"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

vineri, 27 ianuarie 2017

Despre normal, anormal și paranormal

Multe lucruri care au fost considerate în trecut "anormale" sau "paranormale" au ajuns să fie explicate în zilele noastre prin noile descoperiri științifice. Și totuși, există încă mulți oameni care cred că unele lucruri vor rămâne învăluite în mister pentru eternitate și consideră că doar oamenii "aleși" pot avea acces la așa-numitele capacități "paranormale".

Dacă efectul "wooow" nu ar produce o atât de puternică distragere a atenției și nu ar consuma atât de mult timp și energie căutătorilor de cunoaștere poate că subiectul nu ar avea nici o importanță. Dar, din câte am observat de-a lungul anilor mei de căutări, dorința oamenilor de a avea aceste capacități îi poate îndepărta foarte mult de calea evoluției autentice către grade superioare de conștiență sau unii pot chiar rămâne blocați în căutarea obsesivă a "activării" unor astfel de abilități. Despre marketingul care vinde cursurile/"inițierile"/"activările" abilităților "paranormale" voi vorbi cu altă ocazie 😁

De aceea am considerat că ar putea fi utile câteva clarificări despre ceea ce etichetăm drept "normal", "anormal" și "paranormal" abordând subiectul într-o nouă ediție din seria de emisiuni "Cafeneaua Spirituală" realizată de Constantin Luca (căruia îi mulțumesc și pe această cale pentru invitație). Am vorbit și despre normalitatea stărilor prin care trecem atunci când suntem conștienți de transformarea noastră interioară, astfel încât sper să găsească fiecare câte ceva de folos în cadrul acestei scurte emisiuni. Vizionare plăcută.. 



Dacă tot am amintit despre ceea ce deocamdată numim abilități "paranormale", dau astăzi mai departe și o ediție din seria "Mistere la Granițele Cunoașterii" realizată de Daniel Roxin. În cadrul emisiunii de mai jos, acesta îl are ca invitat pe Adrian Cranta - un om cu o vastă cunoaștere căpătată pe parcursul unui lung traseu de căutări prin diversele culturi ale lumii. Aici ne vorbește despre "Secretele maeștrilor chinezi" - lucruri foarte interesante care merită atenția investită. Vizionare plăcută..


Cărți recomandate:
- "Arta de a gândi limpede" -Rolf Dobelli- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Întrebări fundamentale" -Lou Marinoff- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Înghite Platon, nu Prozac! Aplicarea ințelepciunii la problemele de zi cu zi" -Lou Marinoff- comandă online aici-link sau aici-link.
p.s. Nu recomand nici o carte despre "fenomenele paranormale" deoarece acelea pe care le cunosc inventează explicații și teorii mult prea... fanteziste 😁.
***
Dacă ești pentru prima dată aici, îți spun bine ai venit! Toate articolele și materialele pe care le vei găsi în acest spațiu virtual au darul de a ne ajuta să creștem și să devenim din ce în ce mai conștienți de posibilitățile noastre și de natura realității în care trăim. Poți căuta un subiect anume utilizând listele "Articole recomandate" și cea a cuvintelor cheie din coloana din dreapta sau punând un cuvânt în căsuța "caută" din aceeași coloană (sus). Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag   *>:D< îmbrăţişare



Niciun comentariu: