoscut pe plan mondial datorită ideii sale revoluționare că genele și ADN-ul pot fi modificate odată cu schimbarea credinţelor noastre. Este autor a două cărți best seller "Biologia credinței" (comandă online aici-link) și "Evoluția spontană" (comandă online aici-link), acesta fiind recunoscut și pentru punțile între ştiinţă şi spiritualitate pe care le construiește  permanent în articolele și conferințele sale.

Despre obiceiurile noastre bune și deloc bune, despre lumea invizibilă (energetică) ce modelează lumea fizică, despre bioalchimie, transformări biologice și schimbările pe care le putem face fiecare dintre noi în propriul ADN, plus încă alte multe lucruri nu doar interesante ci și foate utile - în interviul de mai jos. Vizionare plăcută!
*Felicitări domnului Cristian Mureșanu pentru informațiile valoroase pe care le aduce  în interviurile pe care le realizează și în emisiunile domniei sale de la TVR.


Materialele în care se regăsesc cele mai importante informații aduse de dr. Bruce Lipton se găsesc link1, link2, link3,  iar toate (împreună) sunt accesibile cu un click aici (link).
***
Dacă este pentru prima dată când ai pășit pragul bibliotecii mele virtuale, îți urez bine ai venit! M-aș bucura să găsești lucruri plăcute și utile călătoriei tale spre tine însuți în lista "Articole recomandate" sau în tabelul cuvintelor cheie, ambele fiind situate în coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗

miercuri, 13 noiembrie 2013

Bucuria din ochii copiilor din Valea Screzii

În ochii copiilor bucuria are o culoare ce nu poate fi descrisă în cuvinte. De câte ori o vedem este greu să rămânem insensibili. Și este greu să nu-ți dorești să o vezi din nou și din nou, de preferat...pentru totdeauna.
Este minunat că există oameni a căror amprentă pe acest Pământ este chiar aducerea bucuriei în ochii copiilor și nu doar pentru doi, trei sau patru copii ci pentru...patru sute. Este minunat că avem astfel de exemple care ne demonstrează încă o dată că "imposibil" este doar un cuvânt, o scuză pe care oamenii o folosesc din când în când.

Având în vedere că sărbătorile de iarnă nu sunt atât de departe, m-am gândit să aduc în atenție cazul comunităților de copii din Valea Screzii și Valea Plopului, județul Prahova. Este vorba despre un proiect început de către părintele Nicolae Tănase acum aproape 20 de ani, anume un sat al copiilor fără părinți. Este vorba despre un loc unde trăiesc 400 de copii abandonați, copii fără părinți, tineri alungați din caminele de copii (pentru că au depășit 18 ani) care aici învață cu toții să fie împreună și să împartă ca frații tot ceea ce trăiesc. Este un loc unde se învață cu adevărat că toți suntem o mare familie și este firesc să ne ajutăm între noi și să fim împreună la bine dar și la greu. Este un loc unde iubirea și generozitatea nu sunt doar cuvinte ci acțiuni.
Deși proiectul este relativ cunoscut, lucrurile nu merg deloc ca pe roate din punct de vedere financiar deoarece 400 de copii mănâncă, se îmbracă, învață, merg la școală, și au alte multe nevoi de bază pentru a duce un trai decent. Este greu măcar și de imaginat, nu-i așa?
 
Oricine înțelege nevoile acestor copii poate să sprijine prin orice mijloc avut la dispoziție Asociația Pro Vita (înființată de părintele Tănase încă din 1994) ca aceasta la rândul ei să poată aduce în continuare bucuria în ochii acestora. Oricât de puțin este binevenit.
Se pot face donații în bani la conturile afișate pe site-ul asociației aici (link) dar și în obiecte prin intermediul poștei sau în cazul când reușiți să ajungeți în zonă. Este nevoie și de materiale de construcții pentru casele care sunt în construcție. Sunt convinsă că vom găsi fiecare o cale de a aduce bucuria în sufletele și ochii acestor copii.  

Mai jos găsiți povestea comunităților de copii (reportajul este din 2010) dar și un filmuleț de acum căteva zile, ambele de privit prin ochii sufletului.


Link alternativ aici (link)

Prin fire mai mult sau mai puțin vizibile sunt interconectate și articolele de aici (link), aici (link) și aici (link).
Dacă ai ajuns pentru prima oară aici, îți urez bun venit! M-aș bucura să găsești subiecte utile în lista "Articole recomandate" sau în tabelul cuvintelor cheie, ambele fiind situate în coloana din dreapta. Dacă îți place ce găsești și dorești să citești articolele noi la apariția acestora, te poți abona pentru a le primi direct pe adresa de mail prin intermediul formularelor din coloana din dreapta.
Cu drag   *>:D< îmbrăţişare

luni, 11 noiembrie 2013

Știința și arta împreună spre încântarea sufletului

Se spune că proiectele noastre vorbesc despre noi și cred că acesta este un lucru firesc atât timp cât investim timp și energie în lucrurile pe care le considerăm importante. În ultima vreme am remarcat că apar din ce în ce mai multe proiecte care reunesc diverse domenii, lucruri sau arii de interes. Într-un mod (aparent) destul de ciudat, pe mine această obsevație m-a dus cu gândul la un citatul lui Osho pe care l-am întâlnit mai demult: “Armonia este imposibilă, deoarece fiecare individ este fragmentat în interior, iar această fragmentare este proiectată asupra societăţii. Şi până când această divizare interioară nu este dizolvată, realizarea proiectului utopic al unei societăţi armonioase rămâne de neatins.”
De aceea consider că înmulțirea proiectelor interdisciplinare este un semn al accelerării întregirii interioare a din ce în ce mai multor oameni, ceea ce îmi aduce o mare bucurie în suflet.

Mi-am amintit de aceste lucruri urmărind o prezentare a unui proiect absolut minunat și genial conceput, unul care reunește arta și știința într-un mod în care nu știu câți dintre noi și-ar fi imaginat că este posibil. Este vorba despre prezentarea susținută de fotograful elveţian Fabian Oefner la TED luna trecută și pe care o dau mai departe spre încântarea sufletului, vizionare plăcută!


Pentru că acest "împreună" m-a urmărit încă de multă vreme, se găsesc articole conectate și aici (link), aici (link), aici (link) și aici (link).
Dacă ești pentru prima dată aici, mă bucur să-ți urez bun venit! Sper să găsești subiecte utile în lista "Articole recomandate" sau în tabelul cuvintelor cheie, ambele fiind situate în coloana din dreapta. Dacă îți place ce găsești și dorești să citești articolele noi la apariția acestora, te poți abona pentru a le primi direct pe adresa de mail prin intermediul formularelor din coloana din dreapta.
Cu drag   *>:D< îmbrăţişare

joi, 7 noiembrie 2013

Informații care mi-au schimbat viața (25)

Despre stările de conștiință extinsă oricât am vorbi tot nu cred că am termina aceasta deoarece subiectul este foarte de vast iar posibilitățile sunt....infinite. Iau în considerare faptul că pentru unele persoane termenul de "stări de conștiință extinsă" poate fi unul nou, de aceea  spun că sub această denumire se încadrează toate stările ieșite din comun pe care le poate avea un om începând cu visele lucide (în care avem toate simțurile active) și terminând cu experiențele trăite în moarte clinică.

Cum spuneam și într-un articol anterior, deși majoritatea psihologilor susțin că visele sunt produsul imaginației noastre, al subconștientului sau al hazardului, aș prefera să cred că din ce în ce mai mulți oameni au depășit această idee și încep să întrezărească prin aceste stări abilitățile ce stau "cuminți" ascunse în fiecare dintre noi până găsim răbdarea să le redescoperim.

Având în vedere nevoie de informație privind acest subiect, aduc astăzi în atenție un alt documentar insuficient cunoscut apărut în februarie anul acesta. Filmul are titlul "THE PHASE. Who stunted human development?" (Fenomenul de Fază. Cine frânează dezvoltarea umană) și încearcă să aducă în lumină potențialele abilități cu care suntem înzestrați natural, dar care până acum au fost cumva păstrate "sub tăcere" de către știința "oficială".

Filmul a fost realizat de „Centrul de Cercetări asupra Experienţelor Extracorporale” din California (OOBE - link) care a fost fondat în 2007 de către Michael Raduga. Demn de vizionat și eventual de dat mai departe, vizionare plăcută!


Informații conectate se găsesc în articolele de aici (link)aici (link) și aici (link) iar în acestea veți găsi și alte link-uri spre articole privind aceste subiecte. 
***
Dacă ești pentru prima oară aici, îți urez bun venit! Poți alege un subiect pe placul tău folosind listele "Articole recomandate", "Resurse video" și cea a cuvintelor cheie (coloana din dreapta). Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


marți, 5 noiembrie 2013

Reconectarea cu Energia Universală

Oricare ar fi credințele noastre și interpretarea pe care o dăm Totului din care facem parte, există acel "ceva" care ne unește cu Întregul Univers. Chiar dacă îl numim energie universală, chiar dacă îl numim altfel, acest "ceva" are proprietăți pe care unii le bănuiesc, alții cred în ele iar unii chiar le pot accesa. Printre proprietățile acestui "ceva" pe care îl voi numi în continuare energie universală, una dintre cele mai importante este capacitatea de autovindecare, de armonizare naturală atât interioară cât și în relația cu exteriorul.

Majoritatea oamenilor apelează rar această capacitate de autovindecare din diverse motive, cel mai frecvent fiind neîncrederea în această capacitate cu care suntem înzestrați natural.

Noile descoperiri științifice vin să susțină din ce în ce mai mult proprietățile Întregului din care facem parte (link important), însă de la a crede până la a fi convinși este destul drum, iar capacitatea de autovindecare poate fi funcțională doar când suntem convinși de funcționalitatea ei.

De aceea aduc astăzi aici, o emisiune în care este explicată destul de simplu reconectarea noastră cu energia universală, dar cuprinde și alte informații pe care le consider foarte utile pentru dezvoltarea noastră în general. Este vorba despre emisiunea "Mind, Body and Soul" (Minte, trup și suflet) care îl are ca invitat pe Dr. Eric Pearl, un cunoscut al acestui blog (link-1, link-2, link-3).


Câteva citate extrase din emisiune:
"Orice e complicat e făcut să se vândă şi să ne facă să cumpărăm din frică, din teamă că noi nu suntem destul. Şi pentru a putea păşi în propria noastră vindecare, trebuie să ieşim din frica ce ne spune că avem nevoie de ceva din exterior, că trebuie să adăugăm ceva nou - şi să ne uităm şi să ne întoarcem din nou privirea înăuntru, să revenim acasă, să ieşim din frică şi să păşim înapoi în iubire, în cunoaştere, în lumină, în lumina care suntem şi în care suntem destul."

"Dar de fapt, dacă ne dăm voie să observăm asta, nu e vorba de răspunsuri. E vorba de cărămizile pe care le putem folosi pentru a pune întrebări mai bune, pentru că dezvoltarea noastră vinedin întrebările pe care le punem. Filosofia are legătură cu întrebările pe care le punem. Când vorbeşti cu o persoană care a avut o experienţă de viaţă după moarte, toate răspunsurile ne sunt aduse la cunoştinţă în acel moment, dar această experienţă în formă fizică, sub formă de viaţă, nu are legătură cu răspunsurile. Are legătură cu cât de mult ne dezvoltăm căutând răspunsurile."

"Oare oamenii au nevoie de dovadă, sau pur şi simplu noi ne dorim o dovadă?  Poate că, în parte, ceea ce avem de învăţat aici este cum să recunoaştem lucrurile fără să fie nevoie să avem o dovadă. Suntem atât de concentraţi pe o abordare ştiinţifică a lucrurilor, încât confundăm absenţa dovezii cu dovada absenţei. Poate că suntem aici ca să învăţăm că absenţa dovezii nu înseamnă dovada absenţei, iar pentru a învăţa asta, trebuie să avem experienţa absenţei dovezii."

Câteva observații personale am scris sub înregistrarea video. Vizionare plăcută!


Privind discuția de la minutul 32, cred că atunci când un om simte că poate muri împăcat în orice moment, când simte că nu regretă nimic din ceea ce rămâne aici și nici din ce nu a făcut - acesta este unul dintre semnele că este pregătit să trăiască cu adevărat în prezent la adevăratul potențial interior.

Minutul 48 - "Întregul scop al vindecării reconective este să transceandă tehnica în întregime". Eu cred că putem transcende orice tehnică și orice metodă de vindecare (inclusiv metoda reconectivă) pe o cale mult mai simplă, anume prin regăsirea potențialului interior despre care am vorbit pe scurt aici (link). Oricum, în cartea sa Reconectarea-link, chiar Eric Pearl spune la un moment dat că reconectarea nu presupune neapărat inițierea în vreun fel, seminariile sale fiind dedicate numai experimentării practice a acestei metode de vindecare (respectiv antrenării percepției frecvențelor) și nu unei inițieri din partea acestuia. Cartea "Reconectarea" poate fi comandată online cu un click aici (link) - cu transport gratuit oriunde în țară.

Articole cu informații conectate se găsesc aici (link), aici (link), aici (link) și aici (link). Referitor la întoarcerile de "dincolo" există articolul de aici (link).
***
Dacă ai ajuns pentru prima dată în căsuța mea virtuală, îți spun bine ai venit! Sper să găsești subiecte utile în lista "Articole recomandate" sau în tabelul cuvintelor cheie, ambele fiind situate în coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗 *>:D< îmbrăţişare


duminică, 3 noiembrie 2013

Recomandare film - Cel mai important joc care s-a jucat vreodată

Toți oamenii au în sufletul lor un vis la care aproape nu îndrăznesc să se gândească. Un vis atât de drag încât destul de puțini vorbesc despre el. Dintre cei care vorbesc despre visul lor, câțiva îndrăznesc să spere că acel vis se poate realiza. Iar dintre aceștia, foarte puțini chiar fac totul să-l împlinească.

Filmul de astăzi - "Cel mai important joc ce s-a jucat vreodată" - este este povestea unui om din ultima categorie. Mai exact, este despre un copil și determinarea acestuia de a-și realiza visul cel mai drag sufletului său. Și este o poveste în întregime adevărată care a început în 1879. Dacă și în zilele noastre încurajările (link) sunt rare iar descurajările (link) ne urmăresc la orice pas, își poate oricine imagina cum era pe atunci, pe vremea când până și unele sporturi erau doar apanajul celor din "înalta societate".

Atât titlul cât și filmul în sine ne duce cu gândul la cel mai important joc pe care îl avem de jucat, anume însăși viața noastră, și la măsura în care suntem în stare să riscăm pentru a ne îndeplini visele. Până la urmă, dacă nu avem curajul să riscăm, nu vom avea niciodată cum să câștigăm...jocul.

Este un film de privit prin ochii sufletului, unul capabil să trezească și să scoată la iveală și cea mai bine ascunsă porție de curaj din inima privitorului. Nu mă îndoiesc de asta.

Filmul este preluat de pe net, pentru o vizionare de calitate, recomand cumpărarea dvd-ului. (*** Reclamele care se deschid la primul click NU îmi aparțin și nu le-am putut elimina). Vizionare plăcută!

Link-uri alternative aici (link).

Articole conectate cu filmul sunt articolele de aici (link), aici (link) și aici (link).
Dacă ești pentru prima dată aici, mă bucur să-ți urez bun venit! Sper să găsești subiecte utile în lista "Articole recomandate" și în tabelul cuvintelor cheie, ambele fiind situate în coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag