"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

marți, 22 iulie 2014

Prețul anesteziei vulnerabilității

Din ce în ce mai mulți oameni observă în viața lor că închizăndu-și sufletul către emoțiile negative nu reușesc să mai simtă bucuria în nici o direcție a vieților lor. Este un subiect despre care am mai vorbit atât în articole cât și în emisiuni sau webinarii (ultima dată aici-link).

De aceea mă rezum astăzi la a da mai departe ceea ce v-am pregătit cu drag: anume o nouă traducere a unui discurs a minunatei Brené Brown. Este prof. univ. dr. și cercetător la Universitatea din Houston la Facultatea de Asistență Socială și a studiat mai mult de 10 ani din viața sa prin studii aprofundate: vulnerabilitatea, curajul, demnitatea și rușinea. Este autoare a patru cărți ajunse bestseller și a două CD-uri audio cu materiale pe aceste teme atât de sensibile. Două dintre cărțile sale au fost traduse și în limba română și le consider adevărate comori pentru autocunoaștere și dezvoltarea personală, mai ales în direcția dezvoltării încrederii în sine și a iubirii de sine. Este vorba despre:

- "Darurile imperfecțiunii" - comandă online aici-link;
- "Ridică-te din propria ta cenușă mai puternic ca oricând" - comandă online aici-link.

Am tradus materialul de mai jos deoarece acesta vine cu completări importante în privința consecințelor închiderii umane către emoțiile negative și, dincolo de informații, cu un suflu nou de autenticitate de care este atât de multă nevoie în societatea noastră. Și ca un bonus, o doză bună de amuzament așa cum Brené Brown știe să presare pentru o transmitere de la suflet la suflet a acestor informații delicate...Vizionare plăcută!


Celelalte articole ce conțin materiale cu Brené Brown  se găsesc aici-linkaici-link și aici-link (doar clipul).
Iată mai jos și 4 cărți bestseller ale renumitului Daniel Goleman - scriitor, psiholog și jurnalist de știință, care poate fi numit maestrul studiului emoțiilor, cărți care nu ar trebui să lipsească din biblioteca celor care sunt pe drumul autocunoașterii (transport gratuit pentru orice comandă oriunde în țară):
"Inteligența emoțională" - comandă online aici-link;
"Emoții vindecătoare" - Daniel Goleman într-un dialog cu Dalai Lama - comandă online aici-link;
"Emoții distructive" - Daniel Goleman într-un dialog cu Dalai Lama - comandă online aici-link;
"Inteligența socială" - comandă online aici-link.
***
Dacă ești prieten/prietenă al/a acestei pagini de mai mult timp și lucrurile pe care le-ai găsit aici au adus valoare în viața ta, poți răsplăti energia pe care ai primit-o de-a lungul vremii sub formă de articole, traduceri și editarea video-urilor printr-o donație cu un click pe butonul "Donate" din coloana din dreapta. Mulțumesc. :)

Dacă ești pentru prima dată aici, îți urez bun venit! Poți folosi ca hartă a site-ului lstele "Articole recomandate", "Resurse video" și cea a cuvintelor cheie (coloana din dreapta). Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag  💗*>:D< îmbrăţişareNiciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...