"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

marți, 6 mai 2014

Creierul uman - provocarea științifică a secolului XXI

"Creierul este considerat deocamdată cel mai important instrument al cunoașterii umane" spune domnul prof.univ.dr. Leon Zăgrean în interviul pe care îl dau mai departe astăzi. Mi-a plăcut mult acest "deocamdată" pus în context deoarece îndrăznesc să presupun că reflectă o recunoaștere a faptului că e posibil ca în viitor să găsim în noi înșine noi abilități de cunoaștere. După cum știm creierul este și cel mai complex organ care are rol principal în adaptarea noastră în această Lume de Mijloc - cum frumos o numea Richard Dawkins.

Cercetarile din neuroștiințe și descoperirile ce au rezultat din acestea ne ajută nu doar în vederea găsirii drumului spre armonia fizică și mentală ci și în depășirea confuziilor care persistă încă în privința esenței noastre ultime, a cine suntem cu adevărat.


De aceea consider important să aduc în atenție materiale care ne țin la curent cu ultimele descoperiri din neuroștiințe și mesaje ale oamenilor de știință care fac referiri nu doar șa creier ci și la conștiință.

Din emisiunea de mai jos puteți afla stadiul evoluției cercetărilor ce se fac în neuroștiințe dar și lucruri interesante și utile despre impactul momentelor de prezență conștientă, meditațiilor și contemplării asupra stărilor noastre interioare și despre efectele emoțiilor noastre asupra fiziologiei corpului. Vizionare plăcută !


Felicitări domnului profesor Leon Zăgrean pentru informațiile foarte interesante oferite în emisiune și domnului diac. Sorin Mihalache pentru deschiderea sa către frumoasele conexiuni între știință și spiritualitate pe care le abordează în emisiunile pe care le realizează.

O conferință de mare valoare susținută de domnul profesor Leon Zăgrean în cadrul proiectului Cafeneaua Complexității poate fi vizionată aici (link).

Câteva cărți care dezvăluie și mai multe secrete despre creierul și mintea noastră sunt:
- "Manual de utilizare a creierului" -B. G. Bodenhamer, M. L. Hall- comandă online aici-link (vol.1+2);
- "Puterea creierului și uimitoarele sale capacități" -N. si J. Delecroix- comandă online aici-link;
- "Antrenează-ți creierul" -Joel Levy- comandă online aici-link;
- "Cuvintele iți modelează creierul" -A. Newberg, M. R. Waldman- comandă online aici-link;
- "Creierul se transformă" -Norman Doidge- comandă online aici-link;
- "Secretele creierului" -Sandra Aamodt, Sam Wang- comandă online aici-link;
- "Puterea magică a gândului" -David J. Schwartz- comandă online aici-link;
- "Puterea concentrării" -Jack Canfield, Mark Victor Hansen, Les Hewitt- comandă online aici-link ;
- "Puterea minții. Descoperirea și disciplinarea forței mentale" -S. V. Devanda- comandă online aici-link.


În cazul când abia ai ajuns aici, îți urez bun venit! Sper ca ceea ce vei găsi să-ți fie util în călătoria ta și să te bucure. Poți căuta subiectul dorit folosind listele "Articole recomandate" și cea a cuvintelor cheie (coloana din dreapta). Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag  💗*>:D< îmbrăţişare



Un comentariu:

Gabi spunea...

Interesant , dar mai sunt multe de aflat.