"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 13 septembrie 2015

Despre învățători, maeștri și maestrul interior (+ recomandare film)

"Maestrul spiritual nu trebuie să aibă atitudini autoritare. Un maestru vine doar că să ajute. El este prezent doar pentru a arata calea. Azi, această cale nu trebuie indicată în funcţie de un sistem rigid. Calea trebuie indicată în funcție de fiecare individ în parte. Un maestru te ascultă, te observă, te învăluie cu dragostea sa și te ajută să devii tu însuți." - Osho - "Calea perfectă" (link).

Pe drumul vieții și al căutărilor, fiecare om simte la un moment dat nevoia unui sfat, a unei îndrumări sau un mic ajutor în alegerea unei direcții pe care răspunsurile să vină mai ușor, să fie mai simple și, dacă este posibil, doar plăcute 😁. Numai că, având în vedere această viteza cu care "alergăm" și viteza vremurilor noastre, plus oferta generoasă de cursuri, conferințe și seminarii, ne este tot mai greu să alegem ceva anume. Așa se face că ne lăsăm cu ușurință "duși" de valul reclamelor atent formulate care promit schimbări rapide, salturi uriașe de dezvoltare, de obicei fără nici un efort 😁.

Nu e de mirare că la finalul unora dintre aceste cursuri oamenii constată că nu au găsit acel ceva pentru care veniseră, se simt dezamăgiți și renunță la a mai căuta omul potrivit care le poate scurta drumul spre răspunsul dorit.

Chiar dacă tentația de a-i învinui pe "învățători" este foarte mare, dacă stăm calmi și analizăm un pic situația, ajungem la concluzii la care ne așteptăm mai puțin. Cred că oamenii pot fi ceea ce vor să fie și pot face ceea ce vor să facă, însă de reacțiile pe care aceste lucruri le produc în interiorul nostru suntem în întregime responsabili. În realitate, nimeni nu mă poate dez-amăgi, dacă nu chiar eu m-am amăgit mai întâi, prefabricându-mi idei sau scenarii imaginare asupra unui om sau a unei situații de viață, desigur, majoritatea acestor idei prefabricate fiind departe de realitate.

Un alt fapt important de luat în calcul înainte de a ne supăra pe "învățătorii" cu care intrăm în contact este acela că învățăm la fel de bine (chiar dacă nu la fel de plăcut 😁) și din experiențele negative dacă suntem dispuși să o facem.

Și doar așa, ca un secret care să rămână între noi 😁, pot spune că atunci când cineva își dorește din toată inima transformarea interioară, apare ca "din senin" un om potrivit care îi poate netezi drumul, ca și cum întregul Univers ar fi pus la cale "întâmplarea"...În caz contrar, găsim doar...scuze și nemulțumiri.

Alte câteva lucruri despre acest subiect am spus în cadrul emisiunii Cafeneaua spirituală unde am fost invitată dl. Constantin Luca (realizatorul emisiunii) la începutul săptămânii care tocmai s-a încheiat. Vizionare plăcută 


Articole conectate: aici-link, aici-link și aici-link.

Aștept demult o ocazie bună să recomand un anume film și iată că momentul potrivit a venit. Este vorba despre filmul "Kumare. Povestea adevărată a unui fals profet" - un film experiment care demonstrează încă o dată cât de ușor se lasă "duși" oamenii chiar și atunci când voalul minciunii este foarte, foarte subțire, aproape inexistent. Ce nu am înțeles în urma experimentului este motivul pentru care s-au supărat unii oameni la final având în vedere au obținut oricum rezultate remarcabile. E un film amuzant, o să vă placă sigur, poate fi vizionat online aici-link sau aici-link.

Și dacă tot am vorbit despre maeștri și maestrul interior, recomand și patru cărți de suflet apropiate de această temă (transport gratuit oriunde în țară pentru orice valoare a comenzii):
"Întâlniri cu maeștri și vizionari" -Vasile Andru- comandă online aici-link;
"Calea perfectă" -Osho- comandă online aici-link;
"Călătoria devenirii umane" -Osho- comandă online aici-link;
"Conștientizarea. Cheia pentru a trăi în armonie" -Osho- comandă online aici-link.
***
Dacă este prima dată când ai pășit pragul acestui mic univers, îți urez bun venit! Sper ca ceea ce vei găsi aici să-ți aducă măcar un strop de informație și un gram de bucurie în plus. Listele "Articole recomandate", cea a cuvintelor cheie și căsuța "caută" din coloana din dreapta  te pot ajuta să găsești mai ușor un subiect care îți place. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag  💗*>:D< îmbrăţişare



3 comentarii:

Anonim spunea...

Buna Adina!
Interesant, multumim!(E.A.)

Unknown spunea...

Felicitari pentru prezenta, mi-a placut mult abordarea ta din inima, deschisa si trecuta prin experienta.Sunt convinsa ca urechile deschise si sufletele trezite au auzit ce ai avut de spus.Mi-a placut discutia despre Integrarea Umbrei, profesorii mei de experientiala conduc un astfel de atelier, si rezultatele sunt vizibile.Pe tematica transformarii si a reveniriila autenticitatea noastra am fost norocoasa sa intalnesc oameni care sa ma insoteasca fara judecata spre mine insami.Iti doresc multa lumina pe calea ta, imi place ceea ce faci.

ion adrian spunea...

Adevarul dupa Thoma d`Aquino este: adaecuatio rei et intelectus.
Personal nu am gasit o definitie mai buna desi in Mitul Pesterii Adevarul este Binele suprem si eu asdauga ca este si Frumosul Absolut