"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 17 noiembrie 2013

Recomandare film - Culoarea sentimentelor

Obișnuim să spunem că astăzi trăim vremuri grele și de multe ori chiar folosim superlative pentru a le descrie. Însă privind în urmă în istorie, mi-ar fi greu să spun că unele ar fi mai grele decât altele, deoarece contextele sunt atât de diferite iar punctele de vedere din care pot fi privite/analizate sunt infinite, astfel încât comparațiile nu prea au sens.

Unul dintre lucrurile care au fost foarte greu depășite în istorie a fost rasismul și chiar cred că nu este încă un capitol depășit de omenire în întregime. Umilințele prin care au trecut cei cu o altă culoare a pielii decât albă sunt destul de cunoscute și reprezentate deja în multe filme. Și totuși, viața reală este un izvor infinit de povești care nu încetează să ne uimească.

Și dacă tot aminteam ieri despre curaj, m-am gândit să adaug acestuia prietenia și să propun un film despre acestea împreună, unul care mi-a încălzit inima într-un mod aparte.

Filmul se numește "Ajutorul" dar a fost supranumit și "Culoarea sentimentelor" datorită subiectului său central. Este o poveste foarte emoţionantă, presărată cu umor şi speranţă, o poveste frumoasă despre prietenia ce depășește barierele sociale și despre curajul de a lua atitudine și de a inspira schimbări în sistemul de valori general al societății. Un film care ne ajută în autodezvoltare și autocunoaștere în același timp în cazul când îl transformăm într-un exercițiu profund de imaginație. Filmul este preluat de aici (link), dar bineînțeles, cumpărarea dvd-ului este varianta optimă pentru o vizionare de calitate.Vizionare plăcută!

Link alternativ aici (link).

Dacă ai ajuns pentru prima oară aici, mă bucur să-ți spun bine ai venit! Structura acestei pagini urmărește dezvoltarea personală integrală așa cum am descris-o aici (link). M-aș bucura să găsești lucruri care să-ți placă și să-ți fie utile călătoriei tale spre tine însuți fie în lista "Articole recomandate" fie în tabelul cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag   


3 comentarii:

marcela voinea spunea...

Un film care merita vazut.....simplu dar foarte profund si emotionant. Multumesc Adina.

Adina Amironesei spunea...

@ Marcela Voinea:
Mă bucur că ți-a plăcut! ♥

M. spunea...

Daca te-a incantat filmul, iti recomand sa cauti si cartea :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...