"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

joi, 23 aprilie 2020

De ce ne-am supărat pe coronavirus? (+ recomandare filme)

În situații de criză, omul este scos din așa-numita zonă de confort și toate valorile lui sunt răscolite de noua situație de viață. Dacă aceasta durează suficient, valorile au timp să se cearnă și, dacă omul își dedică timp unei analize, totul se simplifică într-un mod la care nimeni nu se așteaptă.

Cum spunea Victor Frankl în "Omul în căutarea sensului vieții": "În lagărul de concentrare, orice împrejurare conspiră să-l facă pe deținut să-și piardă cumpătul. Toate scopurile familiare din viață dispar. Singurul lucru care rămâne este ultima dintre libertățile umane - capacitatea de a-ți hotărî atitudinea într-o situație dată, capacitatea de a-ți alege propriul drum. Hotărârea de a-ți schimba condiționarea mentală cu privire la tine însuți îți permite să-ți împlinești potențialul uman și să fii cel care ești cu adevărat."


Cred că sensul evenimentelor actuale și a realității exact așa cum arată ACUM este de a ne constrânge să conștientizăm credințele și comportamentele care nu ne fac bine și să pornim în vindecarea și transformarea interioară autentică și durabilă.

Mai mult de atât, cred că viitorul - de la cel mai apropiat până la cel mai îndepărtat - DEPINDE de disponibilitatea noastră de a învăța și de a deveni CONȘTIENȚI de toate conexiunile între tot ce există în noi și în "afara" noastră. Cu cât vom înțelege mai repede mesajul acestei experiențe de viață ce ne-a afectat în mod global, cu atât vom trece mai repede și mai ales cu bine peste ea.

Nefiind o perioadă confortabilă, m-am gândit că cele câteva concluzii personale din video-ul de mai jos și cele două întrebări de la finalul acestuia vor fi utile cuiva nu doar pentru perioada de izolare care încă durează, ci mai ales după. Vă doresc vizionare plăcută și cu folos..


! Dacă în această perioadă dificilă simți nevoia de susținere sau ghidare în transformarea interioară - îți pot fi alături. Îmi poți scrie un mesaj pe adresa: adina.amironesei@yahoo.com și vom programa o ședință de consiliere. Despre mine găsești informații aici-link.
***
Și dacă tot avem mai mult timp, dau astăzi mai departe și două filme care mi-au atins inima într-un mod aparte:
- "Mai presus de cuvinte" - o poveste de viață adevărată, emoționantă și terapeutică - de vizionat aici-link și
- "Acum e momentul" - tulburător de asemenea în mod terapeutic - de vizionat aici-link, vizionare plăcută..


Cărți pe care le recomand cu drag:
- "Stările sufletești. Învățarea seninătății" -Christophe Andre- comandă online aici-link
- "Omul în căutarea sensului vieții" -Viktor Frankl- comandă online aici-link;
- "Dă sens vieții. Cum să alegi ceea ce contează" -John C. Maxwell- comandă online aici-link;
- "Cum să-ți reinventezi viața" -Jeffrey E. Young, Janet S. Klosko- comandă online aici-link
- "Iertarea și compasiunea. Cum să-ți păstrezi liniștea sufletească" -Alice Wheaton- comandă online aici-link;
- "12 reguli de viață. Un antidot la haosul din jurul nostru" -Jordan B. Peterson- comandă online aici-link
- "Acceptă-ți teama, dar nu te lăsa inhibat de ea" -Susan Jeffers- comandă online aici-link;
- "Ce înseamnă fericirea" -Alan Watts- comandă online aici-link;
- "Arta de a fi" -Erich Fromm- comandă online aici-link;
- "Despre arta fericirii" -Christophe André- comandă online aici-link.
***
În cazul în care este prima dată când ai ajuns pe această pagină, îți spun bine ai venit! Sper ca ceea ce vei găsi să răspundă întrebărilor tale, astfel încât să-ți placă să te întorci din când în când. Sunt peste 650 de articole care te așteaptă, așa că ai de unde alege. Poți alege mai ușor un subiect folosind lista cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag  💗



Niciun comentariu: