"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

vineri, 29 august 2014

Dovezi științifice importante privind capacitatea de autovindecare a organismului uman

Există o multitudine de informații care deocamdată nu au loc în media românească pentru a fi distribuite conform importanței lor vitale. Un loc important între acestea îl ocupă informațiile privind capacitatea de autovindecare a corpului nostru. Și nu e de mirare că acestea nu au loc între lucrurile care se difuzează la televiziuni sau în presa scrisă online și offline.

Spun asta deoarece știrile de mai jos nu doar că ar transforma viziuni și ar declanșa conștiența oamenilor privitor la subiect ci și pentru faptul că în timp ar putea duce schimbări majore ale sistemului de sănătate publică. Ascunderea adevărului despre sănătate oricum nu e ceva nou în societatea noastră așa cum nu ceva nou este nici la nivel global, după cum probabil știți - link (important).


Acum o lună v-am adus (aici-link) în atenție primul discurs TED al Dr. Lissa Rankin -  "doctor nu doar de corpuri ci și de suflete" - cum îi place să se autodefinească (link). Spuneam atunci și reamintesc acum că este medic, speaker internațional, artistă (link) și autoare a cărții "Vindecarea cu ajutorul minții" care a ajuns rapid bestseller și a fost tradusă și în limba română (link).

În acest moment conduce și proiectul "Pink Medicine Revolution" care ajută pacienții să se vindece singuri, încurajându-i și explicându-le în amânunt procesul respectiv. Am tradus și cel de-al doilea discurs al său deoarece nu este doar foarte important ci (spre final) și...emoționant. O să vedeți de ce...

Vă rog să distribuiți informația pentru a beneficia de ea cât mai mulți oameni. Sharing is caring 💗 Vizionare plăcută!


"Să-ţi asculţi corpul pentru a înţelege bolile ca limbaje simbolice şi metaforice este un demers accesibil oricui. Să stabilim o legătură între prezenţa unui simptom, unei disfuncţii psihologice sau apariţia unei somatizări profunde şi un conflict psihologic sau relaţional ne permite să înţelegem mai bine relaţia strânsă care există între spirit şi corp şi să abordăm bolnavul în întreaga sa dimensiune umană." - Jacques Salomé

Cele mai important documentar pe tema efectului placebo se găsește aici-link și este unul cu adevărat special. Așa cum am recomandat și acum o lună, merită să urmăriți interviul lui Lise Bourbeau pe tema autovindecării - cel care se găsește aici-link. Informații foarte utile pentru sănătate se găsesc și în materialele de aici-linkaici (link) și aici (link). Foarte importante sunt și documentarele din articolele de aici-link și aici-link.

Recomand bineînțeles cățile Lissei Rankin:
- "Vindecarea cu ajutorul minții" - comandă online aici-link - carte în care aceasta descrie programul ei în 6 pași pentru e reechilibra toate ariile vieții noastre, toate care ne fac să fim cu adevărat sănătoși și
- "Remediu împotriva fricii" comandă online aici-link o carte ce conține referiri la studii ştiinţifice și povești inspirate de viață care ne pot elibera de frici.
Recomand de asemenea:
- "Marele dicționar al bolilor și afecțiunilor" -Jacques Martel- comandă online aici-link;
- "Puterea vindecătoare a bolii" -Thorwald Dethlefse, Ruediger Dahlke- comandă online aici-link;
- "Boala ca simbol" -Ruediger Dahlke- comandă online aici-link;
- "Boala ca șansă. Cum sa descifram mesajul ascuns al bolii" -Ruediger Dahlke- comandă online aici-link;
- "Cele 4 fețe ale monedei" -Ruediger Dahlke- comandă online aici-link.
***
Dacă ești prieten/prietenă al/a acestei pagini de mai mult timp și materialele pe care le-ai găsit aici au adus valoare și inspirație în viața ta, poți răsplăti energia pe care ai primit-o de-a lungul vremii sub formă de articole, traduceri și editarea video-urilor printr-o donație cu un click pe butonul "Donate" din coloana din dreapta. Mulțumesc. :)


În cazul în care ești pentru prima dată aici, îți urez bun venit! Sper ca lucrurile pe care le vei găsi să-ți fie de folos căutărilor tale. Poți găsi subiectele care te interesează folosind listele "Articole recomandate" și cea cu cuvinte cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept

cu drag   


5 comentarii:

Anonim spunea...

Buna Adina!
La fel de interesant ca si episodul prezentat acum exact o luna. Doctorita L. Rankin isi impresioneaza asistenta si spectatorii indirecti cu valoarea observatiilor si cunostintelor diseminate, caldura empatica a vocii si patosul neostentativ cu care se adreseaza publicului. Multumesc pentru propunere, inclusiv pentru efortul, deloc neglijabil, al traducerii si sincronizarii!(E.A.)

valentina dodita spunea...

Multumim,Adina pentru tot ce aduci nou sufletelor noastre!
Dumnezeu sa-ti lumineze Calea Oriunde!!!

marga_ariana spunea...

MULTUMESC PENTRU TOATE INFORMATIILE,PENTRU TOATA MUNCA PE CARE O DEPUI,RESPECT SI RECUNOSTINTA!
NAMASTE!

Anonim spunea...

Sarut mainile cu respect!

Anonim spunea...

Sunteti o minune,multumesc!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...