"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 11 mai 2014

Recomandare film - Condamnarea

Există numeroase povești de viață care reușesc să ne inspire și să ne motiveze astfel încât să depășim mai ușor obstacolele ce apar în viața fiecăruia dintre noi. Unele dintre acestea sunt atât de tulburătoare încât le simțim asemeni dușurilor reci care ne trezesc din somnul pufos al zonelor de confort sau rutină.
Filmul pe care îl recomand astăzi conține o astfel de poveste cu precizarea importantă că acesta respectă coordonatele întâmplărilor reale din viața lui Betty Anne Waters - o mamă singură care și-a dedicat zece ani din viaţă pentru a studia dreptul şi a obţine diploma de licenţă în acest domeniu cu scopul final de a se putea ocupa de cazul fratelui său Kenny - închis pe nedrept într-o închisoare americană.
Ecranizarea beneficiază de o distribuție de foarte bună calitate, în rolurile principale fiind: Hilary Swank, Sam Rockwell, Melissa Leo și Minnie Driver. Filmul a beneficiat de 6 premii și 4 nominalizări, cel mai important dintre cele câștigate fiind "Best film" la Festivalul de film din Boston (2010). Am preluat video-ul de pe acest site (link), dar pentru o vizionare de calitate recomand bineînțeles cumpărarea dvd-ului.
O poveste reală, emoționantă, inspirațională și profundă - vizionare plăcută !
(*Pentru a evita întreruperile în timpul vizionării: deschideți filmul, apoi dați click pe "pauză" pentru 2-3 minute până se încarcă suficient, apoi click pe "play" din nou. Pentru viteze mici de internet puteți schimba calitatea imaginii la 480px în loc de 720 cât este inițial)

partea I

partea a II-a

Dacă ai ajuns pentru prima dată aici, îți spun bine ai venit! "Firul roșu" al acestui blog este dezvoltarea personală integrală așa cum am definit-o aici (link). Poți căuta subiectul dorit utilizând listele "Articole recomandate", "Resurse video" și cea a cuvintelor cheie (coloana din dreapta). Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept

cu drag   *>:D< îmbrăţişare


Un comentariu:

Anonim spunea...

Am vazut fimul acum ceva timp. Mi-a placut .