"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

Click pe banner pentru detalii

marți, 11 august 2015

Secretele creierului uman

"Creierul ne minte de multe ori. Chiar și atunci când ceierul îndeplineșete funcții esențiale, nu prea ne ține la curent cu ce se întâmplă.

Evident, creierul nu intenționează să mintă. În cea mai mare parte a timpului își vede de treabă sârguincios, muncind din greu să ne asigure supraviețuirea, ajutându-ne să ne atingem scopurile într-o lume atât de complicată. Însă, pentru că, de cele mai mult ori, suntem obligați să reacționăm rapid când ne confruntăm cu o oportunitate, creierul ne dă un răspuns imediat, pe jumătate gândit, pe jumătate ghicit, și nu răspunsul perfect, pentru care ar avea nevoie de mai mult timp.

Având în vedere complexitatea lumii în care trăim, creierul trebuie să aleagă căile cele mai scurte pentru a ajunge la răspuns, făcând o multitudine de presupuneri. Creierul minte de cele mai multe ori în interesul nostru, dar ne și poate face să comitem greșeli previzibile." - fragment din cartea "Secretele creierului uman" - Sandra Aamodt, Sam Wang
***
Avem în dotare un computer extraordinar al cărui manual de utilizare nu l-am primit la naștere și nici mai târziu. Nu ni se spune la școală ce putere au gândurile noastre, nici care-i treaba cu subconștientul sau cum am putea face să folosim acest computer la capacitate maximă.

Noile descoperiri științifice nu sunt anunțate la știri pentru că nu aduc rating și prin urmare nici bani în bugetul televiziunilor. Așa se face că foarte puțini oameni au aflat că oamenii de știință de la Universitatea din Minnesota au reușit (încă de acum 2 ani) să comande un robot zburător cu puterea minții (link), descoperire cu un potențial extraordinar în vederea ajutării oamenilor paralizați sau care au boli neurodegenerative.

Important este că există oameni conștienți de importanța informației, iar aceștia fac emisiuni informative de mare valoare. Mă bucur să dau astăzi mai departe o astfel de emisiune - o ediție din seria "Mistere la granițele cunoașterii" realizată de domnul Daniel Roxin, în care acesta îl are ca invitat pe domnul inginer Eugen Bârgăoanu - președintele AIM Group, premiat la mai multe saloane de invenții și inovații (link).

Veți afla câteva secrete importante ale creierului, informații prețioase despre undele cerebrale și despe cum putem folosi aceste informații pentru a ne crește semnificativ calitatea vieții atât în planul sănătății fizice cât și în cel al sănătății psiho-emoționale. Vizionare plăcută și... cu folos 


Informații detaliate despre dispozitivele realizate de domnul ing. Eugen Bârgăoanu împreună cu echipa sa de cercetare se găsesc AICI-link. Alte emisiuni la care a participat domnul Eugen Bârgăoanu pot fi vizionate aici-link, aici-link și aici-link.

Câteva cărți care dezvăluie și mai multe secrete despre creierul și mintea noastră sunt:
- "Secretele creierului" -Sandra Aamodt, Sam Wang- comandă online aici-link;
- "Superinteligența" -Michael Hutchison- comandă online aici-link;
- "Manual de utilizare a creierului" -L. Michael Hall, Bob G. Bodenhamer- comandă aici-vol.I, aici-vol.II sau ambele volume la pachet aici-link;
- "Cartea cartilor in NLP" -L. Michael Hall, Barbara P. Belnap- comandă online aici-link;
- "Evanghelia lui Ramana Maharshi" -Ramana Maharshi- comandă online aici-link.
***
Dacă ai ajuns pentru prima dată în căsuța mea virtuală, îți spun bine ai venit! Sunt aici peste 500 de articole ce cuprind informații utile pentru dezvoltarea noastră dar și recomandări de filme sau alte materiale ce aduc bucurie în suflet. Poți căuta un subiect care îți place folosind listele "Articole recomandate", cuvintele cheie și căsuța "caută" din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...