"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

miercuri, 20 mai 2015

Dovezi ale inteligenței materiei și universului

"Există o inteligență prezentă în toate manifestările de univers - cauza primă și ultimă a tuturor lucrurilor. Este prezentă în caracterul legităților de organizare a materiei, traversează instinctele întregii lumi animale, dirijează angrenajul miliardelor de celule vii și definește toate formele de manifestare ale deciziei, cu corolarul său - gândirea umană.
O singură inteligență traversează lumea - de la comportamentul particulei subatomice până la cel al creierului uman. Diferența constă doar în gradul de complexitate și de opțiune, de libertate a deciziei care se manifestă la diverse niveluri de reprezentare.
O singură Rațiune transpare de "sus" şi până jos: rațiunea legilor cosmice, rațiunea lumii vegetale, rațiunea lumii animale, rațiunea umană şi Rațiunea care le pune pe toate acestea într-un armonios acord.
Rațiunea de "dincolo" coincide numai arareori cu rațiunea noastră, pentru că acolo este un "savoir absolu", o cunoaștere absolută în care se "văd" toate cauzele, iar aici este o cunoaștere doar limitată. Vom vedea ca urmare numai cauzele imediate în care ne implicăm și le vom ignora pe cele îndepărtate." - fragment din cartea "Inteligența materiei" scrisă de prof.univ.dr. Dumitru Constantin Dulcan
Așa cum spuneam într-un alt articol aici-link, credințele noastre despre materie și Univers, despre felul în care este acesta structurat, determină comportamentele noastre față de semeni, față de natură și mediul în care trăim. Altfel spus: determină cât de mult ne pasă de ceea ce emitem energetic, de amprentele pe care le lăsăm în urma "trecerii" noastre și de felul în care interacționăm cu tot ceea ce există.
Privind ceea ce se întâmplă astăzi în lume, putem spune că încă mai e loc de înșelăciuni, manipulare și minciună, însă va veni o vreme când vom deveni transparenți unii pentru ceilalți, când câmpul ce ne conectează va fi simțit de fiecare și conștientizat iar manipularea nu va mai fi posibilă. Nu cred că acel timp e atât de departe atâta vreme cât atât de mulți oameni încep să simtă de departe interesele ascunse ale cuiva sau ceea ce nu este în regulă cu o situație de viață.
"Oamenii doresc cu adevărat să creadă că suntem interconectați și le place să creadă asta dar au nevoie de un motiv pentru a crede." - spunea Gregg Braden în interviul de aici-link. Din acest motiv dau astăzi mai departe o emisiune foarte prețioasă care conține multe motive pentru a crede că suntem interconectați nu doar între noi ci cu tot ceea ce există în acest întreg inteligent pe care îl numim Univers. Este vorba despre o ediție a emisiunii "Mistere la Granițele Cunoașterii" în care Daniel Roxin îl are ca invitat pe domnul prof.univ.dr. Dumitru Constantin Dulcan (un om foarte drag mie și acestui blog, după cum cititorii fideli știu deja). Vizionare plăcută


Celelalte interviuri cu domnul prof.univ.dr. D.C. Dulcan se găsesc sub formă de listă aici-link. În completare recomand materialele care există aici-link, aici-link și aici-link. Două documentare foarte bune despre inteligența Universului găsiți aici-link și aici-link.
Recomand cu căldură cărțile domnului prof. D.C. Dulcan care nu mai au nevoie de nici o prezentare (transport gratuit indiferent de valoarea comenzii oriunde în țară):
- "Inteligența materiei" - comandă online aici-link;
- "În căutarea sensului pierdut" (ambele volume) - comandă online aici-link;
- "Mintea de dincolo" - comandă online aici-link;
- "Somnul rațiunii" - (apariție 2014) comandă online aici-link;
dar și cărțile autorilor pe care domnul prof. D.C. Dulcan îi recomandă în această emisiune și cele anterioare:
- Raymond A. Moody - comandă online aici-link și
- Gregg Braden - comandă online aici-link.
***
*** Dacă doriți să aflați mai multe despre argumentele științifice care demonstrează interconectarea universală, modul în care interacționează omul cu câmpul energetic universal și multe alte informații și exerciții care să ne simplifice viața, vă invit la seminarul interactiv - "Regăsirea Potențialului Interior". Descrierea completă, mărturii ale participanților și detalii despre înscriere se găsesc aici-link. Următoarele ediții vor avea loc la  București - 30,31 mai și Iași - 6,7 iunie. Pentru că împreună e mereu mai ușor și niciodată informația citită nu va crea la fel de multe conexiuni ca o interacțiune umană reală. Vă aștept cu drag
***
Dacă este prima dată când ai pășit pragul acestui mic univers, îți urez bun venit! Sper ca ceea ce vei găsi aici să-ți aducă măcar un strop de informație și un gram de bucurie în plus. Listele "Articole recomandate", Resurse video, cea a cuvintelor cheie din coloana din dreapta și căsuța "caută" din aceeași coloană (sus) te pot ajuta să găsești mai ușor un subiect care îți place. Poți primi direct pe mail articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în formularul din dreapta. Te mai aștept,
cu drag   *>:D< îmbrăţişare

Un comentariu:

Razvan Ianculescu spunea...

Impartasesc aceeasi idee. Cred cu tarie ca nu mai este mult pana cand ne vom simti cu totii Oameni si vom abandona toate programele negative care ne-au fost tatuate cumva pe creier.

Un lucru bun si util: tot mai multi renunta la ele, se simt liberi si natural cand o fac, iar asta pare a fo cel mai mare castig al umanitatii.

Foarte pe sufletul meu ai scris, felicitari! :*