"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 18 mai 2014

Recomandare film - Rugăciuni pentru Bobby

Foarte multe războaie s-au purtat în istoria omenirii "în numele lui Dumnezeu" și foarte mulți oameni au murit sau au fost sacrificați sub acest motto. Deși multe lucruri s-au schimbat de-a lungul timpului, motto-ul a rămas și este încă sursa multor conflicte armate care generează pierderi de vieți omenești.

Filmul pe care îl recomand astăzi ne oferă imaginea de ansamblu a unui astfel de război "în numele lui Dumnezeu", doar că este vorba depre unul ce se petrece la nivel micro - într-o familie cu patru copii. Este bazat pe romanul cu același titlu scris de Leroy Aarons, acesta având la rândul lui ca sursă povestea reală trăită de familia Griffith la sfârșitul anilor '70 și începutul anilor '80.

Ar fi prea puțin să spun că este o poveste emoționantă. Pentru că este una tulburătoare până în adâncurile ființei și poate deveni o profundă lecție de viață dacă îi permitem să joace acest rol pentru noi. Poate fi de asemeni și "doar...un film" în cazul când nu-i vom da voie să fie mai mult. Mulți oameni (printre care și eu) deja au învățat că multe lecții de viață pot fi învățate transformând filmele în exerciții de empatie sau fitness emoțional iar lecția diversității și cea a acceptării nu fac excepție.

În rolul mamei Mary Griffith o veți întâlni pe Sigourney Weaver care a fost nominalizată la Golden Globes (2010) pentru performanța ei în acest rol (plus alte 3 nominalizări la alte festivaluri). În rolul lui Bobby (fiului lui Mary Griffith) joacă Ryan Kelley, iar în celelalte roluri îi veți vedea pe Henry Czerny, Austin Nichols, Carly Schroeder și Shannon Eagen. Filmul a câștigat în 2010 GLAAD Media Awards și Prism Awards. Am preluat filmul subtitrat de pe net, dar pentru o vizionare de calitate recomand bineînțeles cumpărarea dvd-ului. Vizionare plăcută prin ochii sufletului..

(*Pentru a evita întreruperile în timpul vizionării: deschideți filmul, apoi dați click pe "pauză" pentru 2-3 minute până se încarcă suficient, apoi click pe "play" din nou.)


Dacă este prima oară când ai ajuns în acest microunivers, îți spun bun venit! Ideea principală a acestei pagini este dezvoltarea personală integrală așa cum am definit-o aici (link). Poți căuta un subiect pe placul tău utilizând lista cuvintelor cheie (coloana din dreapta). Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept

cu drag 💗


5 comentarii:

Unknown spunea...

E un film "periculos", chiar daca ideea de baza - iubeste-te pe tine si pe cei din jur pentru ceea ce esti/sunt si nu cauta sa ii schimbi - e un lucru bun. Filmul promoveaza, totodata, faptul ca tendintele spre sexualitate sunt ok, ca marsurile sexualilor sunt ok - iar ei chiar au ajuns sa faca parada cu asta... De aici pana la Conchista Wurst - castigator al unui concurs de muzica cu o melodie care nu merita premiul, mai e doar un mic pas. Pentru mine aceasta premiere a fost inca un semn ca adevaratele valori au fost uitate...Si nu pentru ca asa zice biserica, ci pentru ca asa imi zic bunul simt si iubirea pentru oameni si frumos...Nu pot promova acest film, desi m-a impresionat pana la lacrimi. Multumesc, Adina.

ion adrian spunea...

Care sunt adevaratele valori, Iza? Si in ce masura acest film le-a uitat?

Unknown spunea...

Adevaratele valori: acele lucruri, insusiri, miresme, culori, suflari,sunete, nimicuri...menite sa te treaca instant intr-o stare de contemplare, de atingere a constiintei. Acele atingeri care aduc impacare, liniste , iubire. Calea fireasca catre divinitatea din tine insuti.

Anonim spunea...

Trist...si nu ma refer la film...

Anonim spunea...

Minunat film!O adevarata lectie de viata..