"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

sâmbătă, 25 ianuarie 2014

Deschidere radicală

Cum ar arăta lumea în care trăim dacă toți am pune împreună la lucru toată creativitatea de care suntem capabili? Ce salt uriaș al calității vieții noastre ar rezulta dintr-o astfel de acțiune?

Este drept că atâta vreme cât există o bună parte din populația globală care nu au asigurate nici măcar necesitățile de bază pentru a supraviețui, ne este greu să ne și imaginăm o lume în care să colaborăm fără rezerve și fără condiții.

Există totuși oameni care își păstrează optimismul privind circulația liberă a ideilor, și nu-l păstrează doar pentru ei, ci mai mult, ne "molipsesc" cu entuziasm pe noi toți 😁. Un astfel de om este Jason Silva – o personalitate pe plan mondial dar mai puțin cunoscut în România.

Este destul de greu ca cineva să-i facă o prezentare acestuia deoarece are foarte multe preocupări și a devenit cunoscut prin multe dintre acestea. Este în primul rând filozof și vizionar, însă unul total atipic prin modul în care transmite ideile sale. Este speaker internațional, cunoscut vorbitor la TEDGlobal, Singularity Summit, Digital Life Design Conference și multe altele, regizor și realizator de televiziune, momentan fiind gazda show-ului BRAIN GAMES de la National Geographic.

The Atlantic spunea despre el că este o combinație formată din: o parte Timothy Leary, o altă parte Ray Kurzweil (vezi articolul precedent) și o parte Neo din "Matrix" 😁. Jason a fost numit "noul Carl Sagan" pentru capacitatea sa unică de a transmite mai departe sentimentele sale de entuziasm și uimire privind evoluția accelerată a tehnologiilor în vremurile pe care le trăim.


Discursurile sale sunt pline de pasiune și inspiratie, adevărate "bombe" cu entuziasm, iar temele sale preferate sunt: filozofia și condiția umană, creativitatea, inovația și dezvoltarea tehnologică. Unul dintre proiectele sale cele mai dragi se numește "Shots of Awe" ("explozii de venerație") și reprezintă o serie de microdocumentare (de maxim 3 minute fiecare). Primul din seria acestora se numește "Deschidere radicală", a fost prezentat la TEDGlobal și mă bucur să-l dau mai departe acum deoarece e plin de inspirație.., enjoy!


Deși este vorba despre un alt tip de deschidere, iată o conexiune aici (link), iar din punct de vedere al pasiunii consider că discursul de mai sus este conectat cu acesta (link).
***
Dacă ai ajuns aici pentru prima dată, își spun bine ai venit! Sper să găsești subiecte care să-ți placă fie în lista "Articole recomandate" fie tabelul cuvintelor cheie (coloana din dreapta). Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag  💗




2 comentarii:

ion adrian spunea...

Jason Silva?
Simpatic cu fesul lui dar mult prea agitat pentru mine. :)

ion adrian spunea...

Adina,
Si ca un facut si cred ca deloc intamplator(am niste motive speciale sa cred asta), azi, umbland in urma, pe lista de filme postate pe blog(am intrat asta vara si deaceea nu cunosc intreg blogul) am ajuns si la filmul Nosso Lar facut dupa cartea publicata in 1943 de mediumul brazilian Chico Xavier.
Filmul este naiv , probabil ca si cartea si asa sunt majoritatea productiilor "dictate de spirite" si se pate discuta serios despre acest aspect, daca nu o fi facut-o deja Allan Kardec, traitor in in sec 19 si mare specialist in domeniu.
In schimb viata lui Chico Xavier(1910-2002), declarat in 2006 cel mai important brazilian al tuturor timpurilor, dupa care s-a facut un film reusit si care merita vazut, este deosebita ca si de altfel moartea sa "la data fixa".
Numai bine