"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

marți, 13 octombrie 2015

Povestea unei boli mintale - văzută din interior

Trăim vremuri de profundă transformare atât la nivel de societate cât și în interiorul fiecăruia dintre noi. Experiențele prin care trecem sunt uneori atât de grele, atât de neașteptate și de copleșitoare încât multor oameni le este din ce în ce mai greu să-și gestioneze stările și să-și păstreze echilibrul psihic și emoțional.
Zilele trecute găsisem o statistică a Organizației Mondiale a Sănătății care arată că 20% din europeni suferă de boli mintale (România - locul 5). Tot acolo scria că până în 2030 depresia va fi cea mai importantă problemă de sănătate la nivel mondial, iar impactul acesteia se va simți atât la nivel social cât și economic. Dar poate până atunci gradul de conștiență va crește și vom modifica această "previziune" sumbră. 
În astfel de vremuri, teoriile sunt mai greu de digerat (cel puțin pentru cei care au studiat cu perseverență :))) și singurele lucruri care par să ne zdruncine suficient cât să ne ridicăm par să fie exemplele vii ale depășirii unor astfel de experiențe, cu cât mai "adânci", cu atât mai motivaționale.
Din categoria poveștilor de viață care inspiră dau astăzi mai departe pe cea a lui Elyn Saks - decan asociat, profesor de drept în cadrul catedrei Orrin B. Evans, predând totodată Psihologie, Psihiatrie și Științe Comportamentale în cadrul Universității de Drept Gould din Sudul Californiei. Este expert în sănătate mintală și suferă de... schizofrenie cronică. Așa cum mărturisea Elyn Saks într-un interviu acordat ziarului New York Times în iunie 2011: "există o nevoie uriașă de a distruge din interior mitul bolii mintale, de a-i da o față, de a arăta oamenilor că un diagnostic nu trebuie neapărat să conducă la o viață de durere."
Sper ca această poveste emoționantă să vă inspire și să vă aducă măcar un gram de motivație în provocările prin care treceți. Vizionare plăcută prin ochii sufletului 


Alte trei povești emoționante se găsesc aici-linkaici-link și aici-link. O altă poveste de viață care inspiră găsiți aici-link.
Cărți aproape de suflet:
- "Centrul nu se mai poate susține. Povestea nebuniei mele" -Elyn R. Saks- comandă online aici-link sau aici;
- "Demonul amiezii. O anatomie a depresiei" -Andrew Solomon- comandă online aici-link;
- "Ieșirea din depresie" -Dominique Barbier- comandă online aici-link;
- "Respiră, iubește și taci" -Gigi Ghinea- comandă online aici-link;
- "Iubirea care vindecă" -Gigi Ghinea- comandă online aici-link ;
și alte două pentru liniștea minții:
- "Prezența. Arta păcii și a fericirii" (vol.I+vol.II) -Rupert Spira- comandă online aici-link.
- "Liniștea vorbește" -Eckhart Tolle- comandă online aici-link,
***
Dacă ești pentru prima dată în acest spațiu virtual, îți urez bun venit! Ideea centrală a acestei pagini este Dezvoltarea Personală Integrală pe care am definit-o aici-link. Poți căuta un subiect care să-ți placă utilizând listele "Articole recomandate", cuvintele cheie din coloana din dreapta și căsuța "caută" din aceeași coloană (sus). Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept,
cu drag   *>:D< îmbrăţişare



3 comentarii:

Anonim spunea...

Buna Adina!
Interesant, emotionant, motivant, lamuritiv. Multumesc!(E.A.)

Razvan Ianculescu spunea...

Motivatie. Vazand documentarul mi-a venit in minte o vorba pe cat de simpla, pe atat de frumoasa: "Am vazut oameni fara picioare foarte fericiti si am vazut oameni normali nevii."
Multumesc!

Gina spunea...

Trista poveste mi-a placut m-a impresionat dar pana la final tot trista ramane, frumoase articole aveti aici.