"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 6 august 2017

De ce unii oameni sunt mai altruiști? Iată ce spun studiile.. (+ recomandare film)

Admir pompierii. Încă din copilărie. Dacă aș fi fost băiat, acum eram pompier. Pentru că dintotdeauna mi s-a părut extraordinar să-ți riști viața pentru a salva viața altcuiva complet necunoscut. Încă de atunci consideram că e dovada supremă de altruism.

Dar după aceea s-a întâmplat... viața 😁. Și am văzut că nu e chiar simplu să dăruiești din ceea ce ești, adică să fii altruist. Dimpotrivă, e foarte greu. Deoarece trebuie să cucerești mai întâi acel balaur cu N-șpe capete numit Interesul Personal condus de.. "creierul operațiunii" - pe nume Ego.

Ne place să credem despre noi că suntem generoși și altruiști deoarece știm că asta ne înalță în ochii celorlalți și, bineînțeles, considerăm că ne înalță... spiritual. Însă nu pot ascunde faptul că cele mai mari demonstrații de egoism și cele mai "ascuțite" atacuri le-am văzut în interacțiunile dintre oameni foarte... spirituali. 

Dau mai departe astăzi rezultatele uimitoare ale unor studii care s-au făcut asupra oamenilor altruiști. Este vorba despre cercetările propuse de Abigail Marsh - profesor asociat la catedra de psihologie a Universității din Georgetown în cadrul programului interdisciplinar în neuroștiințe. Desigur, ideea i-a venit în urma unei întâmplări care i-a marcat viața și pe care o povestește în cadrul discursului său de mai jos. Sper să vă inspire, vizionare plăcută..


! Dacă îți dorești să depășești o situație dificilă și/sau ai nevoie de susținere sau ghidare în transformarea interioară - îți pot fi alături. Îmi poți scrie un mesaj pe adresa: adina.amironesei@yahoo.com și vom programa o ședință de consiliere. Despre mine găsești informații aici-link.

INVITAȚIE: Cursuri acreditate A.N.C. finalizate cu certificat (valabil în România și U.E.)
✅Dacă să-ți transmiți mesajul cu impact maxim, vino la cursul de Formator! Când: 25, 26, 27 februarie. Detalii - AICI-LINK.
✅Dacă vrei să ajuți oamenii în mod profesionist, hai la cursul de Consilier pentru Dezvoltare Personală! Când: 4, 5, 6 martie. Detalii AICI-LINK.
Ambele se vor desfășura: online pe Zoom din confortul casei tale. La fiecare dintre ele, pe lângă certificatul de absolvire, primești un suport de curs consistent* și un pachet consistent de tehnici de lucru, exemple concrete, studii de caz utile, fișe de lucru/exerciții. Te aștept cu drag și bucurie 💗
***
Filmul pe care-l recomand este bineînțeles despre altruism, mai exact - despre gradul suprem al acestuia. Este despre un om care și-a riscat viața ca să salveze nu doar una ci mai multe vieți. Nu e doar un film, este o povestea reală a vieții lui Desmond Doss (7 februarie 1919 - 23 martie 2006) singurul erou american decorat de însuși președintele Harry Truman (link).

Povestea lui de viață este una care, dacă nu ar fi fost reală, nu cred că ar fi putut fi imaginată. Filmul se numește "Hacksaw Ridge" (tradus în română cu titlul "Fără armă în linia întâi") a primit două premii Oscar și a mai câștigat alte 39 de premii la alte festivaluri. Nu cred că e nevoie să vă conving să-l vedeți, spun doar că e mai mult decât inspirație, e dovada vie că putem face mai mult decât ne imaginăm și că ne putem găsi umanitatea depășind egoismul și prejudecățile. Fiind un film tulburător (așa cum e realitatea..) NU îl recomand persoanelor sensibile. Îl puteți viziona aici-link sau aici-link

Articole conectate cu subiectul:
- 3 pași importanți pentru relații armonioase;
- Cum să-ți faci prieteni pe viață și..
- acum o sută de articole în urmă vorbeam tot despre altruism - cel al lui Emily.

Cărți recomandate:
- "A da și a lua. O abordare revoluționară a succesului" -Adam Grant- comandă online aici-link;
- "Altruismul eficient. Ghid pentru o viață trăita în mod etic" -Peter Singer- comandă online aici-link;
- "Antrenarea minții și cultivarea bunătății pline de iubire" -Chogyam Trungpa- comandă online aici-link;
- "Modelul faptelor bune" -Shari Arison- comandă online aici-link;
- "Activează-ți bunătatea" -Shari Arison- comandă online aici-link;
- "Despre bunătatea inimii" -Dalai Lama- comandă online aici-link;
- "De ce îți face bine să faci bine" -David R. Hamilton- comandă online aici-link;
- "Compasiunea și mintea umană" -Paul Gilbert- comandă online aici-link;
- "Compasiunea - suprema înflorire a iubirii" - Osho - comandă online-aici-link.
***
Dacă este prima dată când ai pășit pragul acestui mic univers, îți urez bun venit! Sper ca ceea ce vei găsi aici să-ți aducă măcar un strop de informație și bucurie în plus. Lista cuvintelor cheie te poate ajuta să găsești mai ușor un subiect care îți place. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗

Niciun comentariu: