"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

marți, 12 mai 2015

Medicina vibrațională recunoscută în lumea medicală

"Practica medicală curentă se bazează pe modelul newtonian în ceea ce privește înțelegerea realității. Acest model ține de un punct de vedere potrivit căruia lumea reprezintă un mecanism complicat. Doctorii văd corpul ca pe un fel de mașină mare care este controlată de creier și de sistemul nervos periferic: computerul biologic. Dar oare reprezintă oamenii doar niște mașini, oricât ar fi de sofisticate? Sau niște mecanisme biologice complexe, interconectate în mod dinamic cu niște câmpuri de energie vitală... așa-numitele "spectre"?
(...) Rezultatul aplicării paradigmei einsteiniene în medicina vibrațională este faptul de a vedea omul ca pe un sistem de rețele formate din câmpuri complexe de energie care interferează cu sistemul celular sau fizic. Medicina vibrațională folosește forme specializate de energie cu scopul de a acționa asupra acestor sisteme energetice în momentul în care acestea suferă un dezechilibru din cauza stării de boală." - fragment din cartea "Medicină vibrațională" scrisă de Richard Gerber (link).
***
Conceptul de medicină vibratională nu este unul nou, bazele acestuia pierzându-se în timpuri străvechi în vechile tradiții, chiar dacă forma și denumirea sub care a apărut nu au fost acestea. Acest domeniu reunește suma tuturor metodelor, tehnicilor, disciplinelor și practicilor care consideră omul un sistem energetic complex și utilizează pentru echilibrarea acestuia metode energetice.
Până în zilele noastre, sistemul medical a opus rezistență acceptării ideii că întreaga lumea fizică este energie condensată. Însă odată cu dezvoltarea conceptelor din fizica cuantică și formularea noilor teorii despre structura energetică a materiei iată că asistăm la schimbări profunde și în sistemul medical. Spun asta deoarece am fost încântată să aflu că doi autori români din sistemul de învățământ universitar(!) au scris o carte care cuprinde bazele teoretice ale comunicare intercelulară prin vibrații de tip electromagnetic - comunicare ce constituie limbajul codificat, analogic ṣi digital al tuturor ființelor vii. Este vorba despre cartea "Introducere în medicina vibrațională" (link) scrisă de domnul conf. univ. dr. Traian Trandafir și doamna lector univ. dr Mihaela Gheorghiu de la Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" București. Cartea oferă o bază teoretică solidă pentru explicarea fenomenelor ce au loc în vindecare în cadrul tuturor ramurilor medicinei complementare, de la acupunctură, homeopatie, gemoterapie până la mai noile terapii cu biocâmpuri ṣi biorezonanță - aplicate în practica medicală curentă.
Pentru a înțelege principiile care stau la baza medicinei vibraționale, cercetările științifice care au condus la acceptarea în lumea medicală a acestui concept revoluționar și pentru a afla câteva relatări ale unor experimente deosebite, vă invit să vizionați una dintre edițiile emisiunii "Mistere la granițele cunoașterii" în care domnul Daniel Roxin o are ca invitată pe doamna lector univ. dr Mihaela Gheorghiu. Vizionare plăcută


Pentru că tot a venit vorba în emisiune despre teoria câmpurilor morfice a lui Rupert Sheldrake recomand conferința susținută de acesta a cărei înregistrare există aici-link. Informații foarte importante despre vindecare și medicina holistică există în articolele care se găsesc aici-link, aici-link aici-link și în documentarul de aici-link.
Recomand tuturor celor însetați de cunoaștere cărțile amintite mai sus:
"Introducere în medicina vibrațională" -Traian Trandafir, Mihaela Gheorghiu- comandă online aici-link;
"Medicina vibrațională" -Richard Gerber- comandă online aici-link;
și, în plus, cele mai bune cărți pe care le-am întâlnit privind cauzele profunde ale bolilor și simbolistica acestora:
"Puterea vindecătoare a bolii" -Thorwald Dethlefse, Ruediger Dahlke- comandă online aici-link;
"Boala ca șansă" -Ruediger Dahlke- comandă online aici-link (25%red.);
"Boala ca simbol. Manual de psihosomatică" -Ruediger Dahlke- comandă online aici-link (10%red.);
"Boala ca metaforă" -Susan Sontag- comandă online aici-link;
"Vindecarea cu ajutorul minții" -Lissa Rankin- comandă online aici-link.
***
Dacă ai ajuns pentru prima dată în căsuța mea virtuală, îți spun bine ai venit! Sunt aici peste 490 de articole ce cuprind informații utile pentru dezvoltarea noastră dar și pentru relaxare și bucurie în suflet. Poți căuta un subiect care îți place folosind listele "Articole recomandate", Resurse video, cuvintele cheie din coloana din dreapta și căsuța "caută" din aceeași coloană (sus). Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept,
cu drag   *>:D< îmbrăţişare


Un comentariu:

Alexandru Chesauan spunea...

Adina! Multumesc mult pentru "Apa Cunoasterii".
O Viață Bună Și Frumoasa Pentru Tine,și pentru Toți pe Care-i Iubesti.

Alexandru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...