"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

luni, 25 iunie 2018

Rolul esențial al gândirii în (auto)vindecarea bolilor și afecțiunilor

"Periodic, dacă eşti o persoană responsabilă, mergi la stomatolog să îţi verifice dantura, faci un control la ochi, îţi verifici tensiunea arterială. Pentru că eşti o persoană responsabilă. Dar cât de des mergeţi la cineva să vă verificaţi sufletul, starea emoţională? Nu. Aşteptăm un dezastru major, câteodată o cădere nervoasă totală, depresie, atac de panică, Dumnezeu ştie ce, şi abia atunci strigăm după ajutor." - Jure Biechonski.

Zilele trecute am vorbit cu o prietenă care mi-a spus că nu se simte deloc bine deoarece a luat un virus la stomac. Când aud că cineva e bolnav sau are diverse simptome, prima mea reacție este invariabil: "Te-ai uitat în carte (link1 sau link2) ?" Nici nu mai zic despre care carte-i vorba deoarece toți prietenii mei și cunoscuții știu 😃. Așa am întrebat-o și pe ea, iar răspunsul a fost "Păi e virus, n-are nici o legătură cu stările psiho-pupu...".

Nu m-a mirat răspunsul deoarece îl primesc în majoritatea situațiilor în care pun întrebarea, chiar dacă diferă motivele invocate și formularea. Și asta deoarece oamenii, chiar dacă au aflat că starea psiho-emoțională și mentalitatea determină bolile corpului fizic, nu vor să accepte că influența acestora este decisivă. Concret: când suntem într-o stare de echilibru psiho-emoțional, toate dimensiunile vieții noastre (*din foto) sunt în regulă și suntem împăcați cu noi înșine și cu viața (într-o măsură semnificativă) - sistemul nostru imunitar funcționează la nivel optim păstrându-ne starea de sănătate.

Faptul că trăim în epoca internetului, a informației gratuite dar nu ne punem la punct cu ultimele descoperiri ale științei sau ne e lene să căutăm metodele prin care putem ocoli/scurta pe cât posibil tratamentele medicamentoase - mă face să cred că oamenii au început să vadă boala ca pe ceva normal și nu mai cred că pot fi sănătoși până la vârste respectabile. În acest caz cred că ne merităm bolile.

E drept, nu toate informațiile pe care le găsim pe internet sunt adevărate, însă putem învăța să le selectăm în funcție de nivelul de pregătire și calificările celui care le oferă. De această dată am ales să dau mai departe un interviu realizat de domnul conf. univ. dr. Matei Georgescu cu prof. univ. dr. psih. Jure Yoram Biechonski.

Jure Yoram Biechonski are peste 25 de ani de experiență ca psihoterapeut fiind profesor asociat și membru de onoare al corpului profesoral al universităților: Universitata Chengdu, China; Universitatea St. Petersburg, Rusia; Universitatea Tartu, Estonia și la numeroase colegii medicale din lume. Este licențiat și în istorie, filozofie, literatură franceză. Este specializat în consiliere familială (SUA), psihodramă (Berlin), terapie prin artă și dans (Italia), hipnoterapie (Anglia), fondator al școlii de hipnoterapie cognitivă și analitică și creator al hipnoanalizei transpersonale.

Este o personalitate cu adevărat remarcabilă și cred că merită să-i ascultați opinia în ceea ce privește rolul esențial pe care-l joacă gândirea și mentalitatea în autovindecarea bolilor și în optimizarea stării de sănătate în general. Vizionare cu folos..


"Să-ți asculți corpul pentru a înțelege bolile ca limbaje simbolice și metaforice este un demers accesibil oricui. Să stabilim o legătură între prezența unui simptom, unei disfuncții psihologice sau apariția unei somatizări profunde și un conflict psihologic sau relațional ne permite să înțelegem mai bine relația strânsă care există între spirit și corp și să abordăm bolnavul în întreaga sa dimensiune umană." - Jacques Salomé

Sunt foarte multe articole pe care le-aș recomanda în completarea subiectului, dar dacă ar fi să fac o selecție aș zice:
- Aspecte vitale ale vindecării,
- Despre autovindecare și cauzele profunde ale bolilor,
- Vindecarea prin gândire între mit și realitate,
- Adevărul șocant despre sănătatea ta,
- Dovezi științifice importante privind capacitatea de autovindecare a organismului uman și
- un documentar din "musai list" poate fi vizionat aici-link.

Cărțile pe care le-am folosit în ultimii 10 ani - care mi-au menținut sănătatea fără să iau medicamente, fără suplimente de nici un fel și fără nici un regim alimentar - sunt următoarele:
- "Marele dicționar al bolilor și afecțiunilor" -Jacques Martel- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Puterea vindecătoare a bolii" -Thorwald Dethlefse, Ruediger Dahlke- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Boala ca simbol" -Ruediger Dahlke- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Boala ca șansă. Cum sa descifram mesajul ascuns al bolii" -Ruediger Dahlke- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Când corpul spune NU. Costul stresului ascuns" -Gabor Maté- comandă online aici-link;
- "Corpul nu uită. Vindecarea traumelor profunde din inconștient" -Myriam Brousse, Valerie Peronnet- comandă online aici-link;
- "Cele 4 fețe ale monedei" -Ruediger Dahlke- comandă online aici-link;
- "Vindecarea cu ajutorul minții" -Lissa Rankin- comandă online aici-link sau aici-link.
***
Dacă ai ajuns pentru prima oară aici, îți urez bun venit! Sper să găsești subiecte care îți plac folosind tabelul cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗

Un comentariu:

Roxana spunea...

Multumesc!

impresionant,dar si dureros cum isi traiesc oamenii viata.