"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

marți, 5 noiembrie 2013

Reconectarea cu Energia Universală

Oricare ar fi credințele noastre și interpretarea pe care o dăm Totului din care facem parte, există acel "ceva" care ne unește cu Întregul Univers. Chiar dacă îl numim energie universală, chiar dacă îl numim altfel, acest "ceva" are proprietăți pe care unii le bănuiesc, alții cred în ele iar unii chiar le pot accesa. Printre proprietățile acestui "ceva" pe care îl voi numi în continuare energie universală, una dintre cele mai importante este capacitatea de autovindecare, de armonizare naturală atât interioară cât și în relația cu exteriorul.

Majoritatea oamenilor apelează rar această capacitate de autovindecare din diverse motive, cel mai frecvent fiind neîncrederea în această capacitate cu care suntem înzestrați natural.

Noile descoperiri științifice vin să susțină din ce în ce mai mult proprietățile Întregului din care facem parte (link important), însă de la a crede până la a fi convinși este destul drum, iar capacitatea de autovindecare poate fi funcțională doar când suntem convinși de funcționalitatea ei.

De aceea aduc astăzi aici, o emisiune în care este explicată destul de simplu reconectarea noastră cu energia universală, dar cuprinde și alte informații pe care le consider foarte utile pentru dezvoltarea noastră în general. Este vorba despre emisiunea "Mind, Body and Soul" (Minte, trup și suflet) care îl are ca invitat pe Dr. Eric Pearl, un cunoscut al acestui blog (link-1, link-2, link-3).


Câteva citate extrase din emisiune:
"Orice e complicat e făcut să se vândă şi să ne facă să cumpărăm din frică, din teamă că noi nu suntem destul. Şi pentru a putea păşi în propria noastră vindecare, trebuie să ieşim din frica ce ne spune că avem nevoie de ceva din exterior, că trebuie să adăugăm ceva nou - şi să ne uităm şi să ne întoarcem din nou privirea înăuntru, să revenim acasă, să ieşim din frică şi să păşim înapoi în iubire, în cunoaştere, în lumină, în lumina care suntem şi în care suntem destul."

"Dar de fapt, dacă ne dăm voie să observăm asta, nu e vorba de răspunsuri. E vorba de cărămizile pe care le putem folosi pentru a pune întrebări mai bune, pentru că dezvoltarea noastră vinedin întrebările pe care le punem. Filosofia are legătură cu întrebările pe care le punem. Când vorbeşti cu o persoană care a avut o experienţă de viaţă după moarte, toate răspunsurile ne sunt aduse la cunoştinţă în acel moment, dar această experienţă în formă fizică, sub formă de viaţă, nu are legătură cu răspunsurile. Are legătură cu cât de mult ne dezvoltăm căutând răspunsurile."

"Oare oamenii au nevoie de dovadă, sau pur şi simplu noi ne dorim o dovadă?  Poate că, în parte, ceea ce avem de învăţat aici este cum să recunoaştem lucrurile fără să fie nevoie să avem o dovadă. Suntem atât de concentraţi pe o abordare ştiinţifică a lucrurilor, încât confundăm absenţa dovezii cu dovada absenţei. Poate că suntem aici ca să învăţăm că absenţa dovezii nu înseamnă dovada absenţei, iar pentru a învăţa asta, trebuie să avem experienţa absenţei dovezii."

Câteva observații personale am scris sub înregistrarea video. Vizionare plăcută!


Privind discuția de la minutul 32, cred că atunci când un om simte că poate muri împăcat în orice moment, când simte că nu regretă nimic din ceea ce rămâne aici și nici din ce nu a făcut - acesta este unul dintre semnele că este pregătit să trăiască cu adevărat în prezent la adevăratul potențial interior.

Minutul 48 - "Întregul scop al vindecării reconective este să transceandă tehnica în întregime". Eu cred că putem transcende orice tehnică și orice metodă de vindecare (inclusiv metoda reconectivă) pe o cale mult mai simplă, anume prin regăsirea potențialului interior despre care am vorbit pe scurt aici (link). Oricum, în cartea sa Reconectarea-link, chiar Eric Pearl spune la un moment dat că reconectarea nu presupune neapărat inițierea în vreun fel, seminariile sale fiind dedicate numai experimentării practice a acestei metode de vindecare (respectiv antrenării percepției frecvențelor) și nu unei inițieri din partea acestuia. Cartea "Reconectarea" poate fi comandată online cu un click aici (link) - cu transport gratuit oriunde în țară.

Articole cu informații conectate se găsesc aici (link), aici (link), aici (link) și aici (link). Referitor la întoarcerile de "dincolo" există articolul de aici (link).
***
Dacă ai ajuns pentru prima dată în căsuța mea virtuală, îți spun bine ai venit! Sper să găsești subiecte utile în lista "Articole recomandate" sau în tabelul cuvintelor cheie, ambele fiind situate în coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗 *>:D< îmbrăţişare


6 comentarii:

Zmirc spunea...

Iti multumesc enorm pentru aceasta postare. Cautam de mult aceste informatii in romana, ca sa le pot da si celor care nu stiu engleza.
Mersi frumos de tot!

Razvan Ianculescu spunea...

< Suntem atât de concentraţi pe o abordare ştiinţifică a lucrurilor, încât confundăm absenţa dovezii cu dovada absenţei. >

Acest citat ar trebui sa fie scris langa numele oricarei strazi din lume. Poate ca in felul acesta oamenii vor constientiza in masa faptul ca in viata 1+1 = oricat vrei tu.

Multumim Adina pentru minunatul material. Te-mbratisez, sper sa-mi fac mai mult timp sa trec pe aici pentru ca am ramas in urma, dar recuperez :)

Anonim spunea...

Buna Adina!
Un dialog pe alocuri extrem de interesant, in care apar sintagme care au tendinta si chiar pot deveni formule magice pentru viata cotidiana, extrem de proaspat ... Se observa cu relativa usurinta experienta bine structurata a celor doi interlocutori si dorinta de a fi utili ascultatorilor interesati de subiectul in discutie.
Multumesc pentru aceasta postare si pentru faptul ca discutia este tradusa. Multumesc de asemenea tuturor celor care prin munca lor mi-au permis accesul la aceste informatii.
Iti dorec ca seminarul de la Cluj-Napoca sa fie o reusita, atat pentru tine cat si pentru cursanti. (E.A.)

ionica33 spunea...

Iti multumesc pentru aceste informatii pretioase! Chiar sunt interesata de Vindecarea Reconectiva si acesta este subiectul pe care il aprofundez acum. Informatiile tale au sosit la momentul potrivit. Multumesc!

Andreea spunea...

Multumesc !! Multumesc!

Antoniu Radu Barbu spunea...

In "Ancient Knowledge" documentarul de pe YouTube cu vreo 9 parti am descoperit aceeasi idee ca si in cel de aici :

" Suntem atât de concentraţi pe o abordare ştiinţifică a lucrurilor, încât confundăm absenţa dovezii cu dovada absenţei"

Mi-ai iesit in cale in urma unor framantari, in urma unoi ganduri. O buna parte din informatiile de aici nu le stiam.

Drept urmare iti multumesc pentru ca existi, iti multumesc pentru ca ai trecut aceste lucruri pe blogul tau, iti multumesc ca mi-ai iesit in cale.

Iti doresc multa sanatate si lumina.

Cu drag, Radu Barbu