"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

luni, 26 iunie 2017

O lume minunată aflată dincolo de limitări (+ recomandare film)

V-ați întrebat vreodată cum ar fi fost viața voastră dacă toți oamenii pe care i-ați cunoscut/întâlnit (începând cu părinții) v-ar fi încurajat în ceea ce doriți să realizați?

Consider că e un bun exercițiu de imaginație *cu condiția să nu vă lăsați pradă frustrărilor ce ar putea rezulta din faptul că ați întâlnit (ca și mine și noi toți) mulți oameni care v-au descurajat de-a lungul vieții.

Știu că nu a fost și nu este ușor să facem față tuturor descurajărilor pe care le-am primit și le primim de la "oameni de bine" în viața de zi cu zi, însă depășirea acestora este posibilă. Ironia este în momentul în care ne spun că ne doresc "binele" și că ei doar "ne pun în gardă".. 😁

Ok, atunci ce putem face ca să schimbăm această "cultură" a descurajărilor? Cred că există o singură soluție: în loc să le răspundem așa cum ne tratează ei sau să-i tratăm pe alții așa doar pentru că acesta-i tiparul, este necesar să ne schimbăm noi atitudinea validând în primul rând copiii noștri, educându-i să facă și ei la fel cu colegii, încurajând persoanele cu care intrăm în contact și vorbindu-le despre importanța validării.

Ca o pledoarie în susținerea importanței validării, iată o poveste impresionantă despre devenirea un copil încurajat de părinți că poate realiza tot ceea ce își dorește. Este vorba despre povestea de viață a lui Caroline Casey care sper să vă inspire și s-o dați mai departe..


! Dacă îți dorești să depășești o situație dificilă și/sau ai nevoie de susținere sau ghidare în transformarea interioară - îți pot fi alături. Îmi poți scrie un mesaj pe adresa: adina.amironesei@yahoo.com și vom programa o ședință de consiliere. Despre mine găsești informații aici-link.
***
INVITAȚIE: Cursuri acreditate A.N.C. finalizate cu certificat (valabil în România și U.E.)
✅Dacă ești un fan al dezvoltării personale și vrei să-ți transformi pasiunea într-o carieră în domeniu, hai la cursul de Consilier pentru Dezvoltare Personală! Când: 18, 19, 20 martie. Detalii AICI-LINK.
✅Dacă vrei să susții cursuri, prezentări, conferințe în mod profesionist sau dorești să-ți transmiți mesajul cu maxim impact, hai la cursul de Formator! Când: 25, 26, 27 martie. Detalii - AICI-LINK.
Ambele se vor desfășura: online pe Zoom din confortul casei tale. La fiecare dintre ele primești un suport de curs consistent* și un pachet consistent de tehnici de lucru, exemple concrete, studii de caz utile, fișe de lucru/exerciții. Te aștept cu drag și bucurie 💗
***
Filmul pe care-l recomand astăzi este bineînțeles în tema de astăzi: despre curaj și depășirea limitărilor, dar nu doar atât. Este și despre prietenie, prețuire și alte valori care contează cu adevărat. De aceea cred că merită un loc special în lista filmelor pe care le păstrăm în suflet pentru totdeauna. Se numește "Inside I'm Dancing" ("În interior dansez") și sper să vă aducă o porție mare de conștientizări, inspirație și bucurie. Poate fi vizionat aici-link sau aici-link.

Articole conectate:
- Drumul de la eșec la succes,
- Motivația - motorul evoluției și
- Reziliența - secretul puterii interioare.


Cărți recomandate:
- "Dă sens vieții. Cum să alegi ceea ce contează" -John C. Maxwell- comandă online aici-link;
- "Fără limite" -John C. Maxwell- comandă online aici-link;
- "Putere nemărginită" -Anthony Robbins- comandă online aici-link;
- "Excepționalii" -Malcolm Gladwell- comandă online aici-link;
- "Drive. Ce anume ne motivează cu adevărat" -Daniel H. Pink- comandă online aici-link;
- "Câteva motive sa iubești viața" -Matt Haig- comandă online aici-link;
- "Curajul în sălbăticie" - comandă online aici-link.
***
Dacă ești pentru prima dată aici, îți spun bine ai venit! Toate articolele și materialele pe care le vei găsi în acest spațiu virtual au darul de a ne ajuta să creștem și să devenim din ce în ce mai conștienți de posibilitățile noastre și de natura realității în care trăim. Poți căuta un subiect anume utilizând lista cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗

Niciun comentariu: