"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 3 mai 2015

Fața ascunsă a tăcerii (+ recomandare film)

"Tăcerea este spațiul în care omul se trezește." - Osho
Sunt multe lucruri frumoase care s-au spus despre tăcere, multe fiind conexiuni diverse ale acesteia cu înțelepciunea. Atât de multe lucruri frumoase s-au spus încât oamenii au început să "aplice" tăcerea și în cazurile în care ar fi fost necesară exprimarea. "Tăcerea e de aur" a "inspirat" mulți oameni să-și înghită părerile de frica judecăților auditoriului.

Tăcere după tăcere, în timp, omul a observat că tăcerea este un spațiu foarte confortabil în care nu doar că suntem feriți de judecățile celorlalți ci, în anumite cazuri, putem fi chiar îndrăgiți pentru asta sau putem obține diverse câștiguri morale sau materiale. Azi s-a convins un om, mâine altul, și iată așa am devenit o societate în care exprimarea este o acțiune "periculoasă" care se consideră că necesită curaj.

N-am să vorbesc mai mult despre tăcere :)), deoarece am găsit un minunat speech care mă grăbesc să-l dau mai departe pentru cele două "tone" de inspirație|energie pe care le conține. Este vorba despre o porție de slam poetry cu titlul "Pericolul tăcerii" dăruită de Clint Smith - profesor, scriitor, cercetător, campion National Poetry Slam (2014) și finalist la Individual World Poetry Slam, deține titlul de profesorul anului oferit de Maryland Humanities Council (în 2013), este menționat în "American Teacher: Heroes in the Classroom" (Profesorul american: Eroi în sala de clasă - 2013). Scurtul său discurs face parte din Top 20 cele mai bune speech-uri TED din 2014. Cuvinte plecate din suflet care sper să ajungă și la sufletele voastre..


Pentru că astăzi am adus în discuție subiectul exprimare/tăcere, propun și un film care m-a impresionat profund prin tot ceea ce transmite. Este vorba despre o "felie" reală din istoria umanității, din perioada în care nu toți oamenii puteau să-și facă auzită vocea din cauza constrângerilor sociale. Titlul filmului este "Belle" - a câștigat 11 premii și a fost nominalizat pentru încă 22. Este un film de suflet care sper să vă aducă bucurie și inspirație deopotrivă. Poate fi vizionat aici-linkaici-link sau aici-link (după ce se închid reclamele).

Articole conectate cu subiectul: Despre curaj și încrederea în sine și Despre Curaj și Încredere - darurile unei inimi deschise. Slam poetry de suflet găsiți și aici: link1, link2.
Cărțile pe care le recomand astăzi sunt surse de inspirație pentru exprimare și curaj (toate beneficiază de transport gratuit indiferent de valoarea comenzii):
"Curajul. Bucuria de a trăi periculos" -Osho- comandă online aici-link;
"Constientizarea. Cheia pentru a trăi în Armonie" -Osho- comandă online aici-link;
"Curaj" -Debbie Ford- comandă online aici-link.
***
UPDATE - REMINDER:
Dacă dorești să îți înțelegi procesul de transformare interioară iar apoi să-l parcurgi cu ușurință, te aștept cu drag la seminarul Evoluție Conștientă pas cu pas pe care l-am construit special în acest sens. Următoarele ediții ale acestuia se vor desfășura în Cluj-Napoca - 3-4 iunie, București 10-11 iunie și Iași - 17-18 iunie. Informațiile pe care le oferă seminarul, detaliile organizatorice, programul și formularul de înscriere se găsesc pe pagina evenimentului AICI-link
Un alt mod de a discuta despre procesul transformării interioare este TABĂRA Bucuria de A FI care are *seminarul 'Evoluția Conștientă pas cu pas' inclus (!) dar vom face în plus și exerciții de conectare cu interiorul ființei, cu natura, respirație conștientă, etc. Serile vor fi de inspirație și povești - la lumina sufletului și a focului de tabără.. Perioade de desfășurare: 12-16 iulie și 24-28 august, detalii AICI-LINK, te aștept cu drag și bucurie 💗
***
În cazul în care este prima dată când ai ajuns pe această pagină, îți spun bine ai venit! Sper ca ceea ce vei găsi să răspundă întrebărilor și căutărilor tale, astfel încât să-ți placă să te întorci din când în când. Pentru a căuta mai ușor un subiect poți folosi listele "Articole recomandate", cuvintele cheie sau căsuța "caută" din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag   *>:D< îmbrăţişare



3 comentarii:

Anonim spunea...

Buna Adina!
Sinceritatea actului de comunicare si vietuirea in acord cu convingerile personale. O repetabila povara ce ne este impusa pentru a o identifica cu claritate si a gasi solutii practice, de fiecare zi, automodelatoare si autocorectoare. Multumesc pentru propunere, interesanta! (E.A.)

Anonim spunea...

Buna.Ne lasai mai multe link uri unde sa putem viziona filmele.
La cele doua, de aici nu reusesc.
Multumesc

Adina Amironesei spunea...

@ Anonim:
Pentru orice informație (inclusiv filme) există Google.
Se caută titlul filmului urmat de cuvintele "online subtitrat" (pentru cazul de față "Belle online subtitrat") și se vizitează link-urile ce apar în listă. :)