"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 11 martie 2018

Ai nevoie de un miracol? Iată-l! (+ recomandare film)

Se spune că oamenii nu pot trăi fără să creadă în miracole. De fapt, trăiesc, doar că trăiesc o viață gri. Așa se face că, chiar și în zilele noastre, în pofida evoluției fără precedent a științei și a exploziei dezvoltării tehnologice, aproape toate culturile lumii rușesc să transmită mai departe o mulțime de povești inventate de-a lungul vremii cu și despre miracole, tot felul de fantezii pe care unii oameni au ajuns să le considere adevăruri de necontestat.

Într-adevăr, mi-a fost foarte greu să renunț la credințele iraționale transmise de cultura în care m-am născut și poate și mai greu a celor din alte culturi pe care le preluasem deoarece păreau să dea mai mult sens experiențelor prin care am trecut. Dar apoi m-am gândit..: oare, fără aceste povești, ce mai rămâne care să dea magie vieții? Și am găsit 😁.

Dincolo de credințele iraționale (denumite în psihologia transpersonală tribale) există o mulțime de lucruri care dau vieții dimensiunea unui miracol. Astăzi m-am gândit că merită să dau mai departe unul anume pe care-l consider foarte important pentru fiecare dintre noi dar este conștientizat de foarte puțini. Iată-l:


A existat o șansă la 400.000.000.000 ca TU să te naști (cu zestrea ta genetică și caracteristicile specifice). Ce zici de asta? Nu e o glumă, e o cifră care reiese dintr-o mulțime de calcule statistice. Alte calcule spun că este vorba de o șansă la 700.000.000.000, dar cred că e mai important numărul de zerouri decât cifra din față 😃. Dacă faci împărțirea 1:400.000.000.000, rezultatul este foarte, foarte apropiat de zero - adică: este un miracol că te-ai născut.

Dacă te întrebi de unde reiese cifra asta, îți pot spune că au fost luate în calcul: probabilitatea ca părinții și toți strămoșii tăi să se întâlnească (având în vedere dezastrele naturale, bolile vremii, războaiele, cataclismele, etc.), probabilitatea ca ei să poată face copii şi ca ovulul perfect să se combine cu spermatozoidul perfect pentru a TE crea.

Pe bune acuma: chiar nu crezi că acesta e un MIRACOL? Eu cred că acesta ar fi un motiv suficient pentru a avea grijă de noi, de deciziile pe care le luăm, de cultivarea încrederii în sine pentru a realiza acel ceva numit chemarea/cântecul inimii noastre dar pe care atâția oameni îl amână sau chiar îl părărsesc din lipsă de curaj..

Un miracol este un eveniment atât de puţin probabil, încât este aproape imposibil. Iată că fiecare dintre noi este un MIRACOL prin definiție. Dr. Ali Binazir (care a publicat aceste cifre) spune foarte fain: "Acum, mergi mai departe, simte-te şi acţionează ca MIRACOLUL care eşti".

Pentru cei care nu cred că acest miracol este suficient dau mai departe și un discurs care ne aduce mai multe motive de a crede că Viața este un miracol și atunci când scoatem din schemă credințele iraționale. În discursul său cu titlul "Știință versus minune?" Robin Ince ne povestește că știința nu distruge magia vieții ci mai degrabă o dezvăluie celui care caută cu mintea și inima deschise. E super amuzant, de aceea cred că o să vă placă, vizionare plăcută! (*reamintesc că pe anumite telefoane subtitrarea nu e vizibilă deși există)


Filmul pe care-l recomand astăzi se numește "Minunea" (asortat cu subiectul de mai sus) și este un adevărat balsam pentru suflet. Acesta ne poartă în povestea unui băiețel care are puterea de a merge mai departe în ciuda condiției sale deosebite, are puterea de a ierta și de a transforma pe cei din jurul său prin bunătatea și candoarea sa. Vă invit să vă încălziți sufletul aici-link, aici-link sau aici-link.
***
Cărți recomandate (transport gratuit oriunde în țară):
- "Miracolul constientizarii" -Thich Nhat Hanh- comandă online aici-link;
- "Pacea poate fi intalnita la fiecare pas" -Thich Nhat Hanh- comandă online aici-link;
- "Cum să te relaxezi" -Thich Nhat Hanh- comandă online aici-link;
- "Conştientizarea. Cheia pentru a trăi în armonie" -Osho- comandă online aici-link;
- "Experiența conștientizării" -Ovidiu Brazdău- comandă online aici-link;
- "Mindfulness pentru începători" -Jon Kabat-Zinn- comandă online aici-link;
și neapărat cărțile lui Eckhart Tolle care nu ar trebui să lipsească din lectura oricărui om - comandă online aici-link.
***
Dacă ești pentru prima dată în acest spațiu virtual, îți urez bun venit! Sper să găsești aici lucruri suficient de faine și de utile care să te facă să revii din când în când. Poți căuta un subiect anume utilizând listele "Articole recomandate" și cuvintele cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


Niciun comentariu: