"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

joi, 22 noiembrie 2018

Cum să accelerăm transformarea interioară

Albert Einstein spunea că "Este mai ușor să dezintegrezi un atom decât o prejudecată". Este o afirmație care descrie foarte bine procesul de transformare interioară. Nimic nu e mai greu decât să ne schimbăm obiceiurile după ce zeci de ani am gândit, am reacționat și ne-am comportat într-un fel anume.

Așteptând rezultate de azi pe mâine, rezultate care n-au cum să apară astfel, unii oameni și-au pierdut interesul pentru dezvoltarea personală, ajungând să creadă că acest concept este doar bla-bla-ul celor care vor să simtă superiori în fața celorlalți.

Și totuși, a lăsa viața să ni se întâmple fără să facem nici o schimbare în interiorul nostru, fără să evoluăm în direcția pe care o alegem conștient, este o mare eroare. Pe care sigur o vom regreta la un moment dat. Pentru că Viața este.. doar una 😁.


Deoarece în mai multe mesaje pe care le-am primit apare întrebarea "cum putem accelera transformarea interioară?" (= cum putem obține rezultate vizibile), am abordat subiectul într-o ediție a emisiunii "Orizontul Cunoașterii" realizată de Constantin Luca (căruia îi mulțumesc pentru invitație).

Iată deci câteva idei numai bune de aplicat în viața cotidiană și două exerciții foarte utile în procesul de transformare conștientă a tiparelor mentale, emoționale, comportamentale și de schimbare a perspectivei din care privim experiențele pe care le trăim. Vizionare plăcută și cu folos..


* Dacă ai nevoie de sprijin/ghidare în procesul de transformare sau regăsire a echilibrului interior sau dorești anumite clarificări - îți pot fi alături. Mă poți contacta pe adresa: adina.amironesei@yahoo.com și vom programa o ședință de consiliere. Despre mine găsești informații aici-link.


Cărți pe care le recomand cu căldură:
- "Stările sufletești. Învățarea seninătății" -Christophe Andre- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Cum să ne exprimăm emoțiile și sentimentele" -Christophe Andre, Francois Lelord- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Cum să-ți întărești încrederea în tine" -Marie Haddou- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Cum să-ți reinventezi viața" -Jeffrey E. Young, Janet S. Klosko- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Descoperă-ți amintirile ascunse și adevăratul eu" -Menis Yousry- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Iertarea și compasiunea. Cum să-ți păstrezi liniștea sufletească" -Alice Wheaton- comandă online aici-link;
- "12 reguli de viață. Un antidot la haosul din jurul nostru" -Jordan B. Peterson- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace" -Stephen R. Covey- comandă online aici-link sau aici-link.
***
Dacă ai ajuns pentru prima oară aici, îți urez bun venit! Sper să găsești subiecte care îți plac cu ajutorul listei "Articole recomandate" sau în tabelul cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept,
cu drag 💗