"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

joi, 29 mai 2014

Vindecarea - dincolo de raţiune

Unul dintre "lucrurile" deficitare vremurilor noastre este credința în miracole, chiar dacă suntem martorii acestora în fiecare zi, începând cu deschiderea mugurilor sau a florilor și terminând cu vindecările spontane. Suntem prizonierii definițiilor prea strâmte și în final ai rațiunii noastre, care, deși ne ajută atât de mult în adaptare, își arogă în schimb rolul de conducător al ființei împiedicându-ne să privim dincolo de ea.
Una dintre definițiile care au devenit neîncăpătoare este aceea a vindecării. Când spunem "vindecare" ne referim aproape întotdeauna la corpul fizic, deși știm deja că sursa blocajelor și bolilor noastre de orice natură este întotdeauna în altă parte, iar corpul nu se poate vindeca până când nu vindecăm cauza.
***
"Am ajuns să cred că noi, ca societate, nu am însuflețit pe deplin trinitatea corp-minte-suflet, care stă la baza abordării holistice a stării de sănătate, dintr-un motiv simplu: suntem încă fascinați de puterea mai familiară a minții și suntem intimidați de regiunile mai puțin familiare, mistice și transformatoare ale sufletului. Și astfel, deși am putea folosi limbajul spiritului, recurgem frecvent la metodele minții, care ne satisfac în primul rând nevoia de a afla de ce se întâmplă lucrurile așa cum se întâmplă în viața noastră. Spre exemplu, căutăm să aflăm de ce am fost răniți în copilărie sau ce lecții se ascund în bolile de care suferim. Plecăm de la premisa că, dacă putem face săpături suficient de adânci și afla aceste cauze, viața noastră va reveni la normal. Ne vom recăpăta aceeași stare de sănătate pe care am avut-o înainte să ne lovească boala. Dar asta se întâmplă rareori, deoarece acest sistem de a trece pe cale rațională prin boală și crize este subminat de un viciu fundamental: nu ne putem însănătoși prin intermediul rațiunii. Intelectul este un vehicul nepotrivit pentru a ne purta prin călătoria anevoioasă a vindecării.
Cu siguranță vindecarea ne cere să facem mai mult decât să privim în urmă, prin arhivele neinteresante ale trecutului nostru. Prin definiție, vindecarea înseamnă să iei un proces de dezintegrare a vieții și să-l transformi într-un proces de întoarcere la viață. Mintea nu poate îndeplini o astfel de sarcină. Doar sufletul are puterea de a readuce corpul la viață."- Caroline Myss - fragment din cartea sa "Sfidează gravitația".
***
Pentru că lucrurile pe care ni le dezvăluie Caroline Myss - din exepriența ei de mistic și vindecător - sunt atât fascinante dar mai ales utile în procesele noastre de vindecare, consider util să recomand astăzi cartea sa "Sfidează gravitația" - comandă online aici-link (transport gratuit oriunde în țară). Și în plus, la fel de potrivit consider să dau mai departe interviul realizat de Lilou Macé, în care Caroline ne împărtășește câteva dintre principiile vindecării - dintr-un unghi de vedere aparte. Vă doresc vizionare plăcută!


Despre cartea "Sfidează gravitația" - Bruce Lipton (autorul cărții "Biologia credinței") spunea: "În această perioada de prefaceri evolutive extraordinare, Caroline Myss oferă o reţetă de autovindecare, importantă şi plină de înţelepciune, care îl transformă pe cititor, dându-i puterea de a deveni stăpân pe starea sa de bine fizică, emoţională şi spirituală."
Alte două cărți minunate ale lui Caroline Myss traduse în română sunt:
"De ce nu ne vindecăm și cum putem să o facem?" - comandă online aici-link ;
"Acțiuni imperceptibile, dătătoare de putere" - comandă online aici-link.
          ***
Sunt foarte multe articole care se referă la vindecare pe această pagină. Dar dacă ar fi să aleg doar patru, atunci voi spune că este musai să le vedeți pe cele care există aici (link), aici (link), aici (link) și aici (link). Dacă ești prieten/prietenă a blogului de mai multă vreme iar materialele pe care le-ai găsit aici au adus și aduc valoare în plus vieții tale, poți răsplăti energia conținută în articole, traduceri și editarea subtitrărilor și video-urilor printr-o donație cu un click pe butonul "Donate" din coloana din dreapta sus.
***
***Vă aștept cu drag la București - 31 mai, 1 iunie București - la workshop-ul "Regăsirea Potențialului Interior" - detalii se găsesc aici (link).
În cazul când abia ai ajuns în acest spațiu virtual, îți urez bun venit! Poți folosi ca hartă a site-ului listele "Articole recomandate", "Resurse video" și cea a cuvintelor cheie (coloana din dreapta). Te poți conecta cu artiolele blogului oferindu-i un Like. Te mai aștept,
cu drag   *>:D< îmbrăţişare

2 comentarii:

Marcela Voinea spunea...

Superb ! Intradevar nimic nu i-ti da o mai profunda putere , liniste interioara si pina la unma fericire, ca starea de a te abandona cu totul sufletului tau , de a parasi ratiunea si a merge liber pa calea mistica a sinelui tau superior.

Anonim spunea...

Buna Adina!
Interesant, pe alocuri foarte profund mesajul. Multumesc!(E.A.)