"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 15 mai 2016

Când Viața ți se schimbă într-o secundă (+ recomandare film)

Obișnuim să trăim ca și cum am trăi pentru totdeauna. Uităm că suntem foarte fragili și că suntem aici pe o perioadă necunoscută. Uităm că fiecare moment e unic și prețios și pierdem mult timp vorbind despre mulțimea de nemulțumiri pe care le avem. Unele lucruri le neglijăm, altele le amânăm la nesfârșit, iar despre altele ne mințim frumos pe noi înșine spunând că nu sunt chiar așa importante.

Până într-o zi. O zi în care se întâmplă ceva neprevăzut, ceva ce ne scoate de pe "șinele" trăitului pe pilot automat.
Într-o astfel de zi toată scara de valori se dărâmă brusc spulberată de noua realitate. Ne vin în minte gânduri cum că ar fi trebuit să iubim mai mult viața și să o fi trăit altfel, să ne fi îngrijorat mai puțin și să ne fi bucurat mai mult, să fi prețuit alte lucruri decât cele pe care le-am prețuit. Pozele cu citate de acest gen abundă peste tot, dar, în afară de like și share, nu le ia nimeni în seamă cu adevărat.


În mod paradoxal, gândurile de care fug majoritatea oamenilor - acelea privind efemeritatea noastră - sunt cele care ne aduc în punctul de a prețui și de a trăi în mod conștient, cu recunoștință, fiecare moment al Vieții.

Dintre toate "rețetele" pe care le știu pentru a reveni în momentul prezent atunci când gândurile tind să-mi zboare aiurea, gândul că există potențialul unui accident, al unei boli, al morții, în fiecare moment este cel care mă "trezește" și mă aduce aproape instantaneu în punctul conștienței și recunoștinței. Acest gând este cel care-mi oferă rapid perspectiva din care pot privi lucrurile în cel mai amplu și conștient mod.

Acest dar de a trezi omul din iluzie și din obișnuința de a trăi pe pilot automat o au și poveștile impresionante de viață ale celorlalți. Deși "efectul" acestora nu durează în timp ca atunci când noi suntem eroii principali ai poveștii, consider că acestea sunt utile celor dispuși să învețe din ele. De aceea dau astăzi mai departe povestea de viață a Ramonei Pierson - un om care și-a construit o carieră în aviație, neuropsihologie și dezvoltare de software și pe care a încununat-o printr-un master în educație. Vă invit să-i ascultați povestea tulburătoare..


Dacă vrei să afli care sunt lucrurile care te împiedică să te bucuri și să simți adevăratul gust al vieții și ce metode există pentru a regăsi bucuria fiecărei clipe pe care o trăim, te aștept cu drag la seminarul Trusa esențială pentru o viață FERICITĂ pe care l-am construit special în acest sens. Darurile pe care le oferă seminarul, detaliile organizatorice, programul și formularul de înscriere se găsesc pe pagina evenimentului AICI-link. Te asigur că în cadrul acestuia vei găsi răspunsuri la principalele "de ce"-uri și verigile lipsă pe care le aștepți demult și vei trăi o experiență transformatoare și vindecătoare alături de oameni curajoși care au decis să-și transforme viața. Împreună e întotdeauna mai ușor..💗


Filmul pe care-l recomand astăzi este unul care vorbește despre magia conectării umane într-un mod special, neașteptat. Este ca o privire prin gaura cheii a ceea ce ar putea fi dacă am fi deplin conștienți și am simți acea interconectare despre care vorbesc atât tradițiile cât și fizica cuantică. Dar nu, filmul n-are nici o legătură cu fizica 😁 Și evident, nu e doar atât, de aceea sper să vă placă. Se numește "În ochii tăi" și poate fi vizionat online mai jos sau aici-link


Articole conectate aici-link și aici-link. Povești de viață impresionante se mai găsesc aici-link și aici-link.

Recomand și câteva cărți care oferă multiple perspective asupra vieții și tot atâtea motive de a o iubi:
- "Viața nu e mereu roz" -Mel Robbins- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Jurnal 2003-2009" -Oana Pellea- comandă online aici-link;
- "Prezența. Arta păcii și a fericirii" (vol.I+vol.II) -Rupert Spira- comandă online aici-link;
- "Iubirea care vindecă" -Gigi Ghinea- comandă online aici-link.
***
Dacă ești pentru prima dată în acest spațiu virtual, îți urez bun venit! Ideea centrală a acestei pagini este Dezvoltarea Personală Integrală așa cum am definit-o aici-link. Poți căuta un subiect care să-ți placă utilizând listele "Articole recomandate", cuvintele cheie și căsuța "caută" din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗

5 comentarii:

Marcela Voinea spunea...

Exista si a doua parte la acest film ...? pentru ca se termina brusc in timpul actiunii .....ca si cum ar mai urma o parte ........

Adina Amironesei spunea...

@ Marcela Voinea:
Filmul are o oră și 45 de minute, iar genericul începe la și 41 de minute. Dacă s-a întrerupt în mijlocul acțiunii, probabil a apărut o eroare și e necesar să reîncărcați pagina. :)

Anonim spunea...

Buna Adina!
Povestea vietii Ramonei pare desprinsa dintr-un film de fictiune. Extrem de dramatica si cu un puternic impact emotional, as spune chiar ... devastator. Multumesc mult, tie si tuturor celor care fac posibila difuzarea acestui tip de informatie.(E.A.)

Unknown spunea...

Filmul artistic e de mare valoare. superb. multumesc.

Marcela Voinea spunea...

Multumesc Adina ! De data asta l-am vazut pina la sfirsit .........minunat .