"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

vineri, 14 iulie 2017

22 de ani de mers pe jos, 17 ani de tăcere și darurile lor de înțelepciune

Există povești de viață care ne lasă fără grai și ne fac să reflectăm profund la lucrurile, credințele și situațiile de care suntem atașați. Povești care ne tulbură "apele" interioare și ne clarifică dacă suntem sau nu în stagnare.., în așa-numita zonă de confort.

O astfel de poveste este cea a lui John Francis (bio 2) - călător al planetei, străbătând-o pe jos sau cu barca cu pânze și ducând un mesaj de respect și responsabilitate față de mediu (fără a rosti un cuvânt de-a lungul a 17 ani din acea perioadă). A expus experiența acestor ani în cărțile sale: "Planetwalker: 22 Years of Walking. 17 Years of Silence." ("Călător pe planetă: 22 de ani de mers pe jos, 17 ani de tăcere") și "The Ragged Edge of Silence: Finding Peace in a Noisy World" ("Pe muchia ascuțită a tăcerii: găsind pacea într-o lume zgomotoasă") publicată sub egida National Geographic.

În ultima dintre acestea, John Francis ne conduce în povestea sa în profunzime, oferindu-ne o țesătură de întrebări și răspunsuri, interviuri și povești din experiența personală, inclusiv despre semnificația tăcerii în cultura nativilor americani, în cea hindusă și în tradiția budistă. Lectura acesteia oferă cititorului înțelegerea profundă a rolului tăcerii în autocunoaștere, clarificarea obiectivelor și realizarea visurilor. Păcat că nu a fost încă tradusă în limba română..

Vă invit să urmăriți povestea impresionantă a lui John Francis povestită pe scurt chiar de el, are un dar de povestitor care m-ar face să-l ascult o zi întreagă fără să-mi amintesc că exist 😁, sper să vă inspire și să vă aducă în suflet măcar câtă căldură mi-a dăruit mie...


De păstrat: "Și știu că de multe ori ne găsim în acest loc minunat în care am ajuns, dar de fapt în alt loc trebuie să ajungem. Și trebuie să lăsăm în urmă siguranța a ceea ce am devenit, și să mergem către locul a ceea ce devenim. Astfel, vreau să vă încurajez să mergeți în acest loc următor, să vă eliberați din orice închisoare v-ați găsi, oricât de confortabilă ar fi, pentru că avem ceva de făcut acum. Trebuie să ne schimbăm acum." - John Francis
***

! Dacă îți dorești să aduci mai multă bucurie în viața ta sau ai nevoie de susținere sau ghidare în transformarea interioară - îți pot fi alături. Îmi poți scrie un mesaj pe adresa: adina.amironesei@yahoo.com și vom programa o ședință de consiliere. Despre mine găsești informații aici-link.
***
Invitație: Hai în tabără, vino să regăsim Bucuria de A FI. În perioada 22-26 august - te invit într-un loc de basm, într-o atmosferă de la suflet la suflet, "de vară", să discutăm relaxat despre transformarea interioară autentică, viața în simplitate și bucurie și cum ajungem să facem pace cu noi înșine și cu lumea. Am pregătit o mulțime de instrumente utile, exerciții de conștientizare dar vor fi și seri de povești și multe surprize. Găsești toate detaliile AICI-LINK.
***
Se potrivește bine un film care ne poartă într-o călătorie, așa că recomand unul care mi-a adus o porție bună de inspirație și sper să vă aducă și vouă. Este vorba despre Calea deșertului - al cărui scenariu este bazat pe romanul autobiografic al autoarei Robyn Davidson. Deci, o poveste reală care merită toată atenția. Vizionare plăcută aici-link sau aici-link. *Cred că l-am mai recomandat o dată, dar nu rețin când și în ce an și/sau în ce articol...:)))

O altă poveste de viață reală care confirmă faptul că o călătorie în necunoscut este inițiatică este cea pusă în scenă în filmul The Motorcycle Diaries. Găsim aici parcursul expediției tânărului Che Guevara (din 1952), inițial cu motocicleta, prin America de Sud împreună cu prietenul său Alberto Granado. În această călătorie, ei sunt martori la nedreptățile cu care se confruntă cei săraci și sunt expuși unor situații, oameni din clase sociale pe care altfel nu le-ar fi întâlnit niciodată. Astfel, călătoria plantează sămânța inițială a ceea ce va deveni Che Guevara. Vizionare plăcută aici-link sau aici-link.

Câteva cărți recomandate în terapia pentru suflet..:
- "Reziliența. Secretul puterii psihice" -Christina Berndt- comandă online aici-link;
- "Viața nu e mereu roz" -Mel Robbins- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Jurnal 2003-2009" -Oana Pellea- comandă online aici-link;
- "Prezența. Arta păcii și a fericirii" -Rupert Spira- comandă online aici-link;
- "Cum m-am vindecat de nefericire" -Gigi Ghinea- comandă online aici-link.
***
În cazul în care este prima dată când ai ajuns pe această pagină, îți spun bine ai venit! Sper ca ceea ce vei găsi să răspundă întrebărilor și căutărilor tale, astfel încât să-ți placă să te întorci din când în când. Sunt peste 600 de articole care te așteaptă, așa că ai de unde alege 😁 Pentru a căuta mai ușor un subiect poți folosi lista cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept,
cu drag 💗

Niciun comentariu: