"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

Click pe banner pentru detalii

luni, 5 ianuarie 2015

Cea mai scurtă istorie Universului (+ recomandare film)

Mai devreme sau mai târziu, fiecare om ajunge să-și pună întrebările fundamentale: Cine sunt? Care este sensul/scopul vieții? Ce se întâmplă după ce murim? Și, cum sunt și eu om, de multă vreme mă gândesc la aceste lucruri. :)))
Una dintre cele mai bulversante etape care urmează căutărilor și acumulărilor de informații este conexiunea celor care sunt compatibile și eliminarea celor care nu se (mai) potrivesc în Marele Tablou sau a celor care se contrazic unele pe altele cu argumente insuficiente. Alegerea informațiilor cu care rezonează nu doar mintea ci și inima noastră nu este un proces simplu ci unul chiar complicat, mai ales trăind în oceanul de informații în care trăim astăzi și în valurile de influențe care vin de peste tot. De fapt, procesul reînnoirii și reașezării "bazei de date" interioare nu este doar o etapă ci un proces ce continuă de-a lungul întregii vieți.
Mi-amintesc o vreme în care mi-era foarte greu să aleg între teoriile care încearcă să răspundă la întrebările de mai sus. Simțeam intuitiv că toate conțin o fărâmă de adevăr dar nu reușeam să găsesc acel punct comun care să indice "intersecția". Mi-amintesc că în acest sens m-am bucurat foarte mult când am găsit citatul următor, deoarece corespundea exact lucrurilor pe care mi le spunea "vocea" numită "interioară":
"Nu credeţi în buna credinţă a tradiţiilor, chiar dacă datează de generaţii şi sunt larg răspândite. Nu credeţi un lucru numai pentru că mulţi alţii vorbesc despre el. Nu credeţi în bunele intenţii ale înţelepţilor din vremurile trecute. Nu credeţi în ceea ce v-aţi imaginat, sugestionându-vă că un zeu a fost sursa voastră de inspiraţie. Nu credeţi în autoritatea maeştrilor şi a preoţilor. După ce examinaţi totul, credeţi numai în ceea ce aţi verificat şi experimentat singuri şi consideraţi a fi rezonabil după felul vostru de a fi" - Buddha
După aceea, lucrurile s-au simplificat semnificativ și au ajuns astăzi să fie foarte simple. Dar nu e locul aici pentru povestea întreagă, o păstrez pentru seminarii (link) :))
Am început astfel postarea deoarece dau mai departe astăzi o metaforă pe care o consider excepțională prin modul special în care a concentrat atât de multe răspunsuri într-o formă atât de simplă și de...ușor de înțeles. Este vorba despre o transpunere video a unui text cu titlul "Oul" ("The Egg") - ce aparține lui Andy Wier. Sper să vă placă și vouă


Desigur, aceasta este doar o "piesă" în Marele Tablou, esența adevărului se află dincolo de ea și dincolo de înțelegerea minții noastre de-"aici". Dar e o "piesă" care mi-a plăcut mult deoarece are legătură cu ceea ce spuneam la minutul 3.15 din clipul pe care l-am editat anul trecut cam pe vremea asta - care se găsește aici-link .. :D
Bonusul de care spuneam în titlul postării este un film minunat apropiat ca temă: "Omul de pe Pământ" - îl recomand cu drag - îl găsiți subtitrat aici-link.
Dacă tot veni vorba în clipul de mai sus despre iluzia timpului și despre universuri (mai mult sau mai puțin paralele :))) recomand spre vizionare miniseria de patru documentare de la NOVA care se găsesc aici-ep.1, aici-ep.2, aici-ep.3 și aici-ep.4 - sunt excepționale nu doar prin conținutul științific ci și prin limbajul foarte simplu și grafica video intuitivă. Alte două articole ce conțin diverse răspunsuri la întrebările esențiale se găsesc aici-link, aici-link și  aici-link.
Și pentru că avem nevoie de repere, pentru cei pasionați recomand și următoarele lucrări:
"Credință, îndoială și fanatism" - Osho - comandă online aici-link (25% reducere+transport gratuit);
"Trezirea. Ghid Pentru O spiritualitate fără religie" - Sam Harris - comandă online aici-link (transport gratuit);
"Trezirea din somnul conștiinței" - Steve Taylor - comandă online aici-link (transport gratuit);
***
Dacă este prima dată când ai pășit pragul acestui mic univers, îți urez bun venit! Sper ca ceea ce vei găsi să-ți aducă măcar un strop de informație și un gram de bucurie în plus. Listele "Articole recomandate", Resurse video, cea a cuvintelor cheie din coloana din dreapta și căsuța "caută" din acceași coloană (sus) te pot ajuta să găsești mai ușor un subiect care îți place. Poți primi direct pe mail articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în formularul din dreapta. Te mai aștept
cu drag   *>:D< îmbrăţişare

3 comentarii:

Anonim spunea...

Buna Adina!
Ador formatele "pastila" deoarece nu consuma mult timp. Se termina inainte de a termina sa o mesteci si ramai cu gustul ei in cerul gurii. Frumoasa "poveste" si admirabil "spusa" de fermecatoarea doamna/domsoara J. Stevens si de "homeless-ul" J. Campling. Multumesc pentru propunere! (E.A.)

Anonim spunea...

Adina, aceeasi minunatie, aceeasi caldura sufleteasca! Filmuletul este atat de...clar, chiar revelator. Iti multumesc pentru lumina ce-o presori peste noi, cei care iti urmarim dezvaluirile si cei care ni se vor alatura; cu tarie cred ca sunt tot mai multe suflete care ratacind printre intrebari, se vor intoarce "acasa"dupa ce vor descoperi postarile tale! O saptamana exact cum vrei tu sa fie! Te pup si te imbratisez cu drag! Preafericitul

Razvan Ianculescu spunea...

Am tot vazut filmulete, seriale, filme de lung metraj, documentare, dar asta chiar este cel mai scurt. Si, surprinzator, cuprinzator.

Ce adevarat ai scris despre procesul reinnoirii bazei de date interioare.

Sa ne citim sanatosi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...