"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

joi, 7 noiembrie 2013

Informații care mi-au schimbat viața (25)

Despre stările de conștiință extinsă oricât am vorbi tot nu cred că am termina aceasta deoarece subiectul este foarte de vast iar posibilitățile sunt....infinite. Iau în considerare faptul că pentru unele persoane termenul de "stări de conștiință extinsă" poate fi unul nou, de aceea  spun că sub această denumire se încadrează toate stările ieșite din comun pe care le poate avea un om începând cu visele lucide (în care avem toate simțurile active) și terminând cu experiențele trăite în moarte clinică.

Cum spuneam și într-un articol anterior, deși majoritatea psihologilor susțin că visele sunt produsul imaginației noastre, al subconștientului sau al hazardului, aș prefera să cred că din ce în ce mai mulți oameni au depășit această idee și încep să întrezărească prin aceste stări abilitățile ce stau "cuminți" ascunse în fiecare dintre noi până găsim răbdarea să le redescoperim.

Având în vedere nevoie de informație privind acest subiect, aduc astăzi în atenție un alt documentar insuficient cunoscut apărut în februarie anul acesta. Filmul are titlul "THE PHASE. Who stunted human development?" (Fenomenul de Fază. Cine frânează dezvoltarea umană) și încearcă să aducă în lumină potențialele abilități cu care suntem înzestrați natural, dar care până acum au fost cumva păstrate "sub tăcere" de către știința "oficială".

Filmul a fost realizat de „Centrul de Cercetări asupra Experienţelor Extracorporale” din California (OOBE - link) care a fost fondat în 2007 de către Michael Raduga. Demn de vizionat și eventual de dat mai departe, vizionare plăcută!


Informații conectate se găsesc în articolele de aici (link)aici (link) și aici (link) iar în acestea veți găsi și alte link-uri spre articole privind aceste subiecte. 
***
Dacă ești pentru prima oară aici, îți urez bun venit! Poți alege un subiect pe placul tău folosind listele "Articole recomandate", "Resurse video" și cea a cuvintelor cheie (coloana din dreapta). Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


3 comentarii:

Daniel Cluj spunea...

Este excelent acest documentar.
L-am vazut in urma cu ceva timp si am ramas impresionat profund.
Va multumim pentru recomandarea facuta.

Anonim spunea...

Buna Adina!
Sincer, nu am avut rabdare sa il vad pana la final. Mesajele pe care le-am identificat a fi transmise prin intermediul imaginilor si comentariilor imi par confuze si cel putin discutabile, ca sa ma exprim eufemistic. Ma rezum doar la trei dintre ele:
1. Daca contactul cu fiiinte extraterestre si navele lor se produce in starea de "faza" cum se explica miile de cazuri documentate temeinic in care martorii erau in plina activitate, diurna sau nocturna, dovezile fizice palpabile, identificabile si analizabile ale prezentei unor entitati din "alta lume"?!
2. Toate personajele care populeaza Vechiul si Noul testament care au avut "trairi paradoxale" (rapiri, viziuni, vindecari, calatorii, etc.) se aflau in starea de "faza"? Ce putem spune de intalnirea transformatoare a Apostolului Pavel (Saul) cu Iisus "pe drumul Damascului"?!, ca Saul era in stare de "faza"? Afirmatia nu pare a fi de o gratuitate adolescentina? Si asta ca sa iau, la intamplare, numai una din istorioare...
3. Guvernele (si prin extensie toate institutiile sociale care au functii de a organiza si conduce complexul de activitati specifice unei societati umane) nu sunt nici mai bune nici mai rele decat societatea care le-a creeat. Nu inteleg de ce sunt asa de vinovate de faptul ca doar un numar relativ redus de semeni au trait sau traiesc "faza"??! Damnarea acestora, in bloc, imi pare, cel putin in acest context, nejustificata.
Seria nedumeririlor, intrebarilor retorice si neintelegerilor este mult mai lunga, insa ma opresc aici, si fac observatia ca documentarul, mi s-a parut mai mult a incurca lucrurile decat a le deslusi. Circula o vorba prin targ: Daca simti ca nu-l poti lamuri atunci barimi zapaceste-l! Cam asta este sentimentul pe care mi l-a lasat documentarul.
Nu exclud nici posibilitatea de a fi inteles eronat mesajele, insa de la mine asa se vede! (E.A.)

Anonim spunea...

Da anonim, am aceiasi parere; este un documentar bazat pe cercetari ''comandate'' si asta se vede clar din microexpresiile celui care a condus ''experimentul''.
Este menit sa vina cu o informatie ''stiintifica'' plauzibil pt a explica toate contactele din exteriorul corpului sunt creatii ale mintii, ale viselor.
Din pacate acest documentar nu face decat sa sistina derutarea oamenilor care n-au trait asa ceva dar le aud la ceilalti sau derutarea profunda pana la dignosticul de bipolaritate a celor mai slabi emotional care au trait asa ceva si nu isi pot explica.Asta pt a mentine controlul asupra populatiei. Nu as da mai departe asa ceva pt ca din nestiinta as ajuta aceste grupari care doresc sa detina controlul si finanteaza serios astfel de ''cercetari''.Un nime' in drum ajunge sa aiba fodnuri pt acest ecercetari pe cand ceilalti care chiar cauta adevarul sunt marginalizati si riduclizati de acestia. E bine sa cascam ochii la ceea ce ingeram, sa ramanem observatori sa gandim si simtim cu inima..sufletul daca esti un om echilibrat iti va filtra adevarul de manipulare ;)