"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

luni, 11 noiembrie 2013

Știința și arta împreună spre încântarea sufletului

Se spune că proiectele noastre vorbesc despre noi și cred că acesta este un lucru firesc atât timp cât investim timp și energie în lucrurile pe care le considerăm importante. În ultima vreme am remarcat că apar din ce în ce mai multe proiecte care reunesc diverse domenii, lucruri sau arii de interes. Într-un mod (aparent) destul de ciudat, pe mine această obsevație m-a dus cu gândul la un citatul lui Osho pe care l-am întâlnit mai demult: “Armonia este imposibilă, deoarece fiecare individ este fragmentat în interior, iar această fragmentare este proiectată asupra societăţii. Şi până când această divizare interioară nu este dizolvată, realizarea proiectului utopic al unei societăţi armonioase rămâne de neatins.”
De aceea consider că înmulțirea proiectelor interdisciplinare este un semn al accelerării întregirii interioare a din ce în ce mai multor oameni, ceea ce îmi aduce o mare bucurie în suflet.

Mi-am amintit de aceste lucruri urmărind o prezentare a unui proiect absolut minunat și genial conceput, unul care reunește arta și știința într-un mod în care nu știu câți dintre noi și-ar fi imaginat că este posibil. Este vorba despre prezentarea susținută de fotograful elveţian Fabian Oefner la TED luna trecută și pe care o dau mai departe spre încântarea sufletului, vizionare plăcută!


Pentru că acest "împreună" m-a urmărit încă de multă vreme, se găsesc articole conectate și aici (link), aici (link), aici (link) și aici (link).
Dacă ești pentru prima dată aici, mă bucur să-ți urez bun venit! Sper să găsești subiecte utile în lista "Articole recomandate" sau în tabelul cuvintelor cheie, ambele fiind situate în coloana din dreapta. Dacă îți place ce găsești și dorești să citești articolele noi la apariția acestora, te poți abona pentru a le primi direct pe adresa de mail prin intermediul formularelor din coloana din dreapta.
Cu drag   *>:D< îmbrăţişare

2 comentarii:

Anonim spunea...

Interesant peste poate, multumesc.
(E.A.)

Anonim spunea...

intradevar minunattttt....felicitari!