"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

luni, 13 octombrie 2014

Cum să trăim cu măiestrie experiența umană

"Cred că, dacă înţelegem cine suntem cu adevărat, la un nivel mai profund, la nivelul conştiinţei, putem transforma modul în care gândim, ne putem transformă identitatea, putem învăţa să trăim în mod desăvârşit din Acel Spaţiu şi putem participa la co-crearea unei lumi mai bune." - Sri Vasudeva.

Din ce în ce mai mulți oameni întrezăresc o viață mai bună, nu doar din punct de vedere material cât mai ales privind pacea sufletească, echilibrul emoțional și armonia ființei din punct de vedere holistic. Probabil asta se întâmplă și datorită faptului că apar din ce în ce mai multe exemple vii - oameni care reflectă această armonie, care demostrează faptul că echilibrul este posibil chiar și în mijlocul tuturor "furtunilor" din societate și din viața cotidiană.

Vin astăzi cu un astfel de exemplu - maestrul Sri Vasudeva - de formație (inițială) inginer. Încă de la 20 de ani, acesta a fost inspirat de învățăturile lui Swami Vivekananda, Sri Ramakrishna, Paramahansa Yogananda și Ramana Maharishi devenind apoi învățător spiritual. Este o personalitate remarcabilă a zilelor noastre care îmbină cunoașterea străveche cu știința modernă spre a transmite învățăturile sale despre a trăi viața cu măiestrie.


Maestrul Sri Vasudeva este fondatorul organizației non-profit Blue Star care are o filială și în România (link) și susține conferințe în diverse țări și anual și în România. Ultima sa vizită a avut loc în iunie, ocazie cu care a susținut două conferințe care au fost organizate de Universitatea Spiru Haret - vă spuneam despre acestea când am postat interviul din iunie aici-link.

Emisiunea pe care vă invit să o vizionați este una plină de clarificări și conștientizări privind modul în care ne putem bucura de o viață implinită, modul în care ne putem schimba percepția asupra realității și condițiile în care putem participa la co-crearea unei lumi mai bune pe care ne-o dorim cu toții. Emisiunea este realizată de domnul conf.univ.dr. Matei Georgescu care îi are ca invitați alături de maestru pe: Dr. Raluca Costache (președinta organizației Blue Star România), Dr. Dinesh Kathri (specialist Ayurveda) și prof. ing. Mircea Niță. Sper să vă placă și să fie de folos, vizionare plăcută 


Informații conectate se găsesc și în materialele care se găsesc aici-link, aici-link și aici-link. Lucruri interesante referitoare la percepțiile noastre privind realitatea se găsesc și în articolele de aici-link și aici-link. *Felicitări încă o dată domnului conf.univ.dr. Matei Georgescu pentru invitații remarcabili și pentru informațiile prețioase pe care le aduce împreună cu ei în emisiunile sale.
Este o minunată ocazie să recomand cărțile maestrului Sri Vasudeva:
"Voi sunteți lumina" - comandă online aici-link - transport gratuit;
"Divinitatea lăuntrică" - comandă online aici-link - transport gratuit.
Despre Universul conștient ne vorbește și domnul prof.univ.dr. Dumitru Constantin Dulcan ale cărui interviuri le-am publicat pe blog (ultimul fiind aici-link):
"Inteligența materiei" - comandă online aici-link - transport gratuit;
"În căutarea sinelui pierdut" (2 volume) - comandă online aici-link - transport gratuit;
"Mintea de dincolo" - comandă online aici-link - transport gratuit.
***
În cazul în care ai pășit pentru prima dată pragul acestui spațiu virtual, îți spun bine ai venit! Am adus aici lucruri utile creșterii noastre și îmbunătățirii calității vieții. Poți găsi ceva care să-ți placă utilizând listele "Articole recomandate" și cea a cuvintelor cheie (coloana din dreapta). Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag  💗



Niciun comentariu: