"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

luni, 15 august 2011

Poţi să-ţi vindeci viaţa [documentar + carte]

În viaţă fiecăruia dintre noi au existat măcar o dată momente de îndoială, de neîncredere în propriile forţe sau poate mai grav, momente cu gust de renunţare..

În cele mai multe astfel de situații, la un moment dat, se iveşte ceva care ne dă un click și ne "scoate de-acolo", acel ceva fiind o carte, o melodie, un film sau cine ştie ce alt lucru. Aşa mi s-a întâmplat şi mie acum câţiva ani când am întâlnit "The Secret (Secretul)".

La prima lectură, recunosc că partea mea sceptică 😁 m-a împiedicat să accept că e posibil să-ţi manipulezi propriile gânduri astfel încât să ajungi să crezi în ceva ce încă nu există în viaţa ta. Am observat că mai multor oameni li s-a întâmplat asta în cazul lui "The Secret". Și e sănătos să rămânem sceptici într-o măsură cât mai mare 😄, doar să NU renunțăm să observăm cu atenție legătura dintre felul în care gândim și ceea ce se întâmplă în viața noastră.

În timp însă, am reuşit să analizez și să verific în propriile experienţe dacă gândurile noastre "creează realitatea" și dacă da, atunci cum anume se întâmplă asta. Iar după o vreme, m-am convins că legea atracției funcționează, doar că.. mecansimul prin care se întâmplă NU este demonstrat și, oricum ar fi, NU e chiar așa cum e explicat în cartea amintită.

Rămâne totuși important faptul că ceea ce gândim influențează direct viața noastră și realitatea în întregime fie că vrem sau nu, fie că suntem conştienţi sau nu de asta.

Acum ceva timp am vizionat un film care mi-a atras atenţia în mod deoasebit prin faptul că explică amănunţit felul în care funcţionează gândirea noastră, consecințele tiparelor mentale pe care ni le-am format de-a lungul vieţii și importanța depăşirii acestora. Titlul filmului este "Poţi să-ţi vindeci viaţa" şi are la baza ideile şi munca unei femei extraordinare: Louise Hay care a scris şi cartea cu acelaşi titlu (link).

Despre film (lansat în 2008), Louise Hay spune :

"Acest film este povestea vieţii mele, a învăţăturilor mele şi a felului în care am aplicat principiile acestor învăţături în propria viaţă."

Multe personalități remarcabile din spiritualitate şi din ştiinţe şi-au adus contribuţia la acest film alături de Louise Hay: Doreen Virtue, Gregg Braden, Wayne W. Dyer, Gay Hendricks, Esther and Jerry Hicks, Leon Nacson, Dr. Christiane Northrup, Dr. Candace B. Perţ, Cheryl Richardson, Dr. Mona Lisa Schulz - oameni care împărtăşesc din propria experienţă şi explică importantă transformării mentalităţii şi influenţele acesteia în starea noastră de sănătate dar şi în viaţă noastră în general.

Va invit să vizionaţi acest film deosebit asigurându-vă că merită din plin timpul investit. Vizionare plăcută și cu folos..



Cartea "Poți să-ți vindeci viața" a fost publicată în S.U.A. în 1984 și a ajuns în zilele noastre să fie vândută în peste 35 de milioane de exemplare și tradusă în 30 de limbi. În România cartea a aparut în 2010 și poate fi cumpărată online cu un click aici (link)  Mai jos puteți să o răsfoiți:



Recomand cu căldură cărțile minunate ale lui Louise Hay:
- "Iubește-te pe tine însuți și vindecă-ți viața" - comandă online aici-link;
- "Meditații pentru a-ți vindeca viața" - comandă online aici-link;
- "Puterea este în interiorul tău" - comandă online aici-link;
- "Afirmații pozitive" - comandă online aici-link;
- "Poți face acest lucru" - comandă online aici-link;
- "Puterea gândului. Carduri" - comandă online aici-link;
- "Carduri de înțelepciune" - comandă online aici-link;
- "Vindecă-ți corpul" - comandă online aici-link;
- "Vindecă-ți mintea" - comandă online aici-link;
- "Femei puternice" - comandă online aici-link.
***
Dacă este prima dată când ai pășit pe această pagină, îți urez bun venit! Sper ca ceea ce vei găsi să-ți aducă un strop de bucurie în plus. Pentru a găsi un subiect pe placul tău poți folosi lista cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


11 comentarii:

Anonim spunea...

Daca la unii (poate functoaneaza acest tip de manipulare ) are rezultate pozitive este de apreciat.Dar te si ingrozesti cand stii care este rata de sinucederi! Oare nu au "emis" gandul potrivit ???Este periculos si nefast acest gen de demers.Succesul american ? Ma rog, sa ne ajute Dumnezeu pe toti si pe fiecare in parte!

Teuvo Vehkalahti spunea...

Greetings from Finland. This, through a blog is a great get to know other countries and their people, nature and culture. Come take a look Teuvo images and blog to tell all your friends that your country flag will stand up to my collection of flag higher. Sincerely, Teuvo Vehkalahti Finland.

Anonim spunea...

Am citit cu interes , recunosc mai substantial decat spusele Louisei Hay, si le apreciez aceste randuri cu mult mai pretioase si venite din propriul discernamant.Multumesc pt linkul cu Murphy. Incercam sa evoluam fiecare dupa puteri.Se pare ca nu toti avem "substanta sau consistenta" spirituala pentru a ne subsuma unor experiente deosebite sau folositoare .Totul se reduce la persoana , la experienta proprie cu trairile aferente de unde si trecutul fiecaruia.Englezii spun intr-un cuvant "background" ceea ce contine o multitudine de semnificatii.Multumesc pentru comentariu,
O zi minunata ,Anonim...

Adina Amironesei spunea...

@ Anonim :
Ai mare dreptate referitor la background, dar o sa-mi pastrez credinta ca sansele noastre la evolutie sunt EGALE (toti avem "substanta sau consistenta" spirituala cum ai numit-o), depinde de fiecare dintre noi cat isi "da voie" sa treaca peste limitari si sa creada in ceea ce ceilalti numesc "imposibil". Recunosc ca acesta "incapatanare" in credinta mea (- sanse egale si potential nelimitat in fiecare om) m-a ajutat in foarte multe experiente.

Multumesc..:)

Oana Stanescu spunea...

Ma bucur atat de mult sa vad ca suntem din ce in ce mai multi... Eu am inceput sa citesc cartile lui Neale Donald Walsh acum vreo 3 ani si am inceput sa fac pasi marunti dar siguri catre schimbare. Am citit Ramtha, Osho, Deepak Chopra si multi altii. In prezent citesc cartea " Poti sa-ti vindeci viata" de Louise L Hay.

Adina Amironesei spunea...

@ Oana Stanescu:"
Si eu ma bucur sa vad ca suntem din ce in ce mai multi.
Multumesc pentru vizita si comentariu,
cu drag..>:D<

Anonim spunea...

Multumesc! >:D<

Adina Amironesei spunea...

@ Anonim:
>:D< ♥

Anonim spunea...

Face cineva terapie urmând direcțiile din cărțile lui Louise Hay? In caz ca nu te descurci singur.In alte tari exista.Nu stiu daca si in Romania.

Adina Amironesei spunea...

Anonim:
Îmi pare rău, nu cunosc pe nimeni în România certificat de Louise Hay. Dar mă îndoiesc că o diplomă poate garanta calificarea și abilitățile cuiva de a-i ajuta pe ceilalți. :)

Anonim spunea...

Louise Hay era consilier in metafizica.
In Romania nimeni nu are aceasta pregătire.Ea sta la baza muncii cu mintea ta pentru ca să-ți vindeci cu adevarat sufletul de rani.E greu in aceasta tara ca după trauma comunismului sa vezi un om ca vede ce face mintea când pui lucruri pozitive in ea.Din păcate,de aceea oamenii zic ca afirmațiile nu funcționează.In Europa exista oameni care se ocupa cu aceasta terapie.Poate cândva si in Romania.