"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

vineri, 25 noiembrie 2016

Noi secrete ale creierului dezvăluite. Flexibilitatea mentală și tinerețea creierului

"Trăim o revoluție de o importanță extraordinară: Revoluția Creierului. În ultimii ani, oamenii de știință au aflat despre creierul uman mai mult decât tot ce s-a descoperit în toată istoria umanității.

Ei au descoperit despre creier că este mult mai diferit şi mai puternic decât ne imaginăm cei mai mulți dintre noi; că, dacă beneficiază de stimularea corectă, creierul uman poate să realizeze cu ușurință lucruri aparent miraculoase; că, altfel spus, creierul uman obișnuit are capacități extraordinare sau excepționale; că, în realitate, aceste capacități nu sunt deloc extraordinare, ci, în cazul celor mai mulți dintre noi, sunt pur și simplu latente, nedesfășurate; și că aceste puteri pot fi activate sau declanșate prin forma potrivită de stimulare. Și, cel mai important, putem învăța să activăm aceste capacități în același fel sau aproape la fel de ușor cum putem învăța să mergem pe bicicletă ori să cântăm la pian.

Cu toții am cunoscut perioade neașteptate în care întreaga noastră ființă pare să intre într-o viteză superioară și să funcționeze cu mai multă eficiență şi forță decât în mod normal. Numim această experiență luciditate, intuiție, măiestrie, trezire, claritate, înțelepciune, iluminare, grație, extaz, satori, creativitate, învățare, experiență de vârf... Este o stare în care știm cu certitudine absolută că funcționarea noastră normală este doar o palidă umbră a adevăratelor puteri și capacități de care dispunem; că starea noastră obișnuită este ca un somn adânc față de această deșteptare plină de intensitate. Și ne dăm seama că așa ar trebui să fim tot timpul." - fragment din cartea Superinteligența scrisă de Michael Hutchison


Am vorbit de multe ori despre creier pe această pagină și nu este un secret că sunt un mare fan al descoperirilor din neuroștiințe. De la descoperirea neuroplasticității (capacitatea creierului de a se remodela la orice vârstă) cercetările oamenilor de știință s-au intensificat, dar, probabil, va mai trece mult timp până când toate capacitățile creierelor noastre să fie cunoscute în totalitate.

Pentru că este un subiect important pentru sănătatea și dezvoltarea noastră, dau mai departe astăzi o emisiune foarte interesantă din seria 'Mistere la Granițele Cunoașterii' realizată de domnul Daniel Roxin, emisiune în care acesta îl are ca invitat pe domnul ing. Eugen Bârgăoanu - specialist în microscopie electronică și electronică medicală, președintele AIM Group și aș adăuga: un om cu o cunoaștere foarte vastă.

Urmărind emisiunea veți afla despre importanța antrenării creierului și rolul acestei acesteia în sănătatea fizică și psihică, despre modalitățile de echilibrare ale emisferelor cerebrale, accesarea abilităților numite deocamdată "paranormale", rescrierea programelor mentale și rezultate ale unor cercetări despre care se vorbește foarte puțin (spre deloc 😁). Vizionare plăcută și.. cu folos..


Dispozitivul prezentat de domnul Eugen Bârgăoanu în emisiune se numește Mind Synergy II, beneficiile acestuia le găsiți AICI-link (unde se poate și comanda online).

Pentru Mind Synergy II s-au lansat și 3 programe:
1. Hipertensiune - metode complementare complexe de abordare a hipertensiunii arteriale și îmbunătățire a sănătății - detalii aici-link,
2. Învațare Accelerată - cum să-ți simplifici munca în dezvoltare personală folosind tehnici de fotografiere mentală și învățare acceelerată - detalii aici-link,
3. Motivație - cum să-ți păstrezi un nivel constant al motivației si să-ți materializezi în forță orice obiectiv - detalii aici-link.
Cel din prima fotografie este Bio Synergy din dotarea proprie 😁 - beneficii și link de comandă AICI-link.

În foto 2 este dispozitivul Atlantis (tot din dotarea proprie) ale cărui beneficii și link de comandă online le găsiți AICI-link.

Astăzi propun cărți faine de la editura Vidia:
- "Superinteligența" -Michael Hutchison- comandă online aici-link (*cartea prezentată în emisiune);
- "Manual de utilizare a creierului" -L. Michael Hall, Bob G. Bodenhamer- comandă aici-vol.I și II;
- "Cartea cartilor in NLP" -L. Michael Hall, Barbara P. Belnap- comandă online aici-link (cel mai mic preț din an);
- "Evanghelia lui Ramana Maharshi" -Ramana Maharshi- comandă online aici-link.


Dacă ai ajuns pentru prima dată în căsuța mea virtuală, îți spun bine ai venit! Articolele pe care le vei găsi aici cuprind informații utile pentru dezvoltarea noastră dar și recomandări de filme ce aduc bucurie pentru suflet. Poți căuta un subiect care îți place folosind listele "Articole recomandate" și cuvintele cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗 *>:D< îmbrăţişare



Un comentariu:

ion adrian spunea...

Ma bucur ca il recomanzi si pe Ramana Maharshi.:)