"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

Click pe banner pentru detalii

vineri, 26 septembrie 2014

Trei pași către conexiunea cu Celălalt

Mi-am amintit astăzi câteva dintre momentele de comunicare speciale pe care le-am trăit de-a lungul vremii, momente din acelea în cursul cărora pierzi noțiunea timpului, pierzi legătura cu lumea înconjurătoare, de parcă ai fi cu totul în acea comunicare și deloc "pe dinafară" iar la final te trezești ca dintr-un vis frumos în care ai uitat și despre ce ai vorbit cu persoana din fața ta, rămânând doar o stare de bine și relaxare inexplicabilă din punct de vedere rațonal. Și nu, nu vorbesc aici despre îndrăgostire nici de conversațiile din relațiile de cuplu, deși astfel de momente umane pot avea loc și între partenerii unui cuplu.

Mi-am amintit că una dintre aceste întâlniri care mi-au rămas în minte a fost cu o prietenă a mea pe care o întâlnesc destul de rar, s-a petrecut în cartierul în care locuim, ea se grăbea foarte tare către serviciu, iar eu mă întorceam de la niște cumpărături. Poate că această întâlnire nu mi-ar fi atras atenția în mod deosebit dacă nu ar fi fost (la prima vedere) atât de "banală" - încât ce am reușit să observ după aceea să-mi apară atât de clar: starea de bine cu care fiecare dintre noi a plecat după întâlnirea noastră nu avea legătură cu locul în care ne-am întâlnit (pe o stradă cu mult zgomot, camioane, praf, etc.), nici cu ce am vorbit (chiar îmi povestise niște experiențe destul de neplăcute), nici cu nimic care ar fi putut să o explice. În plus, m-a uimit efectul acela de dispariție a timpului și a oricărui lucru care ar fi putut să ne distragă din acea comunicare, de parcă ne-am fi mutat cu totul într-o altă lume care nu arăta altfel ci doar o percepeam altfel. Ne-am "trezit" din acel moment-spațiu după o vreme, uimite fiind cum am uitat amândouă unde ne îndreptam fiecare și faptul că ea se grăbea să ajungă la serviciu. Oricâte cuvinte aș folosi ca să descriu această experiență, nu aș reuși să o redau așa cum a fost. Singura variantă este să simțiți cum a fost, dincolo de cuvintele de mai sus. :)

De toate aceste lucruri mi-a amintit un discurs pe care mi-e greu să-l descriu dintr-un motiv pe care îl veți înțelege doar după ce îl vizionați. Este vorba despre discursul lui Hedy Schleifer - psiholog clinician, expertă în terapia de cuplu și relații. Ea susține workshop-uri în patru limbi în diverse țări ale lumii împreună cu soțul ei - Yumi Schleifer. Poveste sa impresionantă, puterea interioară  pe care o emană și darul său extraordinar de a transmite dincolo de cuvinte - sunt lucrurile care m-au determinat să recomand cu toată inima acest material pe care îl consider profund transformator. De vizionat prin ochii sufletului ..
(*Pentru viteze mici de internet puteți seta calitatea imaginii la 480px în loc de 720px cât este afișat)


Acum un an și jumătate am scris câteva dintre propriile observații pe aceeași temă aici-link. Alte articole conectate în mod profund cu acesta se găsesc aici-link, aici-link, aici-link și aici-link. Despre neuronii oglindă am postat un material video foarte interesant acum doi ani aici-link.

Cărțile pe care le recomand astăzi sunt bineînțeles despre relații și oferă instrumente minunate de relaționare și simultan de autocunoaștere (toate beneficiază de transport gratuit oriunde în țară):
"Trăind cu cei apropiați în fiecare zi...viața!" - Jacques Salomé - comandă online aici-link;
"Trăind cu ceilalți în fiecare zi...viața!" - Jacques Salomé - comandă online aici-link;
"Comunicarea relațională pe înțelesul celor mici" - Jacques Salomé - foarte importantă pentru părinții care vor să aibă o relație armonioasă cu copiii lor - comandă online aici-link;
"Arta de a cultiva relații durabile" - Gerard Apfeldorfer - comandă online aici-link;
"Jocurile noastre de toate zilele. Psihologia relațiilor umane" - Eric Berne - comandă online aici-link;
"Toți comunicăm, dar puțini stabilim și relații" - John C. Maxwell - comandă online aici-link.
***
Dacă ai pășit pentru prima dată pragul căsuței mele virtuale, îți spun bine ai venit! Toate materialele pe care le vei găsi aici ne ajută să creștem și să fim mai buni unii cu ceilalți. Te poți orienta către un subiect anume folosind listele "Articole recomandate", "Resurse video" și cea a cuvintelor cheie (coloana din dreapta). Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag   *>:D< îmbrăţişare


miercuri, 24 septembrie 2014

Componentele motivației în carieră

Este binecunoscut faptul că alegerea primului loc de muncă (cel puțin), cel căutat după ieșirea de pe bancile școlii, se face în primul rând în funcție de salariul ce urmează să fie primit. Nu cred că e nevoie de sondaje care să demonstreze acest lucru, deși probabil că acestea există. Cu timpul însă ne dăm seama că există lucruri care ne motivează mai mult decât banii și, la un moment dat, se poate ca acestea să devină atât de importante pentru noi încât să schimbăm un loc de muncă mai bine plătit cu unul în care creativitatea noastră (de exemplu) este pusă în valoare și este apreciată mai mult.
Desigur, există experiențe care sunt duse la extrem, acelea în care oamenii stau blocați într-un loc de muncă (chiar dacă acesta este insuportabil) de teama că nu vor găsi un altul sau de frica unui nou început într-o nouă echipă, cu noi colegi - fapt care ar implica un efort de relaționare și de integrare. Mai demult chiar citisem un studiu care arăta că schimbarea locului de muncă se poate în anumite cazuri compara ca impact emoțional cu terminarea unei relații de cuplu sau pierderea cuiva drag. Mi-amintesc cum a fost prima schimbare a colectivului pentru mine și cum a fost când am intrat în al 20-lea nou colectiv :)) De asemenea îmi amintesc cât de importantă a devenit pasiunea încât să mă motiveze să schimb nu doar locul de muncă și colectivul ci orientarea carierei în întregime :)). Cu siguranță fiecare om a trăit schimbări în privința lucrurilor care îl motivează și îl fac fericit, așa că sigur avem toate motivele să ne direcționăm mai bine atenția către acestea pentru a înțelege cum putem "funcționa" mai eficient, cum putem să ne simțim mai împliniți nu doar la serviciu ci și în toate ariile vieții noastre.
În vederea unor clarificări privind componentele motivației noastre, propun astăzi un discurs al lui Dan Ariely - profesor de psihologie și economie comportamentală la Duke University, cunoscut speaker internațional și autor a trei cărți ajunse bestseller și a zeci de publicații de specialitate. Studiile pe care le face cu echipa sa de cercetători se îndreaptă în direcții foarte interesante cum ar fi: psihologia banilor, a luării deciziilor de către medici și pacienți, comportamentul economic, psihologia înșelăciunii și justiția socială. Având în vedere simțul aparte al umorului plus originalitatea exercițiilor pe care le-a folosit în studiile sale, cred că avem toate motivele să investim minutele următoare în materialul de mai jos, vizionare plăcută!


Celelalte discursuri în care Dan Ariely ne vorbește despre studiile și descoperirile sale se găsesc aici-link și aici-link. Despre autosabotaj există un material interesant aici-link iar despre alegerile noastre: aici-link. Despre importanța alegerii carierei am spus câteva lucruri aici-link.
Recomand bineînțeles cărțile bestseller ale lui Dan Ariely (traduse în limba română, transport gratuit oriunde în țară):
"Irațional în mod previzibil" - comandă online aici-link;
"Adevărul (cinstit) despre necinste" - comandă online aici-link;
"Iraționalitatea benefică" - comandă online aici-link.
***
*** Așa cum spuneam aici-link, impactul a ceea ce citim sau vizionăm nu este comparabil cu impactul unei experiențe de viață reale așa cum este un workshop interactiv unde informațiile sunt sistematizate iar exemplele și exercițiile le pun în valoare. De aceea, vă aștept cu drag la workshop-ul pe care îl susțin - "Regăsirea Potențialului Interior" - în cadrul căruia tratez subiecte esențiale pentru armonia ființei ca întreg. Darurile pe care le oferă acest seminar, mărturii ale participanților și detalii despre înscriere se găsesc aici-link. Următoarele ediții ale seminarului vor avea loc la Constanța - 27,28 septembrie, Sibiu - 4,5 octombrie și Cluj - 11,12 octombrie. Pentru că împreună e mereu mai ușor. Vă aștept cu drag
***
Dacă ești pentru prima dată în căsuța mea virtuală, îți urez bun venit! Ideea principală a blogului este dezvoltarea personală integrală așa cum am descris-o aici-link. Poți căuta mai ușor un subiect pe placul tău folosind listele "Articole recomandate", "Resurse video" și cea a cuvintelor cheie (coloana din dreapta). Te poți conecta cu artiolele blogului prin abonare în formularul din coloana din dreapta. Te mai aștept,
cu drag   *>:D< îmbrăţişare

luni, 22 septembrie 2014

Trezirea la realitate

De multe ori suntem doar la un pas de adevărata Libertate. Dar acel pas ne apare ca fiind foarte greu de făcut din cauza fricii de necunoscut. Așa ajungem să preferăm să menținem o experiență chiar dincolo de limitele suportabilității, doar pe principiul "măcar e un rău cunoscut".
Mulți oameni așteaptă ca o certitudine să le susțină primul lor pas către necunoscut sau așteaptă pe cineva care să-i asigure că totul va fi bine dincolo de acea limită a lucrurilor pe care le cunosc. Numai că așa ceva este imposibil. În realitate, nimeni nu cunoaște necunoscutul Celuilalt ("spațiul" interior) în sensul său profund. De aceea sfaturile în această direcție sunt inutile (link) iar rețetele nu dau rezultatele așteptate. Dacă oamenii ar înțelege acest fapt cu adevărat atunci ar accepta că nu există rețete universal valabile în autocunoaștere și ar înceta să mai caute noi și noi rețete care sunt prezentate ca având rezultate "garantate". Ar înțelege că singura cale este să învețe să-și construiască singuri propria cale. Chiar dacă asta nu e chiar simplu, există oameni dispuși să ajute la această autoexplorare (link)
Am "preparat" pentru astăzi un nou material video cu un text care aparține lui Gangaji rostit de vocea ei blândă. Relaxant și terapeutic (*în cazul când se vizionează fără distrageri și însoțit de o repirație profundă), numai bun de privit prin ochii sufletului...


Celelalte articole ce conțin materiale video cu Gangaji se găsesc aici-link, aici-link și aici-link. Merită vizionat și documentarul care există aici-link la realizarea căruia a participat și Gangaji. Un alt documentar care merită să existe în colecția oricărui explorator interior se găsește aici-link. Ceva conectat există aici-link.
Recomand astăzi căteva cărți care ne pot ajuta să plonjăm în lumea ce există dincolo de minte și în lărgirea orizontului personal (transport gratuit la orice comandă oriunde în țară):
"Doar rămâi tăcut" - H.W.L. Poonja (Papaji - maestrul lui Gangaji) - comandă online aici-link;
"Invățăturile lui Ramana Maharshi" - Arthur Osborne - comandă online aici-link;
"Eliberarea de cunoscut" - Jiddu Krishnamurti - comandă online aici-link;
"Viață eliberarată" - Jiddu Krishnamurti - comandă online aici-link;
"Iubește-te pe tine însuți și vindecă-ți viața" - Louise L. Hay - comandă online aici-link;
"Puterea este în interiorul tău" - Louise L. Hay - comandă online aici-link.
***
*** Conștientizarea "spațiilor" interioare, modurile în care acestea pot fi explorate și modul în care ne putem construi propria rețetă de armonizare - constituie subiecte importante în cadrul workshop-ului interactiv pe care îl susțin - "Regăsirea Potențialului Interior" - alături de alte subiecte esențiale pentru armonia ființei ca întreg. Vă stau la dispoziție în cadrul acestui seminar transformator pentru a vă oferi și alte secrete ale unei vieți armonioase. Darurile pe care le oferă acest seminar, mărturii ale participanților și detalii despre înscriere se găsesc aici-link. Următoarele ediții ale seminarului vor avea loc la Constanța - 27,28 septembrie, Sibiu - 4,5 octombrie și Cluj - 11,12 octombrie. Pentru că împreună e mereu mai ușor. Vă aștept cu drag
***
Dacă ai pășit pragul acestui mic univers pentru prima dată, îți spun bine ai venit! Sper să-ți placă ce vei găsi și să revii din când în când. În loc de hartă a site-ului poți utiliza listele "Articole recomandate", "Resurse video" și cea a cuvintelor cheie (coloana din dreapta). Pentru a primi pe mail artiolele blogului te poți abona prin intermediul formularului din coloana din dreapta. Te mai aștept,
cu drag   *>:D< îmbrăţişare

joi, 18 septembrie 2014

Informații care mi-au schimbat viața (49)

Acum câteva luni am auzit la radio un fragment dintr-o știre în care se anunța rezultatul unui studiu făcut de un grup de oameni de știință privind eficacitatea antibioticelor. Studiul a arătat că în ultimii ani eficacitatea acestora a scăzut și că peste 15-20 de ani acestea nu vor mai avea nici efect (nu cunosc sursa deoarece nu am prins știrea de la început și nu am considerat necesar să caut pe net). Desigur, aceasta nu este o informație care să bucure pe cineva însă, cel puțin pentru mine, vine ca un lucru firesc. Spun asta deoarece bănuiam că va veni o vreme când vom fi "forțați" să ne adaptăm și să ne vindecăm singuri - fără medicamente, fără tratamente naturiste, fără nimic "exterior".
Chiar dacă nu e o știre care să fi făcut înconjurul lumii pe prima pagină a ziarelor sau în primele minute ale știrilor tv, poate din alte motive, din ce în ce mai mulți oameni încearcă să înțeleagă de ce unele tratamente funcționează pentru unii dar nu funcționează pentru toți sau mai general - de ce unii se vindecă și alții nu.
Materialul video pe care-l aduc astăzi vine să aducă lămuriri în această direcție dar și în privința funcționării ființei umane ca întreg. Este vorba despre o conferință susținută de doi oameni minunați care au adus științei enorm de multe lucruri noi de o valoare extraordinară:
Rupert Sheldrake - biochimist și biolog, autor al teoriei rezonanței morfice, autorul a 10 cărţi și a peste 75 de lucrări științifice. A studiat la universităţile din Cambridge şi Harvard apoi a fost profesor la Cambridge.
Bruce Lipton - biolog remarcabil, specialist în genetică, foarte cunoscut pe plan mondial datorită ideii sale revoluționare că genele și ADN-ul pot fi modificate odată cu schimbarea credinţelor unui om. Parcursul său științific și articolele publicate se găsesc aici-link.
Conferința de mai jos este una consistentă din punct de vedere al informațiilor și are două puncte forte: se remarcă printr-un limbaj ce poate fi înțeles de către toți oamenii (indiferent de pregătire) și conține răspunsuri la întrebările celor din sală (întrebări pe care și le pun majoritatea oamenilor interesați de cunoaștere și de funcționarea organismului nostru). Iată doar două extrase din ceea ce spune Bruce Lipton:
"Există această problemă, despre care chiar vreau să vorbesc, când credem că vieţile ne sunt dictate de credinţele conştiente şi dorinţele şi cererile şi poftele noastre. Apoi, când asta nu merge, mereu ne uităm în jur, spunând că nu poate fi vina noastră, fiindcă astea sunt lucrurile dorite de mine. Şi se dovedeşte că 95% din viaţa noastră se derulează în baza unei programări subconştiente, numai 5% provine din mintea conştientă. Şi e relevant că, dacă nu eşti conştient de programarea din subconştient, atunci nu eşti conştient de 95% din ceea ce ţi se întâmplă în viață şi asta e ceva critic."
"Există o dinamică între vindecător şi pacient: cât de mult vor să se vindece, cât de mult le va permite subconştientul s-o facă. Există și o altă parte critică: mulţi oameni nu vor să se vindece, dintr-un motiv foarte simplu. Când erau tineri, atunci au primit mare parte din afecţiune şi, îmbătrânind, subconştientul spune: "Cum voi mai obţine ceva iubire ?" Şi răspunsul (din subconștient) este: "Revino la program şi îmbolnăveşte-te iar !" Şi e foarte dificil să vindeci pe cineva care are beneficii din a fi bolnav. Deci nu-i ceva simplu. Nu va funcționa numai fiindcă cineva 'spune' că vrea să se vindece."
Este un material demn de seria "Informații care mi-au schimbat viața" și merită să facă parte din colecția fiecărui căutător de cunoaștere. *Mulțumiri domnului Marian Matei pentru traducere. Vizionare plăcută!


Celelalte articole care conțin materiale cu Bruce Lipton se găsesc sub formă de listă aici-link, iar articolele cu materiale video cu Rupert Sheldrake - se găsesc în lista de aici-link. Și pentru că spre final Bruce Lipton vorbește despre Amit Goswami, iată și link spre un documentar realizat pe baza studiilor sale - aici-link.
Recomand bineînțeles cărțile lui Bruce Lipton:
- "Biologia credinței" - comandă online aici-link - transport gratuit;
- "Evoluția spontană" - comandă online aici-link - transport gratuit;
singura carte a lui Rupert Sheldrake care a fost tradusă în limba română:
- "Rezonanța morfică. O noua știință a vieții" - comandă online aici-link, - transport gratuit,
dar și cartea domnului prof.univ.dr. Dumitru Constantin Dulcan:
- "Inteligența materiei" - comandă online aici-link, - transport gratuit.
***
În cazul în care ești pentru prima dată aici, îți urez bun venit! Sper ca ceea ce vei găsi aici să fie util căutărilor tale. Poți alege un subiect care să-ți placă utilizând listele "Articole recomandate", "Resurse video" și cea a cuvintelor cheie (coloana din dreapta). Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept

cu drag   *>:D< îmbrăţişare


marți, 16 septembrie 2014

Secrete ale unei vieți fericite

"Trebuie să învațăm mai ales ce anume este benefic pentru noi și ce anume nu este bun. Iar singurul mod de a afla acest lucru este sa devenim conștienti de consecințele acelei experiențe. Tot ceea ce hotărâm sau nu, ceea ce facem sau nu, ceea ce spunem sau nu, și la fel: ceea ce gândim sau simțim va avea anumite consecințe.
Omul își dorește sa trăiască într-un mod din ce in ce mai inteligent. Atunci când își dă seama ca o experiență provoaca niște consecințe dăunatoare, în loc sa-și reproșeze ceva sau să fie ranchiunos pe cineva, trebuie sa accepte pur și simplu faptul că a ales acea experiență (chiar inconștient), pentru a descoperi că nu a fost o mișcare inteligentă pentru el. Își va aminti de acest lucru mai târziu. Astfel, putem să trăim o experiență în acceptare. Din contra, va reamintesc că, chiar dacă va spuneți: "Nu mai vreau sa trăiesc așa", o veți lua de la capăt. Trebuie să îți acorzi dreptul de a repeta de mai multe ori aceeași greșeala sau experiență neplacută, înainte de a ajunge să ai voința și curajul necesare pentru a te schimba. Oare de ce nu înte1egem de la început? Din cauza ego-ului nostru, alimentat de convingerile noastre." - Lise Bourbeau
Am început cu acest citat deoarece aduc astăzi în atenție un scurt interviu realizat de Lilou Macé cu Lise Bourbeau - autoare a 21 de cărţi bestseller vândute în peste 3 milioane de exemplare, speaker de renume internațional ce susține seminarii și conferințe în toată lumea. Așa cum spuneam și în primul articol dedicat acesteia (aici-link), ideea principală pe care se bazează cărțile și discursurile sale este faptul că dezechilibrele din corpul nostru sunt mesaje pe care acesta ni le transmite privind măsura în care ne iubim pe noi înșine și pe ceilalți. Luând în considerare că tot ce există în Univers este interconectat, este nevoie să ascultăm nu doar corpul, ci tot ceea ce apare în viața noastră: oameni, evenimente, experiențe, și, dacă devenim conștienți de semnalele pe care le primim, atunci cu siguranță vom avea o viață fericită.
Pe cei care o îndrăgesc pe Lise Bourbeau îi anunț că în primul weekend al lunii noiembrie ea vine în România pentru a susţine la Bucureşti atelierul vedetă al şcolii sale numit "Ascultă-ţi sufletul" (despre care găsiți detalii aici-link). Evenimentul este organizat de echipa de la Evoluăm Împreună care a elaborat și ghidul "Scapă acum de orice frică" ce poate fi descărcat aici-link
*Calitatea imaginii este cea a materialului original găsit pe youtube, nu s-a putut îmbunătăți, dar informațiile cuprinse în material merită să trecem peste acest aspect. Vizionare plăcută!


Recomand și primul interviu cu Lise Bourbeau care există aici-link, și dacă nu ați reușit la vremea când au fost postate, merită să vedeți și cele două discursuri ale lui Lissa Rankin de aici-link și aici-link. Bineînțeles, de văzut documentarele "de bază" pe care le-am recomandat de multe ori - de aici-link și aici-link.
Recomand cu căldură minunatele cărți ale lui Lise Bourbeau - balsam pentru suflet - cărți care pot fi cumpărate direct online cu un click pe titlurile lor:
***
*** Mecanismele ce generează blocajele corpului fizic și modul cum pot fi rezovate aceste blocaje reprezintă unul dintre subiectele importante ale workshop-ului interactiv pe care îl susțin - "Regăsirea Potențialului Interior" - alături de alte subiecte importante pentru armonia ființei din punct de vedere holistic. Vă stau la dispoziție în cadrul acestui seminar transformator pentru a vă oferi și alte secrete ale unei vieți armonioase. Darurile pe care le oferă acest seminar, mărturii ale participanților și detalii despre înscriere se găsesc aici-link. Următoarele ediții ale seminarului vor avea loc la Constanța - 27,28 septembrie, Sibiu - 4,5 octombrie și Cluj - 11,12 octombrie. Pentru că împreună e mereu mai ușor. Vă aștept cu drag
***
Dacă ai ajuns pentru prima dată pe această pagină, îți spun bun venit! Cele 436 de articole pot oferi o călătorie informațională suficient de consistentă pentru dezvoltarea personală integrală (a cărei definiție am definit-o aici-link). Poți alege dintre acestea folosind listele "Articole recomandate", "Resurse video" și cea a cuvintelor cheie (coloana din dreapta). Poți primi pe mail artiolele blogului dacă te abonezi prin intermediul formularului din coloana din dreapta. Te mai aștept,
cu drag  *>:D< îmbrăţişare

joi, 11 septembrie 2014

Treaba mea, treaba ta și treaba lui Dumnezeu

"Pot găsi doar trei tipuri de treburi în Univers: a mea, a ta și a lui Dumnezeu.
(Pentru mine cuvântul Dumnezeu înseamnă „realitate”. Realitatea este Dumnezeu, pentru că guvernează. Orice nu este sub controlul meu, al tău, sau controlul tuturor, o numesc treaba lui Dumnezeu).
Cea mai mare parte a stresului vine din faptul că trăim mental în afara treburilor noastre. Când mă gândesc "Trebuie să-ți găsești o slujbă", "vreau să fii fericit", "ar trebui să fi punctual", "ar trebui să ai mai multă grijă de tine" - sunt în treaba ta. Când sunt îngrijorată de cutremure, inundații, război sau când voi muri, sunt în treaba lui Dumnezeu. Dacă sunt mental în treaba ta sau a lui Dumnezeu, efectul este separarea.
Am observat asta la începutul anului 1986. Când mergeam mental în treaba mamei mele, de exemplu, cu un gând ca "Mama mea ar trebui să mă înțeleagă", am experimentat imediat un sentiment de singurătate. Și am înțeles că de fiecare dată în viața mea, când m-am simțit rănită sau singură, mă aflam în treaba altora.
Dacă tu îți trăiești viața, iar eu trăiesc mental viața ta, cine este aici trăind-o pe a mea? Suntem amândoi acolo. Fiind mental în treaba ta, mă reține de la a fi prezentă în treaba mea. Sunt separată de mine, întrebându-mă de ce viața mea nu funcționează.
Să cred că știu ce e mai bine pentru altcineva, înseamnă să fiu în afara treburilor mele. Chiar şi în numele iubirii, este aroganța pură, iar rezultatul este tensiune, anxietate și frică. Știu ce este bine pentru mine? Asta este singura mea treabă. Ar trebui să lucrez cu asta, înainte să încerc să rezolv problemele tale pentru tine.
Dacă înțelegi cele trei tipuri de treburi îndeajuns să stai în treaba ta, ți-ar putea elibera viața într-un mod în care nici nu-ți poți imagina. Data viitoare când simți stres sau disconfort, întreabă-te în a cui treabă te afli mental și s-ar putea să începi să râzi! Întrebarea aceasta te poate aduce la tine. Și ai putea vedea cum nu ai fost niciodată prezent și că ți-ai trăit toată viața, mental, în treburile celorlalți. Doar să observi când te afli în treburile celorlalți, te poate aduce înapoi la sinele tău minunat.
Iar dacă practici asta pentru un timp, vei observa că nici tu nu ai nici o treabă şi că viața ta se desfășoară perfect pe cont propriu."
***
Fragmentul de mai sus este extras din minunata carte a lui Byron Katie "Iubește ceea ce este" și chiar nu am considerat că are nevoie de vreo introducere deoarece este atât de clar, concis și...perfect. Vă propun acum spre vizionare un nou exemplu al aplicării "Lucrării" sale despre care am vorbit pentru prima dată aici-link. Un exercițiu nu doar util dar și foarte amuzant în stilul binecunoscut al lui Byron Katie...


Celelalte exemple ale aplicării metodei elaborate de Byron Katie se găsesc în articolele de aici (link)aici-link și aici-link iar despre gânduri nefondate, presupuneri inutile, prejudecăți și proiecții iluzorii merită să vizionați documentarul care există aici (link). O altă modalitate de autoinvestigare găsiți aici-link.
Pentru o înțelegere profundă a Lucrării și exemple concrete de aplicare recomand trei cărți ale lui Byron Katie care pot fi comandate online după cum urmează - transportul fiind gratuit oriunde în țară:
- "Pune-ți gândirea sub semnul intrebării și schimbă lumea" - comandă online aici-link;
- "Cine ai fi tu fără povestea ta?" - comandă online aici-link;
- "Iubește ceea ce este" - comandă online aici-link.
Și dacă tot veni vorba de relațiile de cuplu, recomand încă o carte pentru cei care vor cu adevărat relații armonioase:
-"Iubirea nu este de ajuns" - Aaron T. Beck (părintele psihoterapiei cognitive) - comandă online aici-link.
***
UPDATE - REMINDER: 
- Seminarul "Evoluția Conștientă pas cu pas" va sosi în: BUCUREȘTI - 15-16 octombrie și BRAȘOV - 22-23 octombrie. Acesta conține informații despre gradele de conștiență, etapele transformării interioare, rescrierea tiparelor de gândire, emoționale și socio-relaționale, etc - totul prin prisma cercetărilor din psihologia transpersonală. Descriere și celelalte detalii se găsesc AICI-LINKVă aștept cu drag 
- pe romașcani îi aștept ca de obicei la Serile de Inspirație și Povești, următoarea fiind joi 13 octombrie - detalii AICI-LINK
***
Dacă esti pentru prima dată în căsuța mea virtuală, îți urez bun venit! Sper să găsești multe lucruri care să-ți placă. Poți folosi ca hartă a site-ului listele "Articole recomandate", "Resurse video" și cea a cuvintelor cheie (coloana din dreapta). Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag   *>:D< îmbrăţişaremarți, 9 septembrie 2014

Despre limita dintre viață și moarte

Spuneam mai demult că despre stările de neputință este greu să vorbim. Unii oameni sunt de părere că nici nu e indicat. Alții spun că nu e bine să vorbești despre lucruri negative/dureroase. De parcă dacă nu vorbim vom uita de ele sau ele vor dispărea de la sine. După cum știți, așa ceva nu se va întâmpla. Dimpotrivă, refuzând să privim în față astfel de lucruri, ele nu vor face decât să se agraveze.
Pentru că măcar din când în când face bine să ne gândim la lucrurile la care nu am vrea să ne gândim, pentru că efectul se aseamănă efectului unui duș rece, iar eu consider că dușurile reci sunt bune - dau astăzi mai departe un discurs profund tulburător al unui ofițer de poliție. Fiind membru al California Highway Patrol cu o vechime de 23 de ani, acesta a descoperit încă de la începutul muncii sale că e nevoie să-și asume un rol neobișnuit pentru un ofițer de poliție - acela de consilier de prevenire a suicidului. De ce? Asta veți afla urmărind materialul de mai jos. El însuși este un supravietuitor al cancerului și al unor operații de inimă multiple, ceea ce l-a determinat să simtă și să transmită mai departe într-un fel special poveștile de viață pe care le-a întâlnit în timpul cât a patrulat pe podul Golden Gate. Sunt sigură că veți simți ceea ce trasmite...
"Începând cu anul 1994, prin compasiunea sa și abilitățile sale de expert în ascultare, Kevin Briggs a ajutat mai mult de 200 de persoane aflate pe marginea prăpastiei către moarte să renunțe la sinucidere "- "People", 03 octombrie 2013


Pe aceeași temă sau cu foarte mare legătură sunt articolele care se găsesc aici-link, aici-linkaici-link și aici-link. Merită să vedeți ce există aici-linkaici-link și aici-link.
Pentru cei care vor să depășească singuri stările de neputință (deși n-aș recomanda singurătatea în acest context) sau pur și simplu să se informeze pentru a-i ajuta pe cei dragi recomand câteva cărți foarte utile:
- "Demonul amiezii. O anatomie a depresiei" - Andrew Solomon - comandă online aici-link - transport gratuit - volum finalist la Premiul Pulitzer, câştigător al National Book Awards şi inclus în lista The Times a celor mai bune o sută de cărţi ale deceniului;
-"Exerciții de meditație pentru depașirea depresiei" - autori: Mark Williams, John Teasdale, Zindel Segal, Jon Kabat-Zinn - comandă online aici-link;
- "Depresia: psihoterapie si consiliere" - Paul Gilbert - comandă online aici-link;
- "Învinge depresia înainte ca ea să te învingă" - Robert L. Leahy - comandă online aici-link;
- "Depresia. Evadare Din Infern" - Sorin Ene - comandă online aici-link.
***
În cazul când ești pentru prima dată în micul meu univers, îți spun bine ai venit! Am adunat aici de-a lunul vremii toate lucrurile care m-au ajutat să cresc și să-mi fie bine și care cred că îi pot ajuta și pe ceilalți. În căutarea unui subiect pe placul tău poți folosi listele "Articole recomandate", "Resurse video" și lista de cuvinte cheie din coloana din dreapta. Te poți conecta cu articolele blogului oferindu-i un like și prin abonare în formularul din coloana din dreapta. Te mai aștept,
cu drag   *>:D< îmbrăţişare

duminică, 7 septembrie 2014

Iubire versus frică - pentru sănătate

După cum știm, tot ceea ce simțim, gândim și/sau facem ne influențează starea de sănătate. Dar poate cele mai profunde efecte negative le are asupra noastră frica, aceasta producând: stres și anxietate, angina, aritmii, astm, alergii, hipertensiune arterială, dureri de cap, accidente vasculare cerebrale și multe altele. Chiar dacă legătura dintre frică și manifestarea acesor simptome sau boli nu ar fi fost studiată și demonstrată științific nu cred că s-ar fi îndoit nimeni de existența acesteia având în vedere rapiditatea cu care crește viteza bătăilor inimii noastre în situații de pericol.

Având în vedere importanța consecințelor pe care le are frica asupra sănătății noastre dau mai departe astăzi o secvență dintr-un interviu cu renumitul biolog Bruce Lipton unde acesta explică ce înseamnă pentru sănătate a trăi în iubire versus a trăi în frică.

Pentru că nu este prima dată când promovez interviurile sale, acum reamintesc doar faptul că acesta este specialist în biologie celulară - fost profesor la University of Wisconsin's School of Medicine, foarte cunoscut pe plan mondial datorită ideii sale revoluționare că genele și ADN-ul pot fi modificate odată cu schimbarea credinţelor noastre. Este de asemenea recunoscut și pentru punțile între ştiinţă şi spiritualitate pe care le construiește permanent în articolele și conferințele pe care le susține în diverse țări ale lumii.

Sunt informații la fel de importante ca și acelea pe care Lissa Rankin le-a comunicat în discursurile sale de aici-link și aici-link, așa că sigur merită date mai departe.. *Mulțumiri Andrei Ivanov pentru traducere. Vizionare plăcută!


Cele mai importante articole ce conțin interviuri cu Bruce Lipton sunt aici-link, aici-link și aici-link. Acesta a avut contribuții importante la realizarea documentarelor care se găsesc aici-link și aici-link. Despre consecințele gandurilor noastre asupra stării de sănătate se vorbește aici-link.
Pentru cei care vor să înțeleagă procesele care au loc în organismul nostru recomand cu căldură cărțile lui Bruce Lipton:
- "Biologia credinței" - comandă online aici-link - transport gratuit;
- "Evoluția spontană" - comandă online aici-link - transport gratuit;
dar și cartea domnului prof.univ.dr. Dumitru Constantin Dulcan:
- "Inteligența materiei" - comandă online aici-link, - transport gratuit.
***
Dacă ești pentru prima dată aici, îți urez bun venit! Te așteaptă 434 de articole cu informații utile și exerciții de fitness mental și emoțional - pentru că asta înseamnă dezvoltare personală integrală (link). Listele "Articole recomandate", Resurse video și cea cu cuvinte cheie din coloana din dreapta te pot ajuta să găsești mai ușor subiectele care te interesează. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag   *>:D< îmbrăţişarevineri, 5 septembrie 2014

Dovezi științifice privind remodelarea creierului prin meditație

Sunt foarte multe informații care deși sunt prețioase și ar ajuta foarte mulți oameni rămân disponibile doar pe net și nu ajung să fie difuzate la TV sau în presa națională așa cum ar merita.
Găsisem acum ceva vreme o informație în care era precizat faptul că meditația are rezultate extraordinare nu doar în cazul reducerii stresului ci și în tratarea depresiei și chiar a bolilor cronice. Am rămas uimită să aflu că încă din 1979 s-au folosit cu scop terapeutic exerciții de meditație cunoscută sub numele de concentrare asupra prezentului (mindfulness) aceasta având originea în tradițiile asiatice. Aceste exerciții au fost perfecţionate și adaptate medicinei moderne (în 1979) de către Jon Kabat‑Zinn și colegii săi de la Facultatea de Medicină din Massachusetts în cadrul unui program de reducere a stresului, cunoscut sub numele de MBSR (Mindfulness‑Based Stress Reduction) adică reducerea stresului bazată pe concentrarea asupra prezentului.
Singurul motiv pentru care aceste lucruri nu sunt mai răspândite decât sunt în acest moment cred că este dorința marilor companii farmaceutice și a sistemului medical ca oamenii să rămână sclavii medicamentelor pentru cât mai mult timp.
În 2005 Dr. Sara Lazar de la Spitalul General Massachusetts din Boston fost curioasă să afle dacă starea de bine și relaxarea oferite de meditație nu sunt doar un efect placebo așa că a pornit o cercetare științifică amănunțită prin scanarea activității cerebrale numita fMRI (functional magnetic resonance imaging) în timpul meditației a mai multor grupuri și categorii de practicanți ai meditației. Lucrurile pe care le-a descoperit au fost cu adevărat uimitoare: meditația nu numai că oferă o stare de bine și relaxare ci chiar modifică structura creierului! Articolul pe care Dr. Sara Lazar l-a publicat în 2005 se găsește (în limba engleză) aici-link. Vă invit să descoperiți rezultatele studiilor sale descrise de ea însăși în discursul de mai jos...vizionare plăcută!
(***Activați subtitrarea în limba română din butonu "rotiță" din bara player-ului.)


Informații foarte importante despre această proprietate a creierului nostru - neuroplasticitatea - puteți afla din materialele conținute în articolele de aici-link și aici-link, despre modificările ce apar în creierul vindecătorilor aici-link, despre mindfulness aici-link. Despre evoluția cercetărilor științifice în domeniul neuroștiințelor ne vorbește domnul prof.univ.dr. Leon Zăgrean aici-link, iar un documentar bun despre funcționarea minții există aici-link.
Recomand astăzi o carte foarte utilă pentru cei care vor să se elibereze de nefericire cronică (depresie): "Exerciții de meditație pentru depașirea depresiei" - autori: Mark Williams, John Teasdale, Zindel Segal, Jon Kabat-Zinn - comandă online aici-link (transport gratuit oriunde în țară). Cartea este structurată în 4 părți: Partea întâi - Mintea, corpul și emoţiile; Partea a doua - Clipă de clipă (Cultivarea concentrării asupra prezentului); Partea a treia - Transformarea nefericirii; Partea a patra - Redevino stăpânul vieţii tale
Recomand de asemenea (transport gratuit):
- "Mindfulness pentru începători" -Jon Kabat-Zinn- comandă online aici-link;
- "Mindfulness pe înțelesul tuturor" -Bhante Gunaratana- comandă online aici-link;
- "Meditația și viața cotidiană" -Geshe Rabten- comandă online aici-link.
***
Dacă ai ajuns pe această pagină pentru prima dată, îți spun bun venit! Este un site dedicat lucrurilor care să ne ajute să creștem și să ne adaptăm cât mai ușor schimbărilor oricare ar fi natura acestora. Pentru a găsi un subiect care te interesează poți folosi listele "Articole recomandate", Resurse video și cea cu cuvinte cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag   *>:D< îmbrăţişare


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...