"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

vineri, 10 octombrie 2014

Parentajul (in)conștient și implicațiile sale majore

"Copiii şi tinerii învaţă cum să opereze cu fapte logice, dar nu ştiu cum să abordeze eşecurile şi insuccesele. învață să rezolve probleme de matematică, dar nu ştiu să-şi rezolve conflictele existențiale. Sunt antrenați să facă calcule fără să greșească, dar viaţa este plină de contradicţii, chestiunile emoționale nu pot fi calculate şi nici nu au socoteală exactă.

Sunt tinerii pregătiți pentru a se confrunta cu o decepţie? Nu! Ei sunt antrenaţi doar pentru succes.

Este imposibil să trăieşti fără probleme. Suferința ne poate construi sau distruge. Trebuie să ne folosim de suferință, pentru a construi înțelepciunea. Dar cui îi pasă de înţelepciune, în era informaticii?

Generația noastră a produs mai multă informație ca oricare alta, dar nu ştim ce să facem cu ea. Rareori folosim această informaţie pentru îmbunatățirea calității vieții. Dumneavoastră faceţi, în timpul liber, ceva care să vă facă plăcere? Căutaţi să vă administraţi gândurile ca să aveți mai multă pace în minte? Ne-am transformat în maşini de muncit şi ne transformăm copiii în maşini de învăţat." - Augusto Cury  

Am început cu acest citat deoarece traducerea și editarea materialului de mai jos și m-au lăsat fără cuvinte și cu... O să înțelegeți ce vreau să spun abia după ce îl veți viziona.

Este vorba despre discursul doamnei Dr. Shefali Tsabary - psiholog clinician, autor și speaker internațional pe teme de educație și parentaj conștient - un discurs profund emoționant ce ne poartă cu blândețe într-o călătorie în copilăria noastră pentru a ne determina să devenim conștienți și responsabili de amprentele pe care le lăsăm în sufletele copiilor noștri, de urmele adânci care se vindecăm apoi atât de greu și care marchează profund întregul comportament de adult.

Este un discurs memorabil care zdruncină din temelii toate conceptele din educație și care ar trebui vizionat neapărat de către cei care sunt părinți sau vor deveni părinți, dar și de cei care lucrează în sistemul de învățământ. Vizionare plăcută prin ochii sufletului..


O conferință care conține informații extrem de importante referitoare la parentajul conștient dar și la influența gândirii noastre asupra biologiei corpului și sănătății în general se găsește aici-link și merită toată atenția. Articole conectate se găsesc aici-link, aici-link și aici-link. Important și bine de știut ceva ce există aici-link. În legătură cu acest subiect sunt și articolele de aici-linkaici-link și aici-link.

Recomand bineînțeles cartea doamnei Shefali Tsabary: "Părintele conștient" - comandă online aici-link. (transport gratuit oriunde în țară pentru orice comandă):
Recomand cu toată inima următoarele cărți care merită să fie cărți de căpătâi ale oamenilor care sunt sau vor deveni părinți (transport gratuit de asemenea):
- "Vâltoarea minții. Puterea și rolul transformărilor cerebrale în adolescență" - comandă online aici-link - traducerea aparține prietenei mele Raluca Toth 💗
- "Părinți toxici. Vindecă rănile copilăriei și reia controlul asupra vieții tale" -Susan Forward- comandă online aici-link;
- "Parenting constient" -Susan Stiffelman- comandă online aici-link;
- "Parentaj sensibil și inteligent " - Daniel J. Siegel, Mary Hartzell - comandă online aici-link.
- "Creierul copilului tău" -Daniel J. Siegel, Tina P. Bryson- comandă online aici-link;
- "Părinți străluciți, profesori fascinanți" -Augusto Cury- comandă online aici-link;
- "Copii străluciți, elevi fascinanți" -Augusto Cury- comandă online aici-link;
- "Fascinanta construcție a Eu-lui" -Augusto Cury- comandă online aici-link;
- "Eliberează-te din temnița emoțională" -Augusto Cury- comandă online aici-link.
Celelalte cărți ale lui Augusto Cury pot fi comandate online aici-link.
*Mulțumesc prietenei mele Giorgiana Onici pentru bunăvoința de a-mi permite să utilizez fotografia de la începutul acestui articol.

Dacă este pentru prima dată când ai ajuns în micul meu univers, îți urez bun venit! O mulțime de articole utile pentru sănătatea fizică, psihică și emoțională te așteaptă să le "răsfoiești". Pentru a alege un subiect care îți place poți folosi listele "Articole recomandate" și cea a cuvintelor cheie (coloana din dreapta). Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept

cu drag   *>:D< îmbrăţişare


2 comentarii:

Arhip Rodica spunea...

MULTUMIM ! FITI BINECUVANTATA !

Anonim spunea...

Buna Adina!
Interesant, emotionant, congruent cu invataturile de sorginte spirituala, convingator si mobilizator. Multumesc pentru alegere, traducere, postare si impartasire!(E.A.)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...