"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 28 februarie 2016

Pledoarie împotriva vitezei cu care trăim Viața (+ recomandare film)

Până acum 10 ani eram un om "normal" care mânca pe fugă, vorbea cu prietenii la telefon din mers (pentru că rar găseam timp să ne întâlnim), scriam în grabă, amânam lucruri care contau dar puteau fi amânate, fără să-mi dau seama că erau de fapt cele mai importante. Practic, eram mereu în criză de timp, mereu cu gândul că trebuie să fac mai mult și mai repede, mereu în cătarea unor soluții rapide. De fapt, "rapid" era calitatea care conta în primul rând la ceea ce căutam și aplicam. Viața mi-aluneca printre degete fără măcar să observ că... trăiesc. A trebuit să pierd tot ce credeam că e "stabil" și "pentru totdeauna" ca să mă trezesc din hipnoza soluțiilor rapide și a vieții trăite în viteză.
Poate pentru că știu ce înseamnă să trăiești astfel, mi-a plăcut foarte mult ce spune Carl Honoré în cartea sa "Remedii lente":
"Orice remediu rapid șoptește aceeași promisiune seducătoare de beneficiu maxim cu efort minim. Necazul este că părțile ecuației nu sunt egale. Gândiți-vă puțin: venerația față de altarul remediului rapid ne face mai fericiți, mai sănătoși și mai productivi? Ne ajută să abordăm provocările gigantice cu care se confruntă umanitatea la începutul secolului XXI ? Există realmente o aplicație pentru orice? Firește că nu. Încercarea de a rezolva problemele în grabă, lipirea unui plasture atunci când se cere o operație chirurgicală, poate să acorde o păsuire temporară - însă de obicei cu prețul acumulării de necazuri şi mai mari pentru mai târziu. Adevărul dur, neplăcut este că remediul rapid nu remediază de fapt niciodată nimic. Și uneori doar înrăutățește lucrurile."
Ce implicații are viața trăită în viteză și de ce a ajuns Carl Honoré să scrie cărți dedicate lentorii - ne spune  chiar el într-un scurt discurs TED care cred că o să vă placă și, cine știe, posibil să vă sugereze să încetiniți pasul... Vizionare plăcută


Filmul pe care-l propun spre vizionare este unul care mie mi-a atins sufletul într-un mare fel, deși nu credeam asta. Spun că nu mă așteptam deoarece imdb îl încadrează în categoria "comedie". A fost mult mai mult de atât. "Stagiarul" - este un film în care Robert de Niro strălucește pur și simplu și aduce ceva special peste tot pe unde merge, deși nimeni nu se așteaptă la asta. Calmul cu care își trăiește viața și atenția cu care-i tratează pe toți cei din jurul său sunt lucruri care lasă în sufletul privitorului o stare de pace specială. Filmul poate fi vizionat online aici-link sau aici-link (după o reclamă de 10 secunde).
Articole conectate aici-linkaici-link și aici-link. Ceva special - aici-link.
Recomand cu căldură cărțile lui Carl Honoré (transport gratuit pentru orice comandă oriunde în țară):
- "Remedii lente" - comandă online aici-link;
- "Elogiu lentorii" - comandă online aici-link dar și
- "Puterea pauzei" -Nance Guilmartin- comandă online aici-link;
iar pentru cei care au înțeles deja importanța scăderii "vitezei" și își doresc să fie mai..prezenți în viața lor, recomand minunatele cărți ale lui Eckhart Tolle, bestseller pe plan internațional:
- "Puterea prezentului" - comandă online aici-link;
- "Puterea prezentului - ghid practic" - comandă online aici-link;
- "Liniștea vorbește" - comandă online aici-link;
- "Un Pământ nou" - comandă online aici-link.
***
Dacă este prima dată când ai pășit pragul acestui mic univers, îți urez bun venit! Sper ca ceea ce vei găsi aici să-ți aducă măcar un strop de informație și un strop de bucurie în plus. Listele "Articole recomandate", Resurse video, cea a cuvintelor cheie din coloana din dreapta și căsuța "caută" din aceeași coloană (sus) te pot ajuta să găsești mai ușor un subiect care îți place. Poți primi direct pe mail articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în formularul din dreapta. Te mai aștept,
cu drag   *>:D< îmbrăţişare

5 comentarii:

marcela voinea spunea...

Multumesc mult Adina !

Krina spunea...

Multumesc frumos! <3

Anonim spunea...

îmi place aici, mulțam de găzduire, și numai bine încontinuare :)!

steliana dragan spunea...

Superb filmul Adina!! Multumesc!

Flo spunea...

Minunat blogul tau, multumesc :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...