"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

marți, 4 februarie 2014

Filozofia lui Sam pentru o viață fericită

De-a lungul vieții trecem fiecare prin momente dificile care ne pun la încercare voința și ne testează într-un mod dureros puterea de a merge mai departe. Este modul subtil al câmpului conștiinței (link) de a ne determina să ne depășim limitele. Deși ne este greu să recunoaștem, fără aceste experiențe am locui la nesfârșit în zonele temporale de confort. Într-un timp mai lung sau mai scurt, cu ajutorul celorlalți sau singuri, după ce neputințele (link) își termină de jucat rolul, reușim la un moment dat să vedem luminița de la capătul tunelului de durere.


Dar dacă lucrul pe care trebuie să-l acceptăm și să-l depășim este ceva ce durează pe tot parcursul vieții? Dacă acel lucru este o boală cu care ne-am născut și care își pune amprenta asupra fiecărui aspect al vieții noastre? Am mai găsi puterea de a fi fericiți?


Există oameni care (*parcă) s-au născut pentru a ne demonstra că este posibil să fim fericiți în orice condiții. Există oameni al căror exemplu depășește orice imaginație și orice preconcepție pe care am avea-o despre puterea interioară și despre fericire. Astfel de exemple ne încarcă pentru a depăși experiențele dificile din prezent și cele ce vor fi să vină.


De aceea am considerat strict necesar să traduc și să dau mai departe discursul un om minunat numit Sam Berns. Cuvântul "*parcă" din paranteza de mai sus este pentru cei care nu cred că ar exista vreo legătură între lucrurile ce coexistă în acest Univers. Mie mi-e imposibil să mai cred că a fost doar o întâmplare faptul că Sam s-a născut în familia "potrivită" astfel încât mama sa să conducă o echipă de cercetători care studiază boala acestuia. Și mi-e imposibil să cred că ar fi o întâmplare faptul că tu vei vedea discursul lui Sam acum.


Am găsit speech-ul său în decembrie, dar l-am pierdut din vedere până ieri și îmi pare rău că am întârziat cu traducerea deoarece pe 10 ianuarie Sam a plecat dintre noi...Sper ca filozofia sa de viață să fie încă un exemplu alături de multe altele pentru a ne stimula să găsim în noi puterea de a fi fericiți...mai des și fără a căuta mereu (conform obiceiurilor) motive exterioare. Dincolo de lecția de viață, dincolo de cuvinte, discursul lui Sam nu este doar de privit, ci de simțit...cu inima.
*Din bara video-ului (butonul cu formă de rotiță) setați calitatea maximă imaginii (720p).


Un alt minunat exemplu de curaj și putere interioară se găsește aici (link), despre puterea exemplului se vorbește aici (link), iar despre fericire aici (link) și aici (link).
***
Dacă abia ai ajuns pe această pagină, îți urez bun venit! M-aș bucura ca ceea ce vei găsi de citit, de privit și de simțit să-ți bucure sufletul și să-ți hrănească dorul de cunoaștere. Pentru a căuta mai ușor poți folosi lista "Articole recomandate" sau cea a cuvintelor cheie, ambele fiind în coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag   *>:D< îmbrăţişare



Un comentariu:

Anonim spunea...

Buna Adina!
Din mai multe motivatii am reusit abia astazi sa finalizez vizionarea materialului. Emotionant, instructiv si stimulativ cazul in sine precum si setul de valori propus de acest mare suflet gazduit de un trup asa de plapand. Frumoasa si intelegerea plina de iubire si respect de care a beneficiat Sam in micuta colectivitate in care si-a purtat cu demnitate, curaj si intelegere-acceptare soarta ce i-a fost harazita. Caci pana la urma nu putem evita acest subiect spinos. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace si sa-i ierte ce este de iertat, daca este ceva de iertat! Sunt surprins ca materialul nu a generat reactii pana astazi, in special de la mamici. Sa le fi fost teama sa se apropie de subiect? Multumesc pentru selectie si pentru traducerea de buna calitate!(E.A.)